PS4 Slim vs. PS4 Pro: ce PlayStation ar trebui să cumpărați?

4K gata

PS4 Pro

Prietenos cu bugetul

PS4 Slim

Dacă este cea mai bună experiență PlayStation de ultimă generație posibilă, aceasta este cea de cumpărare, chiar dacă este cea mai mare și cea mai scumpă opțiune.

440 USD (renovare) la GameStop

Pro

 • Jocurile 4K HDR arată incredibil pe toate
 • Performanța PlayStation VR este cea mai bună pentru această PS4

Contra

 • Perceptibil mai mare
 • Poate deveni tare în timpul jocului intens

PS4 mai subțire joacă cu ușurință fiecare joc, dar lipsa ieșirii 4K este vizibilă dacă televizorul dvs. îl acceptă.

464 USD pe Amazon

Pro

 • Se potrivește aproape oriunde
 • Şopteşte linişte
 • Ieftin

Contra

 • Fără suport 4K

Este greu să dai greșit cu oricare dintre versiunile consolei PlayStation, dar aceste două versiuni servesc unor scopuri foarte diferite. Deși puteți juca în continuare fiecare joc PS4 pentru fiecare opțiune aici, veți observa o diferență semnificativă în calitatea generală, în funcție de cameră în care jucați și de celălalt hardware pe care îl conectați la PlayStation.

Probleme cu stocurile PlayStation 4

Din cauza pandemiei, devine din ce în ce mai dificil să găsești PlayStation 4 în stoc oriunde. Când o faci, în mod normal, prețul este ridicat cu mult mai mult decât MSRP. Va trebui să vă întrebați dacă merită să cumpărați o consolă cu 100 USD mai mult decât este de obicei. Personal, nu aș cumpăra un PS4 Slim pentru mai mult de 350 USD. Dacă puteți găsi un 4 Pro la mai puțin de 500 USD, PS poate să ridicați dacă aveți absolut nevoie de o nouă consolă. De asemenea, s-ar putea să vă gândiți să cumpărați o consolă folosită sau reînnoită, deoarece acestea vor fi mult mai ieftine.

PlayStation 4 Slim vs. Pro: Care este diferența?

Sursa: Android Central

Sony are un istoric de lansare a unei versiuni „subțire” a PlayStation la câțiva ani după lansarea sa inițială. În trecut, acele console au fost etichete puțin diferite la lansare pentru a face mai ușor să distingem noua versiune de cea veche. Aceste versiuni mai subțiri oferă de obicei mai mult o diferență fizică decât o diferență de funcționalitate, iar anul acesta nu este diferit. Caracteristica semnificativă și diferență de performanță vine cu PlayStation 4 Pro și chiar și atunci diferența nu este mare decât dacă deții un televizor 4K cu suport HDR.

Acest ultim fragment este mult mai important, mulțumesc poate credeți. Există o mulțime de televizoare 4K, dar nu atât de multe televizoare 4K acceptă High Dynamic Range sau HDR. În cazul în care o creștere a rezoluției de la 1080p (denumită adesea Full HD) la 4K poate însemna adesea detaliite în care pe care le joacă, adăugarea HDR înseamnă că culorile din fiecare aspect al acestor jocuri sunt mai vibrante și mai realiste. Jocuri cu spații larg deschise și o mulțime de peisaje vor apărea cu adevărat pe aceste ecrane, mai ales atunci când sunt combinate cu rezoluția 4K.

