Oculus Rift S vs. Oculus Quest: Ce ar trebui să cumpărați?

Căști VR autonome

Oculus Quest

VR alimentat de PC

Oculus Rift S

Dacă nu aveți un computer pentru a alimenta cască VR, O Quest este, fără îndoială, alegerea potrivită. Este alimentat de un procesor Snapdragon 835 (CPU) autonom și are o rezoluție mai mare pentru afișarea vânzărilor duale OLED. IPD-ul poate fi ajustat manual, permițând unui joc mai largi de utilizatori să găsească ceva confortabil.

399 USD pe Amazon

Pro

 • Nicio legătură înapoi la un computer
 • Afișaje OLED duble de înaltă rezoluție
 • Ajustări fizice IPD
 • Controlere Touch actualizate
 • Urmărea mâinilor (în previzualizare)
 • Suport pentru Oculus Link

Contra

 • Rată de reîmprospătare mai mică
 • Un senzor Insight mai puțin

Oculus Rift S este un succesor al originalului Rift CV1, necesitând un computer conectat pentru a-l alimenta. În comparație cu Oculus Quest, folosește un LCD cu rezoluție inferioară. Nu are reglare manuală a distanței interpupilare (IPD), dar oferă acces deplin la titlurile originale Rift. Are un sistem de urmărire Insight cu cinci senzori și oferă o rată de reîmprospătare mai mare la 80 Hz.

399 USD la Best Buy

Pro

 • Acces la titlurile Rift CV1 existente
 • Niciun salt în specificațiile recomandate pentru PC
 • Rată de reîmprospătare mai mare
 • Cinci senzori Insight
 • Controlere Touch actualizate

Contra

 • Fără ajustare manuală a IPD
 • LCD cu rezoluție inferioră
 • Este necesar un PC

Preț și disponibilitate: de ce ar trebui să omiteți Oculus Rift S și Oculus Quest pentru a obține un Oculus Quest 2.

Sursa: Facebook Oculus Quest 2 aduce tot ce este mai bun din Rift S și Quest original.

Oculus Rift S și Oculus Quest original sunt ambele hardware vechi care sunt pe cale de ieșire. Oculus Rift S este întrerupt, iar Facebook nu îl va vinde după 2021. În schimb, Facebook împinge oamenii către Oculus Quest 2 și caracteristica Oculus Link care vă permite să jucați jocuri PCVR conectând Oculus Quest 2 la un computer cu un cablu. Oculus Quest 2 înlocuiește, de asemenea, Oculus Quest original, au avut predecesori în aproape toate felurile.

Pe lângă faptul că Oculus Quest 2 este mai nou decât Rift S și Quest original, este mai accesibil. Oculus Quest 2 începe de la 299 USD pentru versiunea de 64 GB și ajunge până la 399 USD pentru versiunea de 256 GB. Rift S încă se cotă la 399 USD. Dacă găsiți un Oculus Quest original în stoc, acesta începe de la 399 USD și ajunge până la 499 USD. Nu există niciun motiv să cheltuiți 100 USD sau mai mulți dolari pentru a obține o versiune mai veche a Oculus Quest.

Atât Oculus Rift S, cât și Oculus Quest erau bune când erau noi, dar Oculus a demonstrat în mod clar o investiție mai mare în Oculus Quest. De când a apărut Quest Facebook a suportat pentru urmărirea, mâinilor și suport pentru Oculus Link Link a adăugat în mod regulat noi funcții și apoi. Între timp, Oculus Rift S nu a primit urmărirea mâinilor și pare să fie lăsat deoparte.

Rift S are câteva caracteristici care fac mai multe decât Oculus Quest original. Totuși, în cele din urmă, nu merită să-l luați acum, mai ales având în vedere că Facebook întrerupe Oculus Rift S în 2021 și nu vă face hardware numai pentru PC în viitor.

În plus, Quest 2 are câțiva dintre puțini care reduce decalajul linia Quest și linia Rift. Deși nu este o continuare directă a liniei Rift, într-un fel, Facebook a poziționat Quest 2 ca un succes atât pentru Rift S, cât și pentru Oculus Quest 2.

Dacă sunteți gata să cumpărați una dintre căștile mai vechi ale Facebook, avem mai jos un raport complet.

Oculus Quest 2 64GB vs. Oculus Quest 2 256GB: pe care ar trebui să-l cumpărați?

Oculus Rift S vs. Oculus Quest: specificații tehnice

Ambele căști VR au fost lansate pe 21 mai 2019. Iată o detaliere a specificațiilor tehnice care compun fiecare sistem.

