Recenzie Nokia Lumia 2520

În câteva ore, primul Windows RT 8 de la Nokia.1 tabletă este scoasă la vânzare doar în SUA pe Verizon (AT&T o primește 24 de ore mai târziu). Este un pas important atât pentru Nokia, cât și pentru Microsoft, care până acum au avut o vânzare grea cu RT. De fapt, Microsoft și Nokia sunt ultimii doi producători care oferă o versiune redusă de Windows, alți OEM optând pentru o versiune mai puternică pe 32 de biți pe un procesor Intel Atom sau i5.

La fel, Nokia are ceea ce este necesar pentru a reduce o pic de viață pe piața tabletelor Windows? Și cum rămâne cu propriul Surface 2 la Microsoft? Citiți mai departe pentru recenzia noastră completă a tabletei Nokia Lumia 2520.

Ecranul remarcabil HD 1080P, procesorul rapid, durata excelentă a bateriei și calitatea construcției fac din Lumia 2520 sau tabletă demnă de remarcat.  Conectivitatea LTE vă oferă un dispozitiv de internet mereu pornit, încorporat în Office, iar HERE Maps îl face convingător.

Fără port USB complet, lipsa unui suport și Surface 2 de la Microsoft fac ca Lumia 2520 să iasă în evidență cu greu. Brandingul operatorului limitează disponibilitatea acestuia, iar lipsa spațiului de stocare poate limita dispozitivul pentru utilizatorii cu putere. Amplasare ciudată a butoanelor și adaptor de alimentare neinspirator.

Lumia 2520 este o primă încercare solidă a Nokia de a face un Windows RT 8.1 tabletă. Deși dispozitivul are specificații excelente, design inspirator, plasarea butoanelor și un afișaj fenomenal, nu este clar dacă mulți utilizatori vor vedea avantajul acestei tablete față de celalți.

 

Specificații

 • Windows RT 8.1
 • 10.1” full 1080p HD AH-IPS, luminozitate ridicată cu reflexie scăzută, Gorilla Glass 2
 • 6.Optica ZEISS de focalizare automată de 7 MP, secundară: unghi larg HD de 2 MP
 • Video [email protected]
 • 4G LTE
 • Nokia Music pentru streaming nelimitat de muzică fără reclame
 • Hărți globale gratuite AICI
 • Microsoft Office încorporat
 • Qualcomm Snapdragon 800 (2.2 GHz Quad Core)
 • Baterie de 8000 mAh (integrată)

Tableta Lumia 2520 are multe oferite în ceea ce privește specificațiile brute, dar diferențiere este 4G LTE integrat pentru Verizon și AT&T. În prezent, Surface 2 este doar Wi-Fi, deși Microsoft are o versiune LTE planificată pentru anul viitor. Dar pentru moment, Nokia este singurul joc din oraș pentru o tabletă alimentată cu RT cu 4G la bord.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Cu 32 GB de stocare internă (dar doar în jur de 17.5 GB disponibile) și extindere micro SD, utilizatorii ar trebui să aibă multe spațiu pentru aplicații și jocurile din magazinul Windows.  Nu este ideal, deoarece și o versiune de 64 GB ar fi bună, dar pentru această gamă de tabletă nu este groaznic.

Celălalt beneficiu pentru Nokia este camera lor dublă ZEISS și afișajul ClearBlack 1080P. Are o rata de reîmprospătare de 60 Hz și așa-numită „lizibilitate de a-și face în aer liber”.  Combinat cu durata de viață a bateriei de 10 ore și înclinația Nokia pentru design, Lumia 2520 pentru tableta ideală pentru muncă și plăcere.

Aspect

Lumia 2520 este destul de curat când vine vorba de design și aranjare. Cântărește 615 grame, ceea ce nu este ușor, dar nici nu este greu. Este undeva la mijloc. În multe privințe, este ceea ce vă așteptați ca o tabletă Nokia Lumia să se simtă - solidă și de înaltă calitate. Totuși, există o diferență contrastantă între policarbonatul de plastic și VaporMG pe care îl folosește Microsoft. Nu este mai bun (sau mai rău), doar o fărăție diferită. Nu se aude scârțâit sau zăngănit, nu că ne-am aștepta la asta de la un dispozitiv Nokia. Nu, această tabletă miroase a calitate.