Categoria PS4 Slim (2016) PS4 Pro
Preț 299 USD 399 USD
Dimensiuni 10.43 x 11.34 x 1.54 inci 11.61 x 12.87 x 2.17 inci
CPU AMD Jaguar 8-core (x86-64) AMD Jaguar 8-core (x86-64)
GPU AMD Radeon (1.84 TFLOP) AMD Radeon (4.2 TFLOP)
Depozitare 500 GB / 1 TB 1TB / 2TB
Ieșire optică Nu da
Wifi 802.11b/g/n (2.4GHz + 5GHz) 802.11b/g/n (2.4GHz + 5GHz)
Ieșire AV HDMI 1.4 HDMI 2.0
Consumul de energie 165 W max 310w max
Streaming 4K Nu da
USB USB 3.0 (x2) USB 3.0 (x3)
Suport PSVR da Da (Îmbunătățit)

Cea mai mare diferență funcțională între PS4 original și noul PS4 mai subțire este consumul de energie. Sony susține că noul PS4 are o putere maximă de 165 de wați, ceea ce sună impresionant lângă cei 250 de wați maxim inițiali ai primului PS4 până când mai multe benchmark-urilor. PlayStation 4 originală a avut o putere medie de 150 W în timpul celor mai grele sesiuni de joc și nu s-a apropiat niciodată de cei 250 W max. Totuși, este puțin mai mic, așa că există asta.

Această modificare a consumului de energie înseamnă că PS4 „subțire” va consuma mult mai puțină energie atunci când efectuează aceleași sarcini, inclusiv dacă stai inactiv. Pentru părinți, aceasta înseamnă o factură de energie electrică mai ieftină atunci când copilul tău la PS4 pornit toată ziua, deoarece sunt la mijloc, o parte importantă a jocului.

Performanța PlayStation VR este cu totul diferită.

După cum puteți vedea diagramă, Sony folosește acest proces și un GPU care este puțin mai mult de două ori mai mari decât performanța noului PS4 Pro. Există, de asemenea, o versiune actualizată a standardului HDMI în PS4 Pro, dar nu există nicio diferență imediată în performanța din care faceți pentru ieșirea video. Jocurile care s-au luptat în trecut să mențină 30 fps sau 60 fps pe o PS4 standard vor putea oferi o experiență mai consistentă cu PS4 Pro prin funcția sa „boost mode”. Practic, asta înseamnă că jocurile care să-și ajute să se găsească puțin pe un PS4 normal vor arăta și vor mai juca bine pe un PS4 Pro.

În cele din urmă, stocarea este un lucru extrem de important de reținut atunci când vine vorba de consola PlayStation. Fiecare joc PS4 ocupă spațiu pe hard disk, chiar dacă cumperi un disc din magazin. Jocurile trebuie să fie cel puțin parțial instalate pe consola înainte de a putea juca, așa că stocarea este importantă. Dacă cumpărați jocuri digitale, acestea pot ocupa și mai mult spațiu pe unitatea inclusă cu PlayStation. Deși este posibil să cumpărați spațiu de stocare suplimentar pentru PlayStation dvs., indiferent pe care să cumpărați, opțiunea de 2 TB disponibilă cu unele versiuni PS4.

PS4 Slim vs. PS4 Pro: înțelegerea 4K și HDR pe PlayStation

PlayStation 4 Pro oferă, de asemenea, streaming video 4K și grafică stabilită pe titlurile acceptate. Dezvoltatorii de jocuri vor avea opțiunea de a oferi grafică de calitate superioară jucătorilor PS4 Pro, care vor fi etichetate clar cu PS4 Pro Enhanced pe cutie. Nu numai că jocurile noilor jocuri PlayStation sunt create pentru a sprijini această abilitate de lucru, dar multe dintre cele mai populare din ultimul an lansează actualizări pentru a arăta mai bine prin consola mai capabilă.

În ceea ce privește suportul HDR, în toate aceste console din punct de vedere tehnic, HDR sunt capabili să emită imagini HDR timp de a putea actualiza software-ul Sony, conținutul HDR oferit de aproape fiecare aplicație și nu se aplică la altceva decât la Pro. HDR este de obicei legat de conținut 4K, fie de conținut creat PS4, niciunul dintre acestea nu se va reda pe aceste console mai vechi.

Categoria PS4 Slim (2016) PS4 Pro
Ieșire HDR Da (printr-o actualizare) da
Streaming 4K Nu da
Redare de la distanță 720p 1080p
Partajați Play 720p 1080p

Ce zici de PS5?

