Recenzie Nokia Lumia 1020

În 2012, prezentarea Nokia în cadrul Mobile World Congress a adus aplauze și urale grozave, lucruri care sunt rareori văzute la evenimentele de presă. Motivul? 808 PureView, un smartphone bazat pe Symbian, care dispune de un senzor de 41 MP care distruge tehnologia. Se pare că dispozitivul a fost în dezvoltare în ultimii cinci ani și a fost punctul culminant al inginerilor și experților în fotografie ai Nokia.

Din păcate pentru Nokia, cea mai frecventă întrebare pe care au primit-o în timpul evenimentului a fost: Când, pentru Windows Phone?

Avanză rapid până la 26 iulie 2013 și în sfârșit avem răspunsul nostru. Dar Nokia nu a introdus doar tehnologia lui 808 în Lumia 1020, ci a continuat să o evolueze.

A meritat așteptarea? Dacă proprietarii Lumia 920 fac upgrade? Merită costul? Răspundem mai mult la toate aceste întrebări în recenzia noastră completă despre AT&T Nokia Lumia 1020.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult


Îndrăzneț, atrăgător și cea mai bună cameră pentru smartphone disponibilă astăzi. Se ridică la înălțimea hype-ului. Calitatea și micile mici construcție ale designului fac din Lumia 1020 bijuterie coroanei Windows Phone pentru jumătatea anului 2013.


Scump și de nișă, Lumia 1020 va atrage doar cei pasionați de fotografie. Deși îmbunătățește Lumia 920, o face doar în zone binevenite, dar minore. Aplicația Camera Pro are nevoie și de unele dintre acestea. Designul este puțin mai ciudat decât eforturile anterioare Nokia din cauza carcasei mari ale camerei.


Lumia 1020 cu Windows Phone 8 este o contribuție remarcabilă la lumea fotografiilor. În cele din urmă, le oferă shutterbugs un motiv să-și lase point-n-shoot acasă și să-și ușureze sarcina. Cu partajarea ușoară a imaginilor capturate, capacitatea de a mări prin decupare și calitatea excelentă a imaginii, Lumia 1020 îndeplinește ceea ce promite. În plus, este un telefon foarte bun.

Specificații

Lumia 1020 are aproape aproape hardware ca și Lumia 920, un dispozitiv pe care se bazează îndeaproape pentru design și estetică. Dispunând de un dual-core 1.CPU de 5 GHz cu 32 GB de stocare internă și un 4.Ecran de 5 inchi (1280x768), este ușor să îl confundați cu vărul său emblematic al sfârșitului anului 2012.


Jos: buclă Laynard, microUSB și difuzor

Dispozitivul vine cu o gamă largă de tehnologii moderne brevetate Nokia cu care publicul nostru ar trebui să fie acum familiarizat, inclusiv:

 • PureMotion HD+ - Rată ridicată de reîmprospătare a vizualizajului pentru defilare lină
 • ClearBlack – Un polarizat cu două straturi care ajută la filtrarea să reducă strălucirea și să facă culorile mai pure
 • Lizibilitatea la lumina soarelui – Afișajul crește până la overdrive atunci când este în lumina directă a soarelui
 • Atingere super sensibilă – Capacitatea de a utiliza ecranul tactil atunci când purtați mănuși
 • Înregistrare audio bogată – Microfoane duale HAAC, înregistrare stereo
 • Nokia Glance – Ceasul de pe ecran

De asemenea, Lumia 1020 dispune de altă tehnologie de conectivitate standard care este egală cu un smartphone din 2013, inclusiv NFC, Wi-Fi (a/b/g/n), Bluetooth 3.0 (upgradabil la 4.0 LE), benzi 4G LTE pentru viteze mari de date, USB 2.0, A-GPS/Glonass și o baterie de 2000 mAh cu o durată de convorbire de 13 ore.