Lumia 2520 are colțuri plăcute, rotunjite, precum telefoanele lor Lumia (cu excepția Lumia 928 și Lumia 929). Din acest motiv, se simte frumos să ții timp îndelungat. Marginile sunt mai subțiri decât mijlocul, care se împinge ușor și uniform. Când stați întins pe o tabletă, nu există nicio clătinare sau balansare.

Dispunerea butoanelor este interesantă. Butoanele de volum și de pornire sunt în colțul din dreapta sus, ceea ce le face oarecum ciudat de acces. Acest lucru contrastează cu Surface 2, care are butonul de pornire în colțul din dreapta sus, dar balansoare de volum în partea stângă. Nu sunt un mare fan al aspectului butoanelor, deoarece practic a trebuit să mă uit de fiecare dată când voiam să pornesc dispozitivul sau să reglez volumul (nu știai niciodată cu adevărat pe ce buton apăsați, orbește).

Tot în stânga sus se află ușa micro SD și micro SIM. Se ridică ușor și nu este complet la nivelul cu dispozitivul. Nu este o soluție rea, la naiba, Nokia nu avea de ales, dar este mai vizibil decât mi-aș dori.

În partea stângă a Lumia 2520 aveți mufa pentru căști și 2.Adaptor de alimentare de 5 mm. Adaptor de alimentare este de tipul familiar „pin” găsit pe laptop și alte tablete. Asta înseamnă că nu se încarcă prin USB. Acesta este un domeniu în care mi-ar fi plăcut să văd unele inovații Nokia, deoarece adaptorul de alimentare cu încercat și adevărat, deși familiar, nu a fost niciodată foarte reconfortant. Trebuie să apăsați destul de tare și pur și simplu nu este o soluție inteligentă pentru ceea ce este o funcție comună. Încărcătorul are o lumină verde frumoasă pentru a vă anunța că se încarcă. De asemenea, trebuie să fii puțin atent. La prima înroșire, ambele „găuri” arată exact la fel, așa că va trebui să vă amintiți „puterea în partea de jos, căștile în sus”.

În dreapta tabletei au un micro USB (3.0) și porturi micro HDMI-D. Portul micro HDMI ar trebui să mulțumească oamenii, în timp ce micro USB este puțin frustrant. Un compromis cu acele margini curbate și pe Lumia 2520 este să nu aibă suficient spațiu complet pentru un port USB. În mod clar un obstacol ingineresc. Acesta este un dezavantaj dacă utilizați frecvent portul USB pentru dispozitive de stocare sau accesorii, deoarece va trebui să utilizați un adaptor (neinclus) pentru ca acesta să funcționeze.

Partea frontală a dispozitivului are o cameră frontală de 2 MP și cheie Windows. Nicio plângere, deși aș dori să văd producătorii să înceapă să facă să strălucească puțin tasta Windows - nimic luminos, ci doar o ușoară iluminare. Asta pentru că, dacă este o cameră întunecată, devine dificil să te orientezi pentru a găsi acea cheie, în special pe Lumia 2520.

Două difuzoare sunt ascunse inteligente pe rama inferioară a ecranului, la fel ca microfoanele de pe telefoanele Nokia. Acesta este unul dintre rarele cazuri în care un producător a creat difuzoare duble frontale pe o tabletă. Sunt fantastici. Basul nu este foarte puternic, dar sunt foarte clare. Pentru o tabletă acestea sunt surprinzător de puternic, chiar și 50% putere și, datorită faptului că veți plasa, nu vă blocați când jucați jocuri.

În cele din urmă, în partea de jos a dispozitivului se află conectorul deschis, accesoriul opțional pentru tastatură. Este de fapt făcut frumos, având în vedere că nu există multe opțiuni pentru a menține un astfel de port „curat”. 

