Nokia explică cum funcționează încărcarea fără fir în telefoanele Lumia Windows Phones

Nokia a publicat un articol aprofundat pe blogul său Conversations, care detaliază modul în care funcționează încărcarea fără fir în cele mai recente telefoane Lumia Windows Phone. Atât Lumia 820 (cu plăci din spate compatibile), cât și Lumia 920 acceptă încărcarea fără fir prin simpla sprijinire pe o placă de încărcare compatibilă, Fatboy Pillow sau chiar un difuzor, cum ar fi sistemul de divertisment JBL PowerUp.

Folosind standardele Qi, Nokia este capabil să permită consumatorilor să folosească accesorii pentru a obține rezultate impresionante. Au dispărut vremurile de vânătoare prin mizeria cablurilor pentru adaptorul USB, pentru ca apoi să găsești sau să priză liberă și apoi să te lupte cu dispozitivul pentru a-l conecta la rețea sau la PC. Dar cum funcționează încărcarea fără fir?

Încărcarea fără fir, așa cum și-ar putea imagina oricine, este metoda de transmitere a energiei prin aer către sau suprafață de recepție - un smartphone în acest caz. În loc să circule puterea prin cablul USB atașat, consumatorii vor putea pur și simplu să sprijine Lumia 820 sau Lumia 920 pe o stație de încărcare compatibilă, care va activa apoi procesul. Îngrijit, eh?

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Diagrama de mai sus ilustrează ce este implicat, iar articolul Nokia sau explică perfect:

„O bobină emițător este poziționată în partea de jos (L1), iar bobina receptor (L2) este situată în partea de sus, iar aceste bobine sunt încorporate în diferite dispozitive electrice. L1 ar fi placa de încărcare wireless Nokia, iar L2 ar fi Nokia Lumia 920, de exemplu."

După cum am menționat mai sus, Nokia practică standardul Qi în încărcarea fără fir. Qi a fost creat de Wireless Power Consortium și este folosit de peste 100 de companii diferite de pe tot globul. Aceasta înseamnă că este posibilă compatibilitatea cu alte mijloace de încărcare cu hardware-ul Lumia Windows Phone.

Nokia a încheiat deja parteneriate cu Coffee Bean, Tea Leaf și Virgin Atlantic, care le permite proprietarilor Lumia 820 și Lumia 920 să încarce dispozitive folosite stații de încărcare a mesei.

Pentru cei care se găsesc acasă sau la birou, Nokia va oferi o serie de accesorii pentru a fi folosit cu telefoanele Lumia Windows Phones pentru a obține rezultate similare. Placă de încărcare Nokia, Fatboy Pillow și difuzoarele JBL PowerUp doar câteva câteva. Nokia a declarat că aceste produse vor fi disponibile de la toți comercianții populari.

Sursa: Nokia Conversations

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here