Qualcomm anunță Snapdragon 7c și 8c pentru PC-uri cu Windows 10 entry-level și mid-range

Sursa: Laptopul de design QualcommReference care rulează noul cip entry-level Qualcomm Snapdragon 7c.

Ce trebuie sa stii

  • Qualcomm are două procese ARM noi pentru PC.
  • Snapdragon 7c este pentru laptopuri entry-level.
  • Snapdragon 8c este pentru sistemele 2-în-1 mainstream.
  • Ar putea un Surface Go 2 să folosească Snapdragon 7c?

Lucrările Qualcomm și Microsoft Windows 10 la proiectul ARM se află în prezent la a treia generație cu procesorul Snapdragon 8cx (modificat pentru noul Microsoft Surface Pro X și care vine pe Samsung Galaxy Book S). Dar dacă a existat un ghimpe în strategie, acesta a fost prețul. Windows 10 pe computerele ARM nu a fost niciodată ieftin, dar acest lucru poate fi pe cale să se schimbe.

Qualcomm, astăzi, la summitul său tehnologic anual din Hawaii, a anunțat noile platforme de calcul Snapdragon 7c și Snapdragon 8c (Qualcomm a anunțat și Snapdragon 865 pentru smartphone-uri). Noile cipuri sunt destinate computerelor entry-level și, respectiv, medii, în timp ce Snapdragon 8cx mai puternic (și mai scump) rămâne pentru computerele de top, conectate mereu.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

7c Entry-level și 8c mainstream

Windows pe ARM: puncte de preț variabile, mai multă diversitate

Sursa: QualcommQualcomm și-a extins Windows 10 pe linia ARM la trei cipuri.

Snapdragon 7c entry-level aduce o „creștere de 20 la sută a performanței sistemului și până la dublul duratei de viață a bateriei” în comparație cu sisteme similare Intel, dar cu creșterea crescută a unui modem integrat Snapdragon X15 LTE pentru conectivitate.

Snapdragon 7c este încă un procesor octa-core, adică la testele cu mai multe nuclee, ar trebui să concureze favorabil cu cipurile Intel quad-core. Bazat pe procesorul Kryo 468, 7c folosește și GPU Qualcomm Adreno 618 pentru grafică. Qualcomm susține „durată de viață incredibilă a bateriei la nivelul de intrare” cu 7c, probabil din cauza performanței mai scăzute a procesorului și consumului de energie.

Sursa: QualcommNoul Qualcomm Snapdragon 8c de 7nm în comparație cu un ban din SUA.

Nici un chipset modern nu ar fi demn fără mențiunea inteligenței artificiale (AI), iar 7c nu este diferit:

Qualcomm AI Engine oferă peste cinci trilioane de operațiuni pe secundă (TOPS) de performanță pentru cele mai recente experiențe accelerate AI oferite de Windows 10. O premieră de acest fel în PC-ul entry-level pe care consumatorii doresc să-l experimenteze.

Între timp, Snapdragon 8c este poziționat pentru laptop-uri obișnuite - o premieră pentru proiectul Windows 10 pe ARM. Este construit pe platforma 7nm 8cx și oferă o creștere a performanței de 30% raportată față de Snapdragon 850 de anul trecut. Cu toate acestea, este livrat cu un modem Snapdragon X24 LTE mai puternic, cu conectivitate multi-gigabit, în locul modemului Snapdragon X15 LTE pentru Snapdragon 7c entry-level.

Snapdragon 8c are, de asemenea, șase TOPS mai puternice pentru a accelera aplicațiile de învățare automată și AI în Windows 10.

Concurența se încinge

Analiză: Surface Go 2, Intel Lakefield și multe altele

Sursa: QualcommSnapdragon 7c pentru laptopuri entry-level este destul de mic.

Deși nu au fost anunțate prețuri sau disponibilitate pentru chipset-urile Snapdragon 8c și 7c, Qualcomm este clar că acestea vizează notebook-urile mainstream și entry-level care concurează direct cu Intel.

Actualizare 12/6/19: Prețurile raportate și disponibilitatea generală au fost postate acum de analiză din industria tehnologiei Patrick Moorhead: Snapdragon 7c: 800 USD inclusiv modemul (acum).

Urmând programul de lansare anterior al Qualcomm, este sigur că presupunem că vom vedea noi laptopuri și PC-uri 2-în-1 cu aceste chipset-uri când va la jumătatea anului 2020.

Intel se străduiește din greu la laptopuri premium, în special cu programul său „Proiect Athena” axat pe optimizarea laptopurilor pentru o durată de viață extinsă a bateriei, pornire instantanee și scenarii mereu conectate. Cu toate acestea, deși Intel se descurcă foarte bine în categoria premium, încă se luptă în arena entry-level, așa cum poate atesta Surface Go cu LTE de la Microsoft. Dacă are un preț corect, Qualcomm ar putea avea o șansă de a perturba cu PC-urile entry-level și mainstream, care sunt super subțiri, ușoare și fără ventilator, oferind în același timp conectivitate 4G LTE, pornire instantanee și durată lungă de viață. a bateriei.

Un posibil candidat pentru Snapdragon 7c ar fi un Surface Go 2 pentru sfârșitul verii 2020. Microsoft și Qualcomm nu au sugerat că se întâmplă un astfel de dispozitiv. Cu toate acestea, Snapdragon 7c ar putea rezolva multe dintre problemele de performanță și baterie cu Surface Go original bazat pe Intel. Întrebarea este dacă LTE ar fi opțional, ceea ce ar putea ajuta la reducerea prețului la acel interval de 399 USD. Până acum, Qualcomm a fost rezistent la eliminarea LTE, cu excepția HoloLens 2 de la Microsoft, alimentat de Snapdragon 850, care omite conectivitatea 4G.

Între timp, Intel are viitoarea sa microarhitectură Tremont, care va fi prezentată în noul său procesor Lakefield, programat pentru începutul anului 2020. Acest cip va fi prezentat pe viitorul PC cu ecran dublu Surface Neo și varianta Samsung Galaxy Book S, demonstrând că concurența este sănătoasă pentru piața PC-urilor mobile. Lakefield, totuși, pare să aibă un preț mai mare de-a lungul liniilor Snapdragon 8cx, lăsând o oarecare spațiu de operare pentru Qualcomm la capătul inferior.

Multe se bazează pe Qualcomm determină producătorii de PC-uri să adopte noile sale chipset-uri Snapdragon 7c și 8c. Va fi interesant de văzut în 2020 dacă mai multe companii folosesc Windows 10 pe ARM și dacă Microsoft și partenerii săi pot continua să îmbunătățească ecosistemul ARM.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here