Noul firmware Nokia sugerează revenirea funcției Flip-to-Silence pentru Lumias

Cu noile dispozitive Nokia Windows Phone 8, inclusiv Lumia 620, Lumia 810, 820, 822 și, bineînțeles, 920, o caracteristică care era disponibilă anterior pe Lumias anterioare a dispărut: Flip to Silence. O parte din acest motiv se poate datora ecranului curbat de pe Lumia 920, dar nu explică seria 8xx sau 620, deoarece acestea sunt plate.

Noul firmware găsit pe serverele Nokia pentru Lumia 620 indică faptul că această caracteristică se întoarce. Firmware-ul (1030.6402) pare a fi încă experimental și este dificil de descărcat, dar unul dintre cititorii noștri a reușit să ia fișierele și să flasheze Lumia 620 (am încercat, dar am primit câteva erori).

Cititorul a remarcat că, odată cu noul firmware, 620 părea să aibă o durată de viață mai bună a bateriei, o performanță crescută a dispozitivului și includerea  funcțiunii de întoarcere la tăcerea noastră menționată mai sus. Sistemul de operare nu a fost actualizat cu firmware-ul și a rămas pe Windows Phone 8 OS build 10211.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Pariezul nostru este că Nokia lucrează cu sârguință la portarea unor funcții lipsă în seria lor Windows Phone 8, inclusiv suport DLNA și flip-to-silence. Primul este așteptat în curând, deoarece Nokia chiar a recunoscut recent când a fost întrebat despre aplicația PlayTo lipsă. Acum vedem primele dovezi că această caracteristică utilă a telefonului vine și ea.

Flip to silence este o caracteristică standard a smartphone-ului care permite unui utilizator să-și întoarcă literalmente telefonul în cazul în care să sosească un apel și să dezactiveze soneria. Deși siguranța nu este o caracteristică „must have” sau inovatoare, este unul dintre lucrurile mici care fac smartphone-ul dintre acelea mai utile.

Rămâne de văzut dacă o astfel de caracteristică va fi folosită pe Lumia 920, unde plasarea ecranului telefonului în jos ar putea risca zgârieturi.

Mulțumesc, Tungha, pentru fișiere și capturi de ecran!

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here