Pentagonul rămâne cu Microsoft pentru un contract de cloud JEDI de 10 miliarde de dolari după revizuire

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Pentagonul și-a reafirmat astăzi decizia de a atribui Microsoft un contract cloud de 10 miliarde de dolari.
  • Contractul JEDI în cauză a fost supus unei examinări intense de când Microsoft a învins Amazon pentru licitație.
  • Contractul este încă în așteptare după o contestație judiciară a Amazon la începutul acestui an.

Pentagonul a anunțat astăzi că intenționează să continue lucrările la contractul Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) cu Microsoft, după finalizarea unei reevaluări a propunerilor. În acord, Microsoft va lucra cu Departamentul de Apărare (DoD) pentru a-și moderniza infrastructura IT. Contractul a fost atribuit Microsoft în 2019, decizie care a fost contestată de Amazon, care s-a numărat printre ofertanți.

Într-o declarație emisă astăzi, DoD a spus:

Departamentul a finalizat reevaluarea cuprinzătoare a propunerilor JEDI Cloud și a propunerii de stabilitate Microsoft continuă să reprezinte cea mai bună valoare pentru guvern. Contractul JEDI Cloud este un contract cu preț fix, cu livrare nedeterminată/cantități nedeterminate, care va pune la dispoziție DoD o gamă completă de servicii de cloud computing. Deși executarea contractului nu va începe imediat din cauza ordinii de ordine preliminară emisă de Curtea de Revendicări Federale pe 13 februarie 2020, DoD este nerăbdător să înceapă să ofere și să ofere această capacitate bărbaților femeilor noastre în uniformă.

„Apreciem că, după o analiză atentă, DoD a confirmat că oferim tehnologia potrivită și cea mai bună valoare”, a declarat un purtător de cuvânt la Microsoft pentru CNBC. „Suntem gata să nu punem la treabă și să ne asigurăm că cei care nu îți servesc țara au acces la această tehnologie atât de necesară."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

După cum nu DoD, contractul este încă în așteptare din cauza unei ordonanțe emise la începutul acestui an. Procedura judecătorească a fost inițiată de Amazon, un alt ofertant în procesul de selecție, care susține că decizia DoD a fost influențată de părtinire împotriva Amazon și a CEO-ului său, Jeff Bezos, de către președintele Donald Trump.

Într-o postare lungă pe blog care răspunde la decizia DoD, Amazon a declara:

Când DoD și-a anunțat planurile de acțiune corectă în martie, ne-am opus, deoarece era clar că aceasta nu era altceva decât „refacere” pentru Microsoft pentru a-și remedia propunerea neconformă. Având în vedere că DoD nu a fost de acord să revizuiască în mod semnificativ, subliniate defectul de evaluare în protestul nostru, am spus că acțiunea ar putea duce la o altă corectă atribuire a contractului bazată pe politică și influență în cauză și nu pe baza punctelor forte. relative ale celor două oferte. Exact acolo ne aflăm astăzi, cu reevaluarea DoD doar o încercare de a valida o decizie eronată, părtinitoare și coruptă politică. De asemenea, este important să subliniem că DoD a citat prețul ca un factor major în decizia anterioară. De date aceasta, AWS a oferit un cost mai mic cu câteva zeci de milioane de dolari. Decizia DoD de a ignora în mod intenționat beneficiile clare ale costurilor oferite de AWS, întărește faptul că această acțiune corectivă nu a fost niciodată menită să fie corectă.

În timp ce contractul JEDI este suspendat în instanțe, rapoarte recente sugerează că Microsoft urmărește în prezentul contract similar cu guverne străine.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here