Procesor

Qualcomm a susținut că Snapdragon 800 va funcționa mai bine decât Nvidia Tegra 4 care se găsește în Surface 2 de la Microsoft. Uitând punctele de referință pentru un moment și mergând după „lumea reală”, aș avea tendința să fiu de acord cu afirmația lor. Animațiile sunt netede și în general, este o bucurie de folosit (deși uneori am văzut că camera „a rămas blocată” la procesare).

Interesant este că atunci când vine vorba de benchmark-uri, cum ar fi SunSpider și Kraken pentru JavaScript, Surface 2 a fost înaintea jocului.

Totuși, așa cum am spus mai sus, în multe cazuri Snapdragon 800 s-a părut foarte fluid pentru noi în ceea ce privește monitorizarea animațiilor generale și a performanței. Luați, de exemplu, lansarea unui joc precum Jetpack Joyride, pentru toate scopurile, funcționează la fel pe ambele tablete.

Când vine vorba de a ține pasul cu Windows RT 8.1, Snapdragon 800 ține pe cont propriu și îndrăznesc să spun, îl prefer.

Afişa

Să înlăturăm asta din drum. Ecranul ClearBlack 1080P este cel mai bun de pe orice tabletă Windows și probabil pe orice altă tabletă de acolo. Da, rulează bucle în jurul vizualului Surface 2 și acesta este unul dintre preferatele noastre pentru început.

Culoarea și contrastul sunt excepționale, la fel ca și unghiurile de vizualizare. Găsește un 10.Dispozitiv de 1 inch, 218 PPI este puțin mai mare decât Surface 2 la 207 PPI. Ușor, da, dar contează.

Când vine vorba de utilizarea în aer liber, cum puteți vedea în mâinile noastre în videoclipuri și fotografii însoțitoare, nu au existat probleme cu strălucirea sau lizibilitatea. Afirmațiile Nokia că este cea mai bună tabletă de folosit la soare prin să fie adevărate. Datorită polarizatorului cu două straturi ClearBlack, reflectivitate pe afișaj a fost super scăzută. Aș putea citi cu ușurință sub o lumină fluorescentă strălucitoare și să nu fiu distras de strălucirea (aproape inexistentă). Într-adevăr, fenomenal.

Nokia a cu adevărat adevărat display-ul Lumia 2520, deși în acest moment mă așteaptă. Nu vreau să minimizez acest fapt – când folosești o tabletă, te uiți la un ecran în mâinile tale. Contează să ai un display bun și Lumia 2520 strălucește în acest sens.

aparat foto

Lumia 2520 vine cu un 6.Cameră spate ZEISS de 7 MP. Este același modul de cameră ca și în Lumia 720, unul dintre telefoanele noastre preferate cu Windows. Acea cameră specială este cunoscută pentru claritatea sa și asta este adevărat și aici.

Este un senzor destul de mic la 1/3.4 inch, dar are un f/1 respectabil.9 deschidere pentru performanță în condițiile scăzute. Este completat cu o distanță focală de 26 mm, ceea ce îl face destul de lat.

Performanța camerei este lăudabilă, dar tinde să fie foarte zgomotoasă în condiții de lumină scăzută. Imaginile puteau fi neclare uneori, iar redarea culorilor era precisă, în timp ce contrastul era conservator.

Este o cameră bună și ar trebui să funcționeze bine pentru majoritatea funcțiilor, dar, sebire de celelalte telefoane Lumia de la Nokia, nici eu nu sunt deosebit de uluit de ea. Desigur, în comparație cu concurența, cu siguranță se menține pe cont propriu și l-aș evalua cu ușurință peste medie. În comparație cu Surface 2, totuși, este ușor în urmă, nu credeți.

Același lucru este valabil și pentru camera frontală. Este ascuțit, dar tinde să fie zgomotos, iar redarea culorilor este atât de așa.