Oculus Rift S Oculus Quest
Rezoluția afișajului 2560x1440
LCD
2880x1600
OLED
Rată de reîmprospătare 80 Hz 72 Hz
IPD Software Manual
Audio Integra
3.mufă de 5 mm
Integra
3.mufă de 5 mm
Urmărire Oculus Insight
5 senzori
Oculus Insight
4 senzori
Urmărirea mâinilor Nu În previzualizare
Grade de libertate (DoF) 6 DoF 6 DoF
Controlorii Atingeți actualizat Atingeți actualizat
Cerințe PC La fel ca Rift CV1 Niciuna (cu excepția utilizării Oculus Link pentru PCVR)
Cablu 5 metri
DisplayPort 1.2
USB-A 3.0
Nici unul
Preț 399 USD De la 399 USD

Oculus Rift S vs. Oculus Quest: vizualizare

Sursa: Windows Central

Rift S are o actualizare semnificativă a vizualizării față de Rift CV1, renunțând la negrul profund și albul deschis al OLED-ului dublu pentru un singur afișaj LCD. Are o rezoluție combinată de 2560x1440 (1280x1440 pentru fiecare ochi) care este mai mică decât rezoluția de 2880x1600 a Quest (1440x1600 pentru fiecare ochi).

Compararea vizualizajelor devine complicată, deoarece nu puteți privi doar numerele brute în unele cazuri. Oculus Rift S folosește un design cu dungi RGB în comparație cu designul diamantat al lui Oculus Quest. În termeni non-tehnici, ecranul lui Oculus Rift S pare mai clar, chiar dacă sunt mai puțini pixeli din cauza modului în care plasează pixeli pe panoul său.

În plus, Oculus Rift S are un panou LCD, în timp ce Oculus Quest sunt afișate pe OLED. Panoul OLED al Oculus Quest oferă negru profund și contrast ridicat, dar panoul LCD al Oculus Rift S are o rată de reîmprospătare mai rapidă (80Hz vs. 72 Hz).

Atât Rift S, cât și Quest o imagine care are mai puțin efect de ușă de ecran (SDE) decât modelul mai vechi, ceea ce înseamnă că nu veți vedea atât de mult o grilă peste imaginea prezentată atunci când vă concentrați ferm pe vizualizaj. Cu toate acestea, probabil că veți vedea în continuare mai multe raze dumnezeiești cu Quest decât Rift S.

Poate cea mai mare plângere pe care mulți utilizatori vor avea despre Rift S este că ajustările IPD sunt gestionate de software. IPD este distanța dintre elevi și posibilitatea de a seta manual cu ajutorul unui glisor - ca pe Rift CV1 și Quest - deschide căștile pentru mulți mai mulți utilizatori. Există o oarecare influență cu Riftții datorită software-ului, dar dacă ochii tăi nu sunt la obișnuită, vei avea mult mai greu obște o vedere perfectă. Quest, pe de altă parte, vă permite să ajustați IPD cu un glisor, oferindu-vă o șansă mult mai mare de a obține o vedere perfectă, dacă ochii tăi au o distanță neobișnuită.

În timp ce Oculus Quest are un afișaj fin, Rift S este considerat cel mai bun cei doi atunci când se uită la toate elementele care alcătuiesc afișajele.

Oculus Rift S vs. Oculus Quest: Design

Sursa: Windows Central

Oculus Quest seamănă mai mult cu Rift CV1 decât cu Rift S, fără să îndoială faptului că Rift S a fost proiectat cu ajutorul Lenovo, care are propria sa linie de căști Windows Mixed Reality (WMR). Rift S are o bandă de halo cu un cadran pe spate pentru a obține etanșeitatea corectă, iar setul cu cască atârnă peste fața ta. Există încă o bandă care trece de-a lungul capului tău pentru a-l împiedica să alunece în jos.

Quest stick-ul are o bandă ca Rift CV1, cu două ajustări Velcro pe ambele părți și curea superioară pentru a împiedica alunecarea setului cu cască. Designul intenționează să vizualizeze acest lipit direct pe fața ta în loc să atârne, iar din punct de vedere al confortului, nu se compară cu Rift S. Quest are patru senzori - unul în fiecare colț al plăcii frontale - fără margine inferioară ca pe Rift S, oferindu-i un aspect autentic Oculus.

Ambele căști au urmat calea audio integrată. Nu mai există căști sau căști care atârnă de pe bandă, așa cum am văzut pe Rift CV1. În schimb, sunetul pare că vine de nicăieri. Difuzoarele sunt încorporate în bandă și nu vă ating urechile, așa că, dacă puteți o imerșiune mai bună și să eliminați complet sunetul extern, puteți conecta căști de la terți la dispozitive' 3.mufe audio de 5 mm.