Dar, la fel ca toate versiunile Nokia, el reglează lucrurile constante pe baza de experiență, feedback-ul clienților și noile progrese disponibile pe piață. În comparație cu Lumia 920, Lumia 1020 prezintă acest progres hardware:

 • 4.Ecran AMOLED de 5 inchi (vs. LCD)
 • 2.Corning Gorilla Glass 3 sculptat 5D (vs. GG2)
 • Difuzoare IHF facete
 • 2 GB de RAM (vs. 1 GB)
 • Barometru
 • Butoane din aluminiu (vs. ceramica)
 • Cameră PureView de 41 MP cu F2.2 diafragme, șase elemente de obiectiv (optică ZEISS), stabilizare a imaginii (OIS), un 1/1 masiv.Senzor BSI de 5 inch și blitz cu xenon

Cu excepția camerei revizuite, caracteristica caracteristică a Lumia 1020, modificările pot părea mici, dar fiecare ajutor la dezvoltarea progresului designului originalului Lumia 920 și face din Lumia 1020 un dispozitiv extraordinar.


Lumia 1020 vine cu un șnur util pentru încheierea mâinilor

Singura caracteristică care lipsește este includerea încărcării wireless Qi încorporate, ceva care a fost o caracteristică cheie a Lumia 920. Motivele pentru care a fost abandonat sunt și variază de la AT&T care dorește un dispozitiv mai subțire până la feedback-ul căutării și chiar și la considerente de cost. Tehnologia poate fi adăugat înapoi prin căutarea unei huse pentru accesorii (Nokia CC-3066) și, deși poate dezamăgi pe unii, credem că a fost o mișcare bună să menținem greutatea dispozitivului în jos și un design mai subțire.

Lumia 1020 vine doar într-o versiune de 32 GB pentru stocare internă fără opțiuni de extindere (cu excepția cazului în care luați în considerare cei 7 GB suplimentari cu SkyDrive sau AT&T Locker, unde puteți obține 50 GB de stocare online gratuit). Există o variantă de 64 GB care este exclusivă pentru Telefónica, totuși nu există planuri imediate de a aduce aceasta în SUA în acest moment.

Este suficient 32 GB? După sistemul de operare și aplicații, utilizatorul are aproximativ 25 GB efectiv disponibile pentru utilizarea la pornirea inițială. Fotografiile complete de înaltă rezoluție de pe Lumia 1020 variază între 9 și 15 MB fiecare, cea mai mică supraeșantionată venind la 3 MB. Deși nu veți umple spațiu noaptea, probabil că nu veți dori să păstrați fiecare fotografie pe dispozitivul cu fiecare melodie pe care trebuie să vă păstrați. Nu este pe departe la fel de rău ca a avea un dispozitiv cu 16 GB și cred că majoritatea oamenilor 32 GB va fi în regulă, dar, în funcție de modul în care utilizați dispozitivul, poate fi necesar să acordați mai multă atenție în câteva. luni.

Priviți și simțiți


Se simte bine in mana, chiar si cu carcasa mare a camerei

Deși la prima vedere, Lumia 1020 arată ca Lumia 920, la o inspecție mai atentă, există câteva vizibile în afară de camera masivă. În primul rând, Nokia a optat pentru un finisaj mat mai puțin alunecos, spre deosebire de cel lucios prezentat pe unele Lumia 920. Au ales acest lucru din cauza „sensului de calitate” pe care îl oferă, lucru pentru care suntem de acord. Au adăugat, de asemenea, un finisaj anti-amprentă și rezistent la murdărie stratului superior, pentru a vă asigura că dispozitivul rămâne nemurdar.

Datorită eliminării încărcării wireless încorporate, Lumia 1020 este cu puțin mai subțire decât Lumia 920, venind la 10.4 mm grosime (față de 10.7 mm). Acest pic în plus poate să nu pară prea mult, dar este suficient să spună că Lumia 1020 este semnificativ mai subțire decât predecesorul său, atât de mult, atunci când îl ridici, vei fi plăcut surprins. La fel, cântărește și mai puțin, scăzând în greutate aproape 30 de grame. Luând Lumia 1020, telefonul se simte aproape gol, ceea ce este un lucru bun.