Sursa: Jennifer Locke / Android Central

Deși fac parte din aceeași familie, diferențe dintre PS5 și PS4 Pro sunt ziua și noaptea. PS5 este mai rapid, mai puternic și poate gestiona jocuri la care PS4. Controlerele lor sunt și ele diferite, cu DualSense aparent mult mai bun decât DualShock 4. Există chiar și o ediție digitală PS5 care vine fără unitate de disc.

PS5 PS4 Pro
GPU 10.28 TFLOPS, 36 CU @ 2.23 GHz personalizat RDNA 2 4.2 TFLOPS, AMD Radeon
CPU 8x nuclee @ 3.Zen 2 personalizat de 5 GHz 8x nuclee @ 2.Jaguar personalizat de 16 GHz
Amintirea 16 GB GDDR6 8 GB GDDR5
Lățimea de bandă a memoriei 448 GB/s 176 GB/s
Depozitare SSD de 825 GB HDD de 1 TB
Compatibilitate inversă da Nu
Suport PSVR da da
Unită optică Uniți Blu-Ray 4K UHD Unitate Blu-Ray HD 1080p

cumpăra un PS5 chiar acum, dar stocul este extrem de greu de găsit.

Ce zici de PlayStation VR?

Sursa: Android Central

Performanța PlayStation VR este cu totul diferită. PS4 Pro a fost construit pentru a susține mai bine PlayStation VR (știi, Project Morpheus (numele de cod pentru PlayStation VR) și PlayStation Neo (numele de cod pentru PS4 Pro) merge împreună și toate astea), dar chiar și aici diferențele sunt subtile la multe titluri.

Cele mai multe titluri care au fost disponibile înainte de lansarea lui Pro puțin mai bine pe Pro, iar acele titluri actualizate pentru a susține grafică bună în Pro arata mult mai bine decât pe PS4 standard. Din cauza focalizării ridicate pe framerate în PlayStation VR, ceea ce veți vedea în titlurile Pro Enhanced sunt mai multe detalii, nu tranziții mai fluide cum ați văzut televizorul.

Pe termen lung, probabil că veți dori un PlayStation 4 Pro pentru un joc mai bun PlayStation VR, chiar dacă nu observați sau diferența uriașă de calitate între cele două chiar acum. Jocuri mai mari și mai bune vor dori acea putere suplimentară, iar noi jocuri grozave pentru PlayStation VR vin în fiecare lună.

Console în ediție limitată

Sursa: Sony

Designul general al consolei tale PS4 probabil nu ar trebui să fie o decizie finală de cumpărare, dar cu siguranță este ceva de luat în considerare. Când apare un joc pe care Sony crede că va fi extrem de popular, de obicei puteți găsi o versiune ediție limitată a consolei chiar în spatele lui. Există, de asemenea, câteva modele clasice interesante, cum ar fi o temă PS4, cum ar fi PlayStation originală sau o versiune albastru strălucitor, cu aspectul iconic al butoanelor în lateral.

Singurul detaliu important al consolelor cu ediție limitată este că sunt aproape întotdeauna proiectate în jurul PS4 Pro. Sony va face ocazional un PS4 Slim cool, dar de nouă ori din zece consola mai capabilă este cea mai ales pentru aceste modele speciale.

Centru de putere

HDD Sony PS4 Pro 1TB

Pentru cea mai bună experiență PlayStation de ultimă generație posibilă, aceasta este cea de cumpărat

PS4 Pro este o consolă de jocuri excelentă pentru că nu doresc să facă upgrade la PS5, dar jocurile premium 4K vin cu un preț premium.

 • 440 USD (renovare) la GameStop
 • 530 USD la Walmart

Prietenos cu bugetul

Consola Sony PS4 Slim 1TB

Economiți niște bani

PS4 mai subțire joacă cu ușurință fiecare joc, dar lipsa ieșirii 4K este vizibilă dacă televizorul dvs. îl acceptă.

 • 464 USD pe Amazon
 • 300 USD la Best Buy

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here