Un lucru pe care Microsoft nu l-a discutat: confidențialitatea Windows 11

Sursa: Windows Central Un singur haxx0r spionează datele tale.

Unul dintre pivoții de marketing recent și mai interesanți pe care le-a făcut Apple în ultimii ani a fost să bată toba despre confidențialitate. Nu sunt suficient de naiv să cred că Apple chiar îi pasă de confidențialitatea clientului său, dar este un instrument de marketing de puternic în orice caz. Atacând modele de afaceri bazate pe reclame și instrumente de confidențialitate dificile în iOS, Apple exploatează temerile oamenilor că Android nu este sigur și nu este privat. Prin proxy, Apple susține că iOS sunt soluția, pe care le-a creat pe alte companii precum Facebook, care joacă rapid și liber cu datele lor.

Chiar dacă Apple exploatează temerile din motive cinice, rezultatul final pentru utilizatorul este încă un lucru bun. În lumea noastră puternică conectată și puternică supravegheată, anxietatea legată de guvernare și de exces tehnologic este la un pas de febră. Și Microsoft a căzut din ce în ce mai mult pe partea greșită a acestui argument.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

La evenimentul Windows 11 de ieri, Microsoft a avut ocazia de a întâlni unele dintre aceste preocupări, fondate sau nu. Cu toate acestea, a ales să nu facă. Pe măsură ce din ce în ce mai mulți dintre noi devin conștienți de modul în care datele noastre sunt folosite și abuzate, departamentul de marketing la Microsoft a oferit efectiv Apple un alt instrument pentru a ataca Windows.

Aplicații pentru Android, conturi Microsoft forțate, telemetrie, oh

Sursa: Microsoft

Îmi dau seama că joc în mesajele Apple scriind acest articol, dar pentru utilizatorul mediu preocupat de confidențialitate, există deja sau mulțime de motive pentru a fi sceptic cu privire la Windows 11. Microsoft a fost deja criticat pe larg pentru cantitatea de date pe care Windows 10 le transmite companii și se pare că Windows 11 va continua această tendință.

În postarea pe blogul Microsoft Windows 11, cuvântul „confidențialitate” nu apare o dată în copie, ceea ce nu este de bun augur pentru mesajele sale. Windows 11 va forța utilizatorii să folosească un cont Microsoft în Home Edition gratuit, care deja vorbește despre un model de afaceri în care datele tale sunt motorul de monetizare. Chiar dacă utilizați cel mai bun VPN din lume, nu vă veți proteja exact datele de a ajunge direct la Microsoft dacă sunteți conectat. Apple a fost dornic sublinieze modul în care să fie „gratuite” precum Facebook sunt gratuite doar pentru că tu ești produs vândut, iar Windows 11 nu face nimic pentru a atenua aceste teme.

Sursa: Utilizatorii TwitterTwitter intervin în probleme legate de confidențialitatea Windows 11.

De asemenea, Microsoft angajează un alt gigant tehnologic îndoielnic, Amazon, pentru a aduce aplicații Android în Windows 11. Amazon este deja supus unui control intens pentru felul în care se tratează lucrătorii, printre altele, dar combinarea acestui lucru cu Android adaugă un alt nivel de îngrijorare. Android este adesea descris ca o platformă nesigură, apatică pentru confidențialitate. Adevărat sau nu, perspectiva unui subsistem Android cu fața Amazon în Windows 11 agravează temerile legate de date.

Va începe Amazon să-mi folosească obiceiurile Windows 11 și istoricul de navigare pentru a-mi viza reclamele exploatatoare din punct de vedere psihologic?? Instalarea TikTok pe Windows 11 vă va oferi acces la sistemul de fișiere și la contactul mele? Va fi folosită integrarea shell Microsoft Teams pentru a construi un profil pentru mine și prietenii mei? Poate părea paranoic, dar acestea sunt întrebări legitime pe care Microsoft nu le-a abordat.

Trebuie doar să accesați orice fir aleatoriu Twitter sau Reddit pentru a găsi exemple de oameni îngrijorați de Windows 11 într-un context de confidențialitate. Dacă temerile sunt neîntemeiate, Microsoft nu a făcut o treabă bună în a le înlătura. Dar asta e doar - sunt temerile intemeiate?

Instrumentele de confidențialitate ale Windows 11 merg suficient de departe??