Gânduri despre prima zi despre Lumia 1020

Lumia 1020 nu va câștiga premii pentru cel mai ușor smartphone sau mai subțire, dar aceste noi dimensiuni anulează cea mai mare plângere despre Lumia 920 din partea criticilor. De asemenea, face dispozitiv mult mai accesibil nu-și doresc să caute să scape de o cameră grea, secundară, alias rațiunea de a fi pentru Lumia 1020.

Upgrade-ul la Gorilla Glass 3 și stratul creat anti-amprentă face ca afișajul Lumia 1020 să fie unul dintre cele mai frumoase cu care să interacționeze. Am observat acest lucru și cu noul Lumia 925 (deși sunt doar Gorilla Glass 2) și face ca alunecarea pe ecran să fie netedă, cu o rezistență minimă la suprafață.

Ce a câștigat Gorilla Glass 3 față de versiunea GG2? Anunțat la începutul acestui an, Gorilla Glass 3 dispune acum de Native Damage Resistance (NDR), care reduce defectele și aspectul zgârieturilor, menținând în același timp rezistență și durabilitate asigurându-se. În cel puțin cel puțin conform Corning, ar trebui să rezulte în termeni reali, a trei ori a rezistenței la zgârieturi, o reducere de 40% a numărului de zgârieturi vizibile și o creștere cu 50% a rezistenței păstrate după ce sticla este deteriorată față de predecesor. sau.


Design îndrăzneț, emblematic, cu strat galben mat și anti-amprentă

Butoanele pentru alimentarea, volumul și camerele au fost, de asemenea, aveți tradiție. Materialele s-au schimbat de la ceramica strălucitoare la aluminiul mat, similar material găsit pe carcasa camerei. Mai important, s-au senzația butoanelor la apăsarea lor. De exemplu, apăsarea butonului de pornire are ca rezultat un „clic” mai vizibil. Sau butonul declanșator al camerelor, ceea ce face ca utilizarea funcției de apăsare pe jumătate pentru focalizarea automată să fie mult mai plăcută de utilizare decât pe orice alt telefon Windows precedent.  După cum am spus, nu un schimbător de jocuri, dar aceste mici au fost vizibile pentru noi și ne-au făcut utilizarea zilnică a Lumia 1020 mai plăcută. La urma urmei, rafinamentul lucrurilor mici ajuta la crearea unui dispozitiv grozav.

În timp ce unii oameni au deplâns aspectul proeminenței camerei Lumia 1020, în realitate este mult mai puțin vizibil decât ați crede. Vizual, iese în evidență, dar cel puțin pe variantele alb și galben ar putea fi considerată o insignă de recunoaștere. Ceva despre a vedea acea carcasă a camerei asemănătoare unui Cyclop care țipă „acest dispozitiv înseamnă afaceri”. Nici acesta nu este un lucru rău, ajutat la consolidarea dezvoltării.


Nu este perfect echilibrat

Veți fi conștient de carcasa camerei? Da cu siguranta. Când așezați Lumia 1020 jos, nu puteți să nu observați că se sprijină, dându-i un pic de clătinare.  Deși acest lucru nu este neapărat un lucru rău, deoarece menține elementul frontal complet departe de sol, prevenind potențialele deteriorări ale prețioasei camere.


Sus: microfon, 3.Căști de 5 mm, folosește microSIM

Ținând telefonul în mână, se simte cu siguranță prezența shooter-ului de 41 MP și este puțin ciudat mai ales în comparație cu curba (dar grea) Lumia 920. Totuși, oamenii vor cumpăra acest dispozitiv pentru cameră și știind ce sunt în pachet pentru tehnologie, Nokia poate fi iertat aici că nu poate să-l facă mai zvelt decât este. În caz contrar, este asemănător cu a te plânge că motorul V8 al unei mașini sport este prea zgomotos sau face mașina prea grea.  Daca faci asta, cam ratezi ideea.