Oculus Rift S vs. Oculus Quest: hardware de performanță

Sursa: Windows Central

Rift S este o experiență alimentată de computer, ceea ce înseamnă că veți avea în continuare o legătură înapoi la computer. Tether-ul are cinci metri lungime, comparativ cu patru de pe Rift CV1, așa că există un pic de libertate suplimentară, dar se bazează pe DisplayPort în loc de HDMI. Din fericire, deoarece Rift S folosește același software de bază ca și Rift CV1, cerințele de sistem nu s-au schimbat cu adevărat în afară de portul video necesar. Dacă aveți un PC cu o placă grafică (GPU) NVIDIA GTX 1060 sau AMD Radeon R9 480, atingeți deja specificațiile recomandate, deși un hardware mai bun vă va oferi cea mai bună experiență posibilă. Dacă sunteți interesat să extindeți cablurile Rift S, puteți face acest lucru cu succes pentru aproximativ 15 USD.

Spre deosebire de Rift S, Oculus Quest este o cască VR autonomă. Nu există niciun cablu înapoi la un computer și tot hardware-ul de performanță este găzduit cu afișajul și lentilele. Acest lucru face ca Quest-ul să fie mult mai portabil și libertatea de a oferi mult mai multă procesor (CPU) Snapdragon 835, în mod înțeles, nu va oferi aceleași performanțe ca un computer de gaming complet. Aceasta înseamnă că actuala bibliotecă Oculus Rift nu va fi disponibil în Quest, deși este sigur că presupunem că o mulțime de titluri populare vor fi disponibile pe căști independente.

Un factor semnificativ atunci când comparăm aceste două căști este Oculus Link, care vă permite să jucați jocuri PCVR pe Oculus Quest, conectându-l la computer. Funcția funcționează cel mai bine cu un cablu scump și extinde foarte multă versatilitate Oculus Quest.

Dacă aveți un computer capabil să alimenteze jocuri VR, veți putea juca pe Oculus Quest. Aceasta înseamnă că Oculus Quest poate fi o cască VR portabilă pe care o poate lua cu ușurință cu tine sau o cască PCVR cu fir. Nu va oferi o experiență PCVR la fel de bună ca Rift S, în parte datorită faptului că afișajul său pare mai rău, dar este mult mai versatil.

Oculus Rift S vs. Oculus Quest: Urmărire și atingere

Sursa: Windows Central

Ambele căști dispun de noul sistem de urmărire Oculus Insight, care funcționează cu camere și senzori încorporați pe căști. Insight scanează împrejurimile și identifică obiectele fizice din spațiu și combină cu datele de la accelerometrul și giroscopul setului cu cască, oferind date exacte de poziție o dată pe milisecundă. Nu veți avea nevoie de senzori externi cu nicio cască.

Oculus Quest folosește patru senzori, câte unul în fiecare colț al setului cu cască, pentru urmărire, în timp ce Rift S se bazează pe cinci, cu doi în față, doi în lateral și unul în partea de sus a setului cu cască. Unele dintre problemele de urmărire pe care le-am întâlnit la testarea.

Veți primi controlerele Oculus Touch actualizate cu oricare dintre căștile, care au fost îmbunătățite pentru urmărirea mai bună și o plasare mai intuitivă a butoanelor. Ambele sisteme VR aduc șase grade de libertate (6DoF) pe masă, ceea ce înseamnă că puteți mișca natural în spațiul tridimensional și că totul se traduce în orice experiență de care vă bucurați.

Tot ce poți face cu urmărirea mâinilor lor Oculus Quest

Actualizările software oferă avantajul Oculus Quest

Dacă aveți cea mai bună experiență PCVR pe platforma Oculus, cel mai bun pariu este Oculus Rift S. Cu toate acestea, actualizările software și funcțiile viitoare fac ca Oculus Rift S să fie greu de recomandat față de Oculus Quest. Cu Oculus Link, Oculus Quest oferă PCVR atunci când este conectat și VR mobil atunci când sunteți în mișcare.

În plus, Oculus Quest are urmărirea mâinilor și o bibliotecă în creșterea de jocuri dedicate Oculus Quest. În ciuda faptului că este disponibil pentru o perioadă, Oculus Quest îmbunătățește semnificativ în timp. În timp ce Oculus Rift S o cască minunatăVR, Oculus Quest primește recomandarea noastră pentru PC-ul și mobilitatea, versatilitatea caracteristicilor viitoare.

Căști VR autonome

Oculus Quest

Oculus Quest oferă o experiență VR nelegată, cu 6 grad de libertate și două controle tactile. Este o utilizare de a trece în VR, deoarece nu necesită un computer. Dacă aveți un computer pentru jocuri, Oculus Link este în prezent în versiunea beta și vă permiteți să jucați jocuri PCVR prin Oculus Quest atunci când vă conectați la un computer.

 • De la 399 USD la Amazon

VR alimentat de PC

Oculus Rift S

Următoarea evoluție a Rift-ului aduce lentile ai stabilit, un afișaj cu un număr mai mare de pixeli decât originalul și o cure de cap și un sistem de urmărire reproiectat, dar încă mai este legat de un computer. Dacă cea mai bună experiență PCVR pe platforma Oculus, aceasta este cea mai bună opțiune.

 • 399 USD Best Buy

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here