NVIDIA anunță procesorul Tegra 4 cu 4G LTE

Astăzi, la CES 2013, NVIDIA anunță procesorul Tegra 4, care are 72 de nuclee GPU, 4 nuclee CPU A15 și un procesor 4G LTE. Ce înseamnă asta în termeni practici? 27 de secunde pentru a încărca 25 de pagini web unice (față de 50 de secunde pe un Nexus 10). NVIDIA susține că navigarea este și mai rapidă la navigarea pe web decât iPad 4, Droid DNA și Kindle Fire HD.

O altă utilitate este în fotografie. NVIDIA a prezentat procesul Tegra 4 care gestionează fotografia HDR mai bine decât iPhone 5, care durează două secunde pentru a procesa (comparativ cu Tegra 4 0).2 secunde). Ei au prezentat pe scenă un prototip de tabletă Windows care poate procesa o vizualizare live a fotografiilor HDR, completă cu un glisor de comparație. Ideea generală aici este că fiecare fotografie este o fotografie HDR, dar Tegra 4 va permite și mișcarea stroboscopică, reconstrucția 3D și urmărirea obiectelor. Iată cum creează fotografia de arhitectură și un comunicat de presă completă.

NVIDIA prezinta cel mai rapid procesor mobil din lume

Tegra 4 Dispune de 72 de nuclee GPU personalizate, CPU Quad-Core Cortex-A15 pentru performanță și eficiență superbă; LTE activat cu chipset opțional

LAS VEGAS—CES—Ian. 6, 2013—NVIDIA a prezentat astăzi NVIDIA® Tegra® 4 , cel mai rapid procesor mobil din lume, cu performanțe record și durată de viață a bateriei pentru a alimenta fără probleme smartphone-uri și tablete, dispozitive de jocuri, sisteme de infotainment și navigație automată și PC -uri.

Tegra 4 oferă o procesare grafică excepțională, cu navigare pe internet extrem de rapidă, imagini uimitoare și noi capabilități ale camerei prin fotografie computațională.

Cu numele de cod anterior „Wayne”, Tegra 4 dispune de 72 de nuclee GPU NVIDIA GeForce™ personalizate – sau de șase ori puterea GPU-ului Tegra 3 – care oferă experiențe de joc mai realiste și afișaje cu rezoluție mai mare. Include prima aplicație quad-core a celui mai avansat nucleu CPU al ARM, Cortex-A15, care oferă 2.Navigare web de 6 ori mai rapidă și performanță inovatoare pentru aplicații.

Tegra 4 permite, de asemenea, suport pentru voce și date 4G LTE la nivel mondial printr-un chipset opțional, procesorul NVIDIA Icera® i500 de generație a cincea. Mai eficient și cu 40% mai mare decât modemurile convenționale, i500 oferă capacitatea de a procesa patru ori mai mare decât predecesorul său.

„Tegra 4 oferă o putere de procesare și o eficiență enormă pentru a alimenta smartphone-urile și tabletele, dispozitivele de jocuri, sistemele automate și computerele”, a declarat Phil Carmack, vicepreședinte senior al afacerii Tegra la NVIDIA. „Noile sale capacități, în special în domeniul fotografiei computaționale, vor ajuta la crearea unui joc întregi de produse existente și vor duce la crearea unora noi interesante."


Capacitate de fotografiere computațională

Printre descoperirile procesorului Tegra 4 se numără Arhitectura Fotografie Computațională, care oferă automate și videoclipuri cu gamă dinamică înaltă (HDR) prin fuzionarea puterilor de procesare a GPU-ului, procesorului și procesului de semnal de imagine al camerei.

Capacitatea sa HDR captează imagini, inclusiv cele realizate cu bliț, așa cum sunt văzute de ochiul uman – cu detalii atât în ​​​​zonele luminoase, cât și în cele întunecate.

Eficiență energetică fără precedent

Proiectat pentru o eficiență energetică maximă, Tegra 4 include un nucleu de economisire a bateriei de a doua generație pentru consum redus în timpul utilizării standard și tehnologia de afișare PRISM 2 pentru a reduce puterea iluminării de fundal, oferind în timp imagini superioare.

Tegra 4 consumă până la 45% mai puțină energie decât predecesorul său, Tegra 3, în cazurile de utilizare obișnuite. Și permite până la 14 ore de redare video HD pe telefoane.

Tegra 4 Caracteristici cheie

·         - GPU GeForce cu 72 de nuclee personalizate

·         - CPU Quad-core ARM Cortex-A15, plus un nucleu de economisire a bateriei de a 2-a generație

·         - Arhitectura fotografiei computaționale

·         - Capacitate LTE cu chipset opțional Icera i500

·         - Suport video 4K de definiție ultra-înaltă

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here