În concluzie 1020, oferă Lumia mici, dar substanțiale ale calității față de Lumia 920. Judecând dispozitivul singur, corpul unibody din policarbonat emană calitate, se simte ca o pietricică netedă și nu are scârțâit sau părți în mișcare. Ignorând inevitabil plângere incomodă a carcasei camerei și designul Lumia 1020 este la fel de bun pe câte vă veți obține cu aceste specificații.

Afişa


Surprins de cameră: afișajul AMOLED al Lumia 1020 arată bine atunci când este văzut printr-o cameră, în viața reală, deși nu veți observa

Lumia 1020 are un AMOLED disponibil, spre deosebire de varianta LCD a lui Lumia 920. Este tot la fel 4.Design de 5 inchi cu o rezoluție de 1280 x 768 și, după cum sa menționat mai sus, este actualizat la Corning Gorilla Glass 3 pentru o rezistență stabilită la zgârie.

Dispunând de toate clopotele și fluierele de la Nokia pentru tehnologia ecranului, inclusiv un polarizat cu două straturi, sau rata de reîmprospătare de 60 Hz, sensibilitate la atingere și modul de luminozitate pentru exterior, Lumia 1020 câștigă din a avea un ecran AMOLED și suntem bucuroși. să îl vedem aici.

Tehnologia AMOLED (diodă emițătoare de lumină organică cu matrice activă) are detractorii ei, dar ei devin din ce în ce mai puțini în zilele noastre. Cea mai mare plângere este designul matricei PenTile, care, la o examinare foarte atentă, permite să vedeți aspectul subpixel. Este unul dintre acele lucruri precum în care, odată ce îl vedeți, nu poate fi nevăzut, dar pe un afișaj cu rezoluție atât de înaltă, problema PenTile este în mare parte atenuată, mai ales în comparație cu dispozitivele Windows Phone 7 Samsung Focus.

Deci de ce preferăm AMOLED? Ma bucur ca ai intrebat:

 • Negri mai adânci – Pixelii negri se opresc, rezultând un contrast mai bun
 • Durată mai bună a bateriei - Deoarece pixelii negri se opresc, consumă mai puțină energie decât LCD-ul (deși invers, folosește tema de lumină, ar putea folosi mai mult decât LCD-ul)
 • Ecran de privire - Noul ceas de pe ecran al Nokia va folosi mai puțină baterie pe un dispozitiv AMOLED decât pe ecranul LCD și este o funcție atât de rău, că vrem mereu pornit
 • Mai subtire – Datorită tehnologiei în care sunt fabricate afișajele AMOLED, acestea ocupă mai puțin spațiu decât unul LCD

AMOLED și sistemul de operare Windows Phone merge mână în mână, în opinia noastră. UX-ul este îndrăzneț, are un contrast ridicat și este atractiv din punct de vedere vizual, ceea ce oferă AMOLED în ceea ce privește nuanța și divergența.

Ecranul Lumia 1020 este luminos, puternic, practic nu are strălucire și arată pur și simplu fantastic. Este cu ușurință unul dintre cele mai bune până acum de la Nokia (la fel cu afișajul Lumia 925). Interesant, dacă nu vă plac culorile și contrastul, Nokia a inclus caracteristica „Lumia Color Profile” în Setări > Afișare + Atingere, unde puteți reduce (sau crește) saturația. Răspunde la una dintre cele mai mari plângeri despre AMOLED, și anume că „nu pare natural”. Ei bine, acum puteți remedia asta și puteți seta afișajul așa cum vă place.

telefon


Acestea sunt și un telefon încorporat

Chiar dacă vor cumpăra Lumia 1020 pentru cameră și capabilități video, trebuie să nu amintim că această piesă de tehnologie sofisticată este încă un telefon. Așa că, înainte de a da jos 299 USD pentru unul, poate să aflați dacă este bun la acel loc de muncă.

Aici, suntem plăcut surprinși de AT&T Nokia Lumia 1020. În timp ce Nokia sunt întotdeauna o calitate audio peste medie pentru difuzoarele lor, Lumia 1020 o crește atât de mult trebuie să o subliniem aici. Lumia 1020 este compatibil HD Voice și credem (deși nu am verificat) că AT&T susține în mod activ acest lucru în unele zone. HD Voice oferă o claritate mai clară a cuvintelor, o vorbire cu sunet mai natural și depinde atât de operator, cât și de hardware-ul telefonului. AT&T urmează să introducă HD Voice în acest an și, de fapt, este posibil să facă deja acest lucru.