Ambele camere de pe Lumia 2520 sunt decente, dar nu uimitoare, cel puțin nu ceea ce ne așteptăm de la Nokia. În comparație cu tabletele standard, sunt bune, dar nu suntem convinși că Nokia a stabilit standardul cu această tabletă. Poate că în viitor, o cameră de ultimă generație cu marca PureView va împodobi sau altă tabletă Nokia, ridicând miza.

Software

Nokia nu este doar în domeniul hardware, dar fac din ce mai mult mai mult cu software. Pe Windows Phone, această tendință la început ca un ușor de diferențiere, dar s-a umflat rapid în decursul unui val mare de aplicații. Nici acele aplicații nu erau simple de aruncat, dar aveau tendința de a umple „lacunele” pe platforma Windows Phone.

Ne putem aștepta același lucru de la Nokia când vine vorba de Windows, deoarece Lumia 2520 se lansează cu câteva titluri solide și exclusive:

 • Hărți AICI – Conectați-vă la contul dvs., indicații de orientare, locuri, straturi de hărți și multe altele
 • Nokia Music – Acum numit Nokia Mix Radio, permite streaming și descărcarea mixurilor muzicale
 • Regizor video Nokia – Editați videoclipuri realizate cu tableta sau importate
 • Povestitorul Nokia – Găsit pe Lumia 1520, Storyteller vă organizează fotografii în funcție de oră, dată și locație
 • Nokia al meu – Sfaturi, întrebări și explicații pe Windows 8.1 și Lumia 2520, inclusiv operațiunile de bază
 • Connection Manager + My Verizon Mobile – Două aplicații pentru a vă gestiona conturile Verizon (sau AT&T)
 • Aventura Dragonilor – Bazat pe filmul „Cum să-ți antrenezi dragonul”, acest joc vine de la Dreamworks și Nokia

Toate aplicațiile sunt de top. HERE Maps este deosebit de util, deoarece acest dispozitiv se conectează la rețea celulară și are GPS la bord. Acest lucru face ca Lumia 2520 să fie mult mai util, inclusiv ca aplicație de navigare pentru mașina dvs. sau dacă trebuie să căutați ceva în timp ce sunteți afară. Descoperirea unor comenzi a necesitat puțină practică, dar posibilitatea de a sincroniza locațiile și colecțiile tale preferate este de siguranță binevenită.

Povestitorul funcționează bine organizat-ți fotografiile pentru a spune o „poveste” virtuală. Este o aplicație inteligentă care folosește informațiile din fotografiile tale geo-etichetate pentru a construi o colecție logică, în schimb doar o mișcare întâmplătoare de fotografii făcute aleatoriu în funcție de dată sau dimensiune. Este similar cu Colecțiile/Momentele Apple din iOS, deși este mai complet prezentat detaliilor și legăturii cu Hărțile AICI.

Video Director aduce în sfârșit o aplicație de editare video de calitate în Windows 8.1 și My Nokia îi ajută pe cei începători cu tableta sau Windows 8. Ambele aplicații sunt bine făcute și de siguranță nu simt conținut de umplere, ci mai degrabă fac cel mai bine: oferă ceea ce o experiență solidă pentru a cumpăra.

Aceste aplicații exclusive Nokia sunt un motiv pentru a cumpăra Lumia 2520?? Cu siguranta nu.  Sau, mai degrabă, nu încă. Dar sunt foarte apreciați și oferă o privire în viitorul strategiei Nokia pe Windows 8.1 înainte. Desigur, odată ce Microsoft preia afacerea Dispozitive și servicii de la Nokia, nu este clar dacă aceste aplicații vor rămâne exclusive sau vor fi incluse în portofoliul propriu al Microsoft. Dar, deocamdată, ele sunt mai mari decât orice oferă alți producători OEM de la Microsoft pe tabletele Windows.

Lumia 2520 – Da, sau nu?

