PSA: Driverele de imprimantă Dell au fost semnalate ca malware de motoarele antivirus

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Unele drivere de imprimanta Dell au fost semnalate ca malware de catre produsele antivirus.
  • Problema a fost surprinsă astăzi de jurnalistul de securitate și criminalitate cibernetică Brian Krebs.
  • Nu este clar ce se întâmplă cu driverele, dar probabil că să evitați instalarea oricăror actualizări pentru moment.

Actualizare 10 noiembrie (16:55 p.m. ET) — Dell trage link-uri, spune că investighează afirmațiile

Dell spune că a eliminat fișierele de la accesul public și investighează afirmația că acestea sunt rău intenționate. „Echipa noastră de securitate cibernetică a eliminat fișierele (și linkurile către fișiere) și investighează afirmația că acestea sunt rău intenționate”, a declarat Dell într-o declarație pentru Windows Central. „Fișierele nu mai sunt accesibile publicului. Securitatea rețelelor și produselor noastre este o prioritate de vârf și este pentru protejarea informațiilor pentru clienții noștri."

Dacă de cumpărat o imprimantă Dell, probabil că veți dori să evitați instalarea oricăror actualizări de drivere pentru moment. Mai multe actualizări ale driverelor pentru imprimante Dell sunt în prezent marcate ca malware de motoarele antivirus. Problema a fost observată pentru prima dată de jurnalism de investigație Brian Krebs pe Twitter.

Dacă vă gândiți să actualizați unele drivere pentru dispozitivele dvs. Dell astăzi, poate așteptați puțin. Mai multe descarcări de drivere pentru imprimante de pe site-ul Dell sunt detectate de 24 sau mai multe produse antivirus ca malware. e.g. //t.rezultat co/bw7BDof9CH -> //t.co/uWZ8d5dpQR

— briankrebs (@briankrebs) 10 noiembrie 2020

Verificarea jurnalelor pentru unele dintre actualizările de driver de pe Virus Total arată că mai mult de 24 de motoare au detectat programe malware în actualizări. Produsele antivirus care au detectat actualizările ca malware includ Avast, BitDefender, Microsoft și McAfee, printre altele. Toți au detectat actualizările ca fiind nesigure, malware generale sau troieni.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Nu este clar ce se întâmplă cu actualizările, dacă este ceva declanșat de către Dell sau dacă un actor rău a modificat descărcările. Am contactat Dell pentru comentarii și pentru a actualiza această poveste când vor fi disponibile mai multe informații. Pentru moment, ar fi înțelept să evitați instalarea oricăror actualizări ale driverelor de imprimare Dell dacă vi se solicită.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here