Tot ce putem spune aici este că oamenii sună remarcabil de clar și invers pentru oamenii de la celălalt capăt. De fapt, câțiva indivizi ne-au subliniat cât de mult mai clar sunăm decât pe dispozitivele anterioare. Deci, dacă nu este HD Voice în acțiune, atunci este doar construcția stelară a microfoanelor și difuzoarelor Nokia.

La fel și cu difuzorul. Difuzorul este tare și clar și, în timp ce difuzorul este întotdeauna o caracteristică atât de așa (dar necesar), Lumia 1020 este unul dintre cele mai bune pe care le-am folosit atât pentru a asculta, cât și pentru a vorbi cu ceilalți.

Te-ai aștepta ca dispozitivul de top al Nokia să ofere cea mai bună calitate audio din jur, dar 1020 a depășit așteptările noastre în acest sens.

Camera PureView


Lumia 1020 cu mâner opțional pentru cameră PD-95G

Lumia 1020 are ceea ce este probabil cea mai avansată cameră mobilă găsită pe orice smartphone din iulie 2013. Îmbunătățește PureView 808 întrerupt și chiar depășește ceea ce HTC sau Samsung îi pot arunca. Asta nu înseamnă că cineva nu o va reuși în curând, dar să fim clari: Nokia a implementat un hardware radical și unic în camera Lumia 1020. Și funcționează.

Să repetăm ​​specificațiile camerei:

 • Senzor de 41 megapixeli
 • Iluminat pe partea din spate (BSI) pentru performanță la lumină scăzută
 • Stabilizare optică a imaginii (OIS) acționată de motor
 • Optica ZEISS cu 6 lentile
 • Bliț cu xenon (LED secundar pentru video, lumină AF)

Ce vă aduce toate acestea în termeni profani? Lumia 1020 poate face fotografii mai clare, atât în ​​​​condiții de lumină obișnuită, cât și în condiții de lumină scăzută, decât orice smartphone de pe piață - cel puțin această afirmație. Un senzor BSI mută cablurile din față în spatele senzorului, permițând înregistrarea mai multor fotografii - asta înseamnă o performanță mai bună la lumină scăzută și era o caracteristică lipsă de pe 808 PureView (Nokia susține că tehnologia nu era încă gata ). În combinație cu stabilizarea optică a imaginii (OIS) reproiectată, Lumia 1020 permite utilizatorilor să facă expuneri mai lungi pe timp de noapte, evitând în același timp tremuratul camerei și neclaritatea rezultată.


Exemplu: Handheld, Setări automate de la Lumia 1020, NYC

Mulți vor uita la numărul de „41MP” și cu siguranță există o valoare publicitară de avut acolo, deoarece este captivant titlul. Dar caracteristica nu este un truc și nici un truc pur de marketing. În schimb, camera de pe Lumia 1020 funcționează făcând două fotografii simultane, denumită „captură dublă”: 34 sau 38MP și 5MP. Prima serie de numere, în funcție de raportul de aspect (16x9 sau 4:3), este imaginea completă de înaltă rezoluție utilizată pentru editarea viitoare. Al doilea număr este imaginea supraeșantionată de 5 MP destinată partajării prin e-mail și rețele sociale.

Captura dublă este un progres impresionant în tehnologia mobilă și a fost ceva la care Nokia și Microsoft au trebuit să lucreze în special pentru Lumia 1020, deoarece Windows Phone 8 nu suportă această funcție la momentul respectiv. Avantajul pentru consumator este că nu trebuie să alegeți nici imaginea de 38 MP, nici cea mai supraeșanționată de 5 MP - le-ați să vă amândouă gratuit, una de editat, una de partajat. (Totuși, puteți dezactiva imaginea HQ de 38MP și fotografiați doar la 5MP supraeșanționat, dacă o preferați).

