Comunicat de presă: Research In Motion raportează rezultatele trimestrului la treilea

Research In Motion raportează rezultatele din treilea trimestru

WATERLOO, ONTARIO -- (Marketwire) -- 16/12/10 -- Research In Motion Limited (RIM) (NASDAQ: RIMM)(TSX: RIM), lider mondial pe piața de comunicații mobile, a raportat astăzi rezultate record pentru trimestrul trei pentru cele trei luni încheiate la 27 noiembrie 2010 (toate cifrele în U.S. dolari și U.S. GAAP).

Repere:

• Înregistrați livrările de smartphone BlackBerry(R) de 14.2 milioane au crescut cu 40% față de trimestru al anului trecut
  • Veniturile au crescut cu 40% față de trimestru, anului trecut până la 5 USD.5 miliarde
  • Q3 Câștig pe acțiune de 1 USD.74 au crescut cu 58% față de trimestru al anului trecut
  • Numerarul a crescut cu 446 milioane USD, ajungând la 2 USD.5 miliarde la sfârșitul trimestrului

Rezultate Q3:

Veniturile pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2011 au fost de 5 USD.49 de miliarde, în creștere cu 19% față de 4 USD.62 de miliarde în trimestrul precedent și cu 40% în creșterea față de 3 USD.92 milioane în trimestru al anului trecut. Defalcarea veniturilor pentru trimestrul a fost de aproximativ 82% pentru dispozitive, 15% pentru servicii și 3% pentru software și alte venituri. În timpul trimestrului, RIM a livrat aproximativ 14.2 milioane de dispozitive.

Aproximativ 5.În acest trimestru au fost adăugate 1 milion de conturi noi de abonați BlackBerry(R). La sfârșitul trimestrului, baza totală de conturi de abonați BlackBerry era de peste 55 de milioane.

„Suntem încântați să raportăm un alt trimestru record, cu o creștere puternică a livrărilor de smartphone-uri BlackBerry care duce la venituri record, adăugări de abonați și câștiguri. Afacerea RIM continuă să crească și să se diversifice pe măsură ce adopta BlackBerry accelerează pe piețele din întreaga lume”, a declarat Jim Balsillie, Co-CEO la Research In Motion. „Cu rezultate puternice și impuls din recentele noastre introduceri de produse, precum și cu entuziasmul crescând din partea partenerilor și clienților noștri cu privire la viitoarele oferte de smartphone, tabletă, software și servicii, pregătim scena pentru succesul continuu."

Venitul net al companiilor pentru trimestrul a fost de 911 USD.1 milion sau 1 USD.74 per acțiune diluată, comparativ cu venitul net de 796 USD.7 milioane sau 1 USD.46 per acțiune diluată, în trimestrul anterior și venit net de 628 USD.4 milioane sau 1 USD.10 pe acțiune diluată, în același trimestru al anului trecut.

Totalul numerarului, echivalentelor de numerar, investițiilor pe termen scurt și lung a fost de 2 USD.47 de miliarde la 27 noiembrie 2010, comparativ cu 2 USD.03 miliarde la sfârșitul trimestrului precedent, o creștere de 446 milioane USD față de trimestrul anterior. Fluxul de numerar din operațiuni în T3 a fost de aproximativ 975 milioane USD. Utilizări numerarului au inclus cheltuieli de capital de aproximativ 300 milioane USD, răscumpărări de acțiuni ordinare de aproximativ 133 milioane USD și bune de active necorporale de aproximativ 45 milioane USD.

Outlook Q4:

Veniturile pentru al patrulea trimestru al exercițiului fiscal 2011 care se încheie pe 26 februarie 2011 sunt de așteptat să fie în intervalul de 5 USD.5-5 dolari.7 miliarde. Procentul marjei brut pentru trimestrul la patrulea este de asteptat sa fie similare cu nivelurile din trimestrul la treilea. Câștigurile pe acțiune pentru patrulea trimestru sunt de așteptat să se situeze în intervalul de 1 USD.74-1 $.80 pe acțiune diluată.

Actualizare despre Consiliul de Administrație al RIM:

RIM a anunțat astăzi că consiliul său de administrație i-a numit co-directori executivi Jim Balsillie și Mike Lazaridis drept copreședinți ai consiliului. John Richardson rămâne director independent principal la RIM și va continua să faciliteze funcționarea consiliului de administrație independentă de conducere. Consiliul că aceste numeri, împreună cu dl. Richardson, în calitate de director independent principal, structură de conducere adecvată și eficientă pentru RIM. RIM a mai anunțat astăzi că Jim Estill și-a demisionat din funcția de director al RIM din cauza unui conflict de afaceri. RIM mulțumește dlui. Estill pentru cei 13 ani de serviciu pe consiliu.

Apel conferință și difuzare web:

O conferință telefonică și o transmisie web live vor avea loc cu ora 17:00 ET, 16 decembrie 2010, care pot fi accesate formând 800-814-4859 (America de Nord), 416-644-3414 (în afara Americii de Nord). ). Reluarea conferinței telefonice din Q3 al companiilor poate fi accesată după ora 19:00 ET, 16 decembrie 2010, până la miezul nopții ET, 30 decembrie 2010. Acesta poate fi accesat formând 416-640-1917 și introducând codul de acces 4310313#. Conferința telefonică va apărea și pe site-ul web RIM în direct la 5 pm ET și va fi arhivată la //www.janta.com/investitori/evenimente/index.shtml.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!