Lumia 2520 este o primă încercare foarte solidă pentru Nokia. Să nu uităm că experiența lor cu tabletele complete și dispozitivele de calcul este mai limitată în comparație cu munca lor pe telefoane. Dar compania are foarte mult talent în spate și strălucește pe acest dispozitiv. Să o descompunem:

Pro

 • Calitate – Nimic nu pare ieftin și proprietarii de telefoane Lumia vor aprecia designul Nokia
 • Afişa – Probabil unul dintre cele mai bune de pe orice dispozitiv, chiar strălucește aici
 • Difuzoare - Tare, clar și nu blocat de mâini când cumperi tableta, fac jocurile, filmele și media un deliciu
 • 4G LTE – Tabletele sunt minunate, dar atunci când sunt doar Wi-Fi, nu poți transporta greutatea de hârtie. Faptul ca dispozitivul să revină la LTE atunci când este în afara domeniului Wi-Fi (preferă Wi-Fi decât 4G, economisind taxele de date) aduce o experiență cu totul nouă în Windows 8.1
 • Proiecta - Aspectul general al dispozitivului este stelar, în special Verizon Red (rușine AT&T și Verizon, totuși pentru că nu primesc versiuni Cyan sau White)
 • Procesor – Pe hârtie,vidia Tegra 4 pare a fi mai rapid, în lumea reală prefer Sapdragon, mai ales dar performanței sale video superioare
 • Tastatura + baterie – Deși nu am putut să-l testez, accesoriul opțional pentru tastatură cu 5 ore de viață suplimentară a bateriei este un plus frumos
 • Camere de luat vederi - Performanțe solide, peste medie, nu vor ridica ștacheta, dar vor face treaba
 • Durata de viata a bateriei – Durează zile și zile, ușor cele 10 ore revendicate de Nokia
 • NFC – Util pentru transferul de fișiere pe un dispozitiv pe altul, NFC este întotdeauna plăcut să aveți

Contra

 • Stativ — Nu există. Aceasta este strictă o tabletă hold-it (sau utilizați accesoriul opțional pentru tastatură)
 • Adaptor de alimentare – Neinspirator, folosește vechiul 2.Pin adaptor de 5 mm
 • Amplasarea butoanelor – Comenzile de putere și volum sunt greoaie de utilizare; Tasta Windows este greu de văzut
 • USB nu este complet – Utilizatorii trebuie să folosească un adaptor neinclus pentru a obține USB 3 complet.0, îngreunând accesorii
 • Stocare limitată – Cu doar 32 GB de memorie internă (17.5 GB efectiv disponibil) și extindere limitată cu un card micro SD de 32 GB, utilizatorii pot avea doar un dispozitiv de 64 GB (mai puțin de 50 GB efectiv disponibil)

Faptul că Windows RT este lăsat în afara listei este pentru că este o preferință personală. Se întâmplă că îmi place foarte mult să folosesc Windows RT 8.1 față de versiunea completă x86 pentru tablete. Pur și simplu, RT obține o viață mai bună a bateriei și este „mai ușor” pe procesor. În ceea ce privește aplicațiile, sunt un mare al aplicațiilor din magazinul Windows și evit să folosească aplicația tradițională x86 pe dispozitive cu ecrane mai mici de 13 inchi. O parte din mine nu poate aștepta până când desktop-ul x86 moare.

Alegerea de a opta pentru un dispozitiv RT poate să încalce tendința, dar eu cred în modelul Microsoft (în timp ce recunosc limitările și problemele de branding confuze). Dar dacă mă căutați, dărâmați acest dispozitiv numai pe baza asta, îmi pare rău. Numai tu pot decide dacă trebuie să faci Photoshop pe o tabletă sau să faci alte productivități high-end, non-Office pe un ecran de 10 inchi. Pentru mine, tabletele nu sunt despre asta.

Tableta Lumia 2520 în sine este un dispozitiv de calitate. Durata de viață a bateriei este excelentă, performanța dispozitivului este de top, arată grozav și are un afișaj demn de saliva. Introduceți o conexiune LTE permanentă și elementele necesare pentru un dispozitiv impresionant pe care îl puteți lua oriunde, oricând. Am văzut câteva dispozitive mereu conectate în trecut, dar nu atât de bune.