Supraeșantionarea este verbiajul Nokia pentru a lua o mulțime de pixeli (aproximativ șapte) și a le arunca pe un „superpixel”. Rezultatul este o imagine clară de 5 MP de foarte înaltă calitate, cu zgomot redus, care economisește și spațiu (~3 MB fiecare), spre deosebire de doar salvarea imaginii de înaltă calitate de 38 MP (până la 15 MB fiecare). This tehnică este foarte utilă deoarece în fotografia digitală, informațiile fie sunt pierdute în timpul capturii (aliasing) foto, fie trebuie interpolate prin filtrele de culoare Bayer.  Traducere: multe camere trebuie să „ghicească” pixelii din jur în timpul procesării. Această problemă aici este atenuată prin tehnica de supraeșantionare a Nokia și este un progres binevenit.


Exemplu: Handheld, Setări automate de la Lumia 1020, NYC

[Am nevoie de mai multă știință? Citiți cartea albă completă a Nokia (PDF) despre tehnologia din spatele camerei Lumia 1020

Camera lui Lumia 1020 este la înălțimea hype-ului? Absolut. În comparație cu fotografiile cu Lumia 920 și Lumia 925, ambele cu camere remarcabile pentru clasa lor așa cum sunt, Lumia 1020 a fost evident mai clară și a oferit mai multe detalii așa cum era de așteptat. În plus, lucruri precum balansul de alb, saturația culorilor și expunerea au fost în general mai bune decât Lumia-urile anterioare. Acest lucru se datorează parțial actualizării de firmware Amber care se găsește deja pe Lumia 925 și Lumia 1020.

Singurul murmur ar fi că Pro Cam, software-ul Nokia cu setări avansate de control al camerei, este încă, evident, versiunea 1.X. Ca atare, aplicația s-a blocat la noi la introducerea setărilor (o singură dată) și există o întârziere vizibilă în lansarea camerei cu Pro Cam. This întârziere înseamnă că durează aproximativ cinci secunde de la o pornire la rece (începeți să obțineți tasta declanșatorului pentru a lansa camera) până când sunteți gata să faceți o fotografie. Este aproximativ de două ori mai lung decât aplicația implicită pentru cameră, așa că în mod clar există un compromis pentru a merge pe traseul Pro Cam în această etapă incipientă.

Obiectivul camerei de 41 MP acoperă atunci când nu este utilizat

Pe lângă întârzierea la pornire, există și procesare după după imagini, care încă două secunde înainte de a putea face o fotografie ulterioară. Din fericire, dacă trebuie să faceți fotografii cu foc rapid, puteți utiliza BLINK de la Microsoft sau Smart Cam de la Nokia, care sunt soluții uimitoare la această problemă.

La fel, Pro Cam și Smart Cam, atunci când sunt setate ca aplicație implicită pentru cameră (ceva nou pentru Windows Phone 8.0 GDR2), nu poate ocoli ecranul de blocare PIN ca interfața de utilizare nativă a camerelor Windows Phone, adăugând și mai multă întârziere procesului dacă alegeți să vă blocați dispozitivul.


Exemplu: portabil, macro-flor, setări automate

Acestea nu sunt deloc ucigașe, deoarece compromisul în calitatea imaginii merită cu siguranță - credeți-ne. Dar arăta că Nokia mai are câteva rezultate de finalizat pe partea de software a Lumia 1020.

Din fericire, aplicații precum Smart Cam și Pro Cam (permite controlul manual al camerei, inclusiv ISO, balansul de alb, expunerea etc.) poate fi actualizat oricând prin Windows Phone Store. În teorie, nu există niciun motiv pentru care Pro Cam, la fel ca majoritatea software-ului, să nu poată fi optimizat pentru viteza cu iterațiile ulterioare și, datorită istoricului excelent de asistență la Nokia, ne așteptăm la dezvoltarea continuă a drumului. Într-adevăr, în timp ce scrie această recenzie, Pro Cam a primit sau actualiza cu funcționalitatea de bracketing.