Sursa: Microsoft

Deoarece Windows 11 va necesita in esență un cont Microsoft pentru mulți utilizatori, colectarea datelor este parte a pachetului. Microsoft spune că acest lucru este pentru a avea experiența utilizatorului și, la prima vedere, asta pare cu siguranță a fi adevărat. În Windows 11, veți putea continua editarea fișierelor cloud conform secțiunilor „Recomandate” din noul meniu Start. Istoricul browserului se va sincroniza între Edge pe PC și Edge pe mobil, așa cum se întâmplă deja. Conversațiile tale Skype și Teams se vor sincroniza și așa cum te-ai așteptat, iar funcțiile Windows 11 vor migra la noi computer dacă faci upgrade.

Microsoft oferă un tablou de bord de confidențialitate pe site-ul său web pentru a vă ajuta să vă gestionați căutările și istoricul browserului, precum și informațiile pe care Cortana le sunt despre dvs. (pentru toate cele trei persoane care îl folosesc efectiv). șterge istoricul locațiilor și puteți gestiona și datele aplicației.

Sursa: Windows Central Vă puteți gestiona setările de confidențialitate prin setările Windows 10, dar trebuie să fie activat implicit? De ce nu există o setare „respingeți tot”?? Simt că acest lucru ar putea fi mult mai ușor de utilizat.

Aș argumenta că acest tablou de bord nu merge suficient de departe pentru a vă permite să vă gestionați toate setările de confidențialitate dintr-un singur loc. Unele dintre acestea trebuie să fie comutate folosind meniul de setări Windows 10 și nu pot fi blocate prin tabloul de bord de confidențialitate web. Căutați prin fiecare setare individuală pentru a afla ce setări de confidențialitate fac ceea ce este relativ complicat, iar secțiunea de confidențialitate din meniul de setări Windows 10 nu măcar nu include tot ce aveți nevoie pentru a o gestiona corect.

O cantitate mare de funcții și aplicații din Windows 10 apelează deja la Redmond, furnizând date de diagnosticare și alte informații despre companii. Am mai scris despre modul în care telemetria pentru QA de modă veche a absorbit atingerea umană din practicile de proiectare ale Microsoft, dar aceasta este cu totul altă castă. Este justificată recoltarea către Microsoft a acestor date? Este cu adevărat necesar? Îmbunătățește experiența utilizatorului final? Dacă da, cum? În caz contrar, se simte ca mai multă balonare care poate fi folosită în scopuri de marketing.

Un peisaj digital în schimbare

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Windows 11, în anumite privilegii, acest sistem de operare anti-Apple. Microsoft a folosit cuvinte precum „democratizare” și „suveranitatea creatorului” pentru a descrie abordarea să dezvolte pe platformă. Microsoft va lua o reține fără precedent de 0% din magazinul său de aplicații pentru companiile care care aduc propriile vehicule de monetizare, egalând în același timp 12%, lider în industrie, Epic Game Store pentru jocuri. Pe iOS, Apple ia o reducere destul de mare de la creatorii si dezvoltatorii sai, pe langa marjele sale deja profitabile de hardware.

Susținerea confidențialității ar trebui să fie implicită, mai ales într-o lume în care companii precum Facebook au eșuat intenționat în mod repetat să protejeze datele clienților.

Apple strigă despre confidențialitate pentru a se descrie ca un fel de erou, dar felul în care prețul îi determină dezvoltatorii, impune în mod selectiv regulile de monetizare și înăbușă concurența precum interzicând serviciile Xbox Game Pass vorbesc în opoziție. Indiferent dacă Apple exploatează temerile de confidențialitate în mod cinic pentru marketing sau nu, este irelevant: susținerea confidențialității ar trebui să fie implicită, mai ales într-o lume în care companiile precum Facebook nu au reușit să intenționat să protejeze datele clienților, cu penalitățile sau. consecințe minime.

Microsoft și Apple ar trebui să stea umăr la umăr în privința confidențialității. Cred că incapacitatea Microsoft de a aborda confidențialitatea ieri a fost fie îngrijorător de surdă, fie îngrijorător de intenționată. Dacă aș fi departamentul de marketing al Microsoft, aș arunca o privire asupra modulului în care să rezolve această potențială problemă înainte ca Apple sau alți concurenți să înceapă să o exploateze înainte ca Windows 11 să aibă șansa de a ieși din poartă.

La nivel personal, sunt complet apatic față de chestiile de confidențialitate în acest moment. Am folosit toate aceste aplicații și servicii de ani de zile, până la punctul în care am ajuns să accept o viață fără confidențialitate digitală. Chiar nu am nimic de ascuns, dar într-o oarecare măsură nu are rost - este o problemă morală, a drepturilor omului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here