Cu toate acestea, unele lucruri mărunte, mă deranjează și dacă observăm referințe constante la Surface 2 în această recenzie, vezi asta. Surface 2, în mintea mea, stabilește ștacheta pentru tabletele RT. Cred că este un dispozitiv fenomenal. Între suportul în două etape, au ajuns să fie ale performanței, nu au afișat HD și camere excelente, este una dintre piețele mele preferate de tehnologie, vreodată. Serios. Dă-mi capacul meu tactil cyan cu tastatură iluminată din spate și sunt în rai. Ar fi nedrept, pentru că poate ar trebui să judec 2520 în vid și să pretindă că Surface 2 pur și simplu nu există. Dar acesta este adevărul.

Lumia 2520 este ceva mai puțin productiv. Se pare că intra într-un mod de dispozitiv „consum” familiar pentru tabletă. Acesta nu este un lucru rău în sine, deoarece iPad și Galaxy Tabs-au descurcat bine în acest domeniu. De asemenea, puteți cumpăra întotdeauna tastătura bateriei, prețul este aproape combinat și cu gustul Surface plus. Acestea fiind spuse, încă prefer un Surface 2 + kickstand + tastatură iluminată din spate.

Dar când îmi luați USB-ul, puneți butoanele de volum deasupra dispozitivului (cu excepția cazului în care îl obțineți vertical) și aveți o mufă de alimentare cu pin, ei bine, vă eliminați o parte din magia pe care am ajuns să o iubesc la Suprafaţă.

Și, deși mă laudă cu LTE-ul mereu pornit (când nu se află în gama de Wi-Fi), nu toată lumea vrea să plătească pentru un plan de date. Tabletele marca Carrier cu contract pur și simplu nu au decolat, în ciuda utilității lor. Din acest motiv, trebuie să fiți dispus să adunați niște bani în plus pentru date (sau să utilizați o funcție suplimentară pentru facturarea Verizon). Dacă nu aveți date LTE, trebuie să cumpărați Lumia 2520 de 499 USD fără contract și să nu utilizați 4G. Dacă acesta este cazul, cred că ar fi bine să obțineți un Surface 2.

Dacă, pe de altă parte, aveți nevoie (sau Windows cu adevărat) un LTE RT 8.1 tabletă, atunci Lumia 2520 este o alegere bună. Nu există niciun defect ucigaș cu el și câteva avantaje stelare, inclusiv acelea afișaj. Nu voi minți, rujul lucios roșu Lumia 2520 pentru Verizon a întors capul când îl foloseam în public. Este o piesă superbă de hardware. Afișajul puțin mai mic este o alegere bună către Nokia, difuzoarele sunt grozave și este distractiv de utilizare.  

Problema pentru mine este însă ce se întâmplă când Microsoft lansează Surface 2 „la începutul anului viitor” cu LTE și GPS la bord? Pentru mine, acesta este un dispozitiv ucigaș.

Un alt mod de a rezuma această recenzie nu este că Lumia 2520 este o alegere proastă, departe de asta, este grozav. Nokia și-a adus farmecul și designul silfide pe tabletele Windows RT, așa cum mă aștept. Chiar acum, cei care doresc un Windows RT 8.1 dispozitiv are două opțiuni foarte bune pe piață. Aceasta este de fapt o problemă bună, deoarece fiecare selecție va recompensa cumpărătorul cu multe ore de media, jocuri, productivitate Office și doar distracție. Dar Nokia, în mod surprinzător, nu a întrecut Microsoft și Surfacele lor. Cel puțin nu încă.

Tableta Nokia Lumia 2520 va fi pusă în vânzare pentru 399 USD pe AT&T (22 noiembrie) și Verizon (21 noiembrie) pe un contract de doi ani sau reducere de 499 USD. 

[În perioada 22 noiembrie până în 2 decembrie 2013, dacă ridicați Lumia 2520, sunteți eligibil să revendicați sau tastatură de alimentare gratuită. Pentru mai multe informații: www.nokia.com/us-en/phones/tablet/lumia2520

Credit video: Mark Guim, Windows Phone Central

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here