Software-ul Nokia Pro Cam oferă control manual complet asupra camerei

Pentru cei curioși, dacă alegeți să utilizați doar interfața de utilizare nativă a camerei Windows Phone 8 în loc de Pro Cam, veți face în continuare cu calitatea imaginilor supraeșantionate de 5 MP, pur și simplu nu obțineți versiunea de înaltă rezoluție pentru decupare și zoom.

Un alt dezavantaj pentru unii va fi obtinerea imaginilor de 34 si 38 MP de pe dispozitiv. De acum, nu le puteți face copii de rezerva în cloud prin SkyDrive. În schimb, le puteți salva și părtaja doar pe cei de 5 MP. Motivul este cel mai probabil pe backend-ul Microsoft pentru suport pentru încărcare, mai degrabă decât o limitare intenționată. Totuși, înseamnă că, dacă poți să faceți sau să copiați rezerva a imaginii de înaltă calitate, trebuie să utilizați un cablu USB pentru a vă conecta la un computer și apoi glisați și plasați fișierele. Este o soluție, dar nu o soluție ideală. (Clienții AT&T pot cel puțin să folosească aplicația lor AT&T Locker, care permite salvarea în cloud a întregii imagini HQ).

Vom urmărirea acestei recenzii cu o mai aprofundată a camerelor în sine. Deocamdată, rezultatul este următorul: Nokia și-a îndeplinit promisiunea de a fi cel mai bun în fotografia mobilă. Lumia 1020 rivalizează cu unele camere foto și este o alegere ușoară pentru a vă îngriji în minte fotografia. Lucruri precum blocarea focalizării, bracketingul, întârzierea obturatorului, controlul manual complet asupra setărilor camerei și calitatea hardware-ului fac din această opțiunea cea mai convingătoare pentru fotografia digitală mobilă. De asemenea, suntem încrezători că Nokia va continua să-l îmbunătățească cu lansările ulterioare de software.

Mai multe despre camera Nokia Lumia 1020:

 • Exemple de fotografii la lumina zilei (plus imagini la rezoluție completă)
 • Exemple de fotografii pe timp de noapte: Lumia 1020 vs. Lumia 920 vs. Lumia 925 (plus imagini la rezoluție completă)
 • Forumuri de asistență: Nokia Lumia 1020 Photography

Accesorii

Nokia Lumia 1020 se lansează cu două accesorii majore:

 • Mâner pentru cameră (PD-95G) - Oferă o baterie suplimentară de 1020 mAh, un suport pentru trepied și un buton de declanșare mai puternic, mânerul camerei este un supliment obligatoriu dacă veți face fotografii extinse. Faceți ține telefonului mult mai ușoară, oferiți mânerului conturat, iar durata de viață suplimentară a bateriei va adăuga ore la utilizarea dispozitivului. Cu amănuntul: 79 USD. Revista AT&T: 59 USD
 • Capac de încărcare fără fir (CC-3066) - Pentru cei care doresc să adauge înapoi încărcarea fără fir lipsă (standard Qi), puteți obține capacitatea wireless pentru a adăuga o protecție pentru spate dispozitivului dvs. și confortul încărcării fără fir. Husa vine pe galben, alb sau negru și, în ceea ce este dimensiunea, aduce Lumia1020 înapoi la dimensiunile lui Lumia 920. Totuși, este foarte ușor de pornit și de dezactivat, ceea ce înseamnă că poate folosi numai atunci când este nevoie și protejează acele colțuri vitale, dar delicate din policarbonat. Retail: 39 USD (est)

Magazinul central Windows Phone se va aproviziona, de asemenea, cu accesorii Lumia 1020 de îndată ce acestea devin disponibile. Cei care locuiesc în apropierea unui magazin AT&T pot, de asemenea, să ridice diverse huse de la Speck, Incipio, iFrogz și Ballistic pentru protecție suplimentară.

Lumia 1020 este compatibil cu micro USB 2.0 cabluri pentru sincronizare, Bluetooth 3.0 dispozitive pentru asociere (deși ar trebui să fie actualizat la 4.0 LE în următoarele luni) și va funcționa cu dispozitivul de asociere NFC, cum ar fi difuzorul de încărcare wireless JBL PowerUp de la Nokia (MD-100W).

Încheind-o

Nokia a stabilit standardul cu PureView 808 și Lumia 920 în 2012 pentru imaginile mobile, dar nu au fost un home run. PureView 808 a fost lansat pe o platformă pe moarte, iar Lumia 920 a avut reacții mixte din partea criticilor care s-au plâns de greutatea sa și de imaginile moi. A fost o avansare, dar nu a ajuns la nivelul de uimitor. Toate acestea, deși le-a abordat cu Lumia 1020 - de la senzorul său de 41 MP la elementul de lentilă al șaselei adăugată pentru claritate la software-ul ajutându-se, Nokia dă în mod clar pe Windows Phone, ascultându-și criticile.

Cine ar trebui să primească 1020? Oricine deține un DSLR și se gândește dacă ar trebui să nu să-și tragă camera în jur atunci când iese pentru o zi. La fel, dacă porți cu tine un Canon PowerShot sau o cameră similară pentru evenimente. Lumia 1020, pentru toate scopurile, face ca nevoia de a purta o cameră suplimentară cu tine aproape de trecut. Deși calitatea imaginii nu este la fel de bună ca acele camere, este aproape suficient de bună în acest moment. Adăugați confortul postării imediate pe Instagram (Oggl Pro, Instance), Facebook, e-mail sau orice rețea după, iar progresele Lumia 1020 sunt evidente.

Ce se întâmplă dacă deții în prezent un Lumia 92x? This Question este mai dificilă, deoarece în primul rând situația financiară este o considerație importantă. Dacă banii nu veți avea o problemă, atunci da, fi foarte fericit să „văzuți” la Lumia 1020. Singurul dezavantaj este că veți pierde încărcarea wireless încorporată, deși sau puteți adăuga înapoi printr-un capac de încărcare pentru dispozitiv. Totuși, dacă aveți un contract și Lumia 920 este „suficient de bun” pentru dvs. în calitatea plus, atunci se va imaginea cu actualizarea Amber/GDR2 care urmează), veți dori să așteptați următoarea -generația Lumia. Nu există nicio îndoială că suportul pentru afișare 1080P și noile procese Snapdragon este chiar după colț și va trebui să decideți care este mai important: puteți percepe performanța și calitatea afișajului sau a camerei Lumia 1020? Scoateți camera 1020 și este binevenită, dar o faceți minoră față de Lumia 920.

Pentru noi, însă, nu este o întrebare, deoarece suntem fotografi pasionați. Lumia 1020 este singura noastră opțiune și, deși sunt mai noi, Lumia-urile și phabletele 1080P se apropie, nu există nicio îndoială că Nokia va „Osborne” Lumia 1020 cu un dispozitiv radical avansat în următoarele șase până la două prețuri luni. Din păcate pentru consumatori, companii precum Nokia lansează din ce în ce mai multe dispozitive cu tehnologie mai nouă, mai puțin decât ciclul obișnuit de doi ani, ceea ce înseamnă că acum va trebui să iei în mod constant aceste decizii grele. Prețul progresului.

Indiferent, între greutatea redusă, designul mai subțire și calitatea hardware-ului, Nokia Lumia 1020 este cel mai bun telefon cu camera de pe piață. De asemenea, puteți afirma că este cel mai bun telefon Windows din 2013, am aruncat cu ușurință și Lumia 925 în această categorie (citiți recenzia noastră completă).

După cum am spus mai sus, Nokia face față în mod clar hardware și software pe platforma Windows Phone, iar Lumia 1020 este un exemplu excepțional al muncii pentru a continua. Foarte recomandat.

Nokia Lumia 1020 este disponibil astăzi, 26 iulie, de la AT&T la un contract de 299 USD (659 USD fără contract). Este de așteptat să se lanseze la nivel mondial pe alte piețe în august/septembrie 2013.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here