Vine un nou card de memorie standard

Se pare că „Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Texas Instruments, Micron Technology și alții” dezvoltă un nou standard pentru carduri de memorie flash, sperând să înlocuiască standardul obișnuit de card SD. Vestea bună: ar trebui să fie mai rapidă și să necesite mai puțină energie decât cardurile de memorie actuale. Vestea proastă: încă un alt standard pentru carduri de memorie.

Avem deja MMC, SD, miniSD, microSD, Compact Flash, xD, Sony's whateverStick și așa mai departe și așa mai departe. Sunt fericit în aceste zile că pot pune totul pe un microSD și apoi pot folosi adaptoare pentru practic orice smartphone pe care aș dori să-l folosesc. Dacă acest UFS urmează să fie noul standard, să sperăm că consorțiul îi aduce pe toți la bord, pentru că simt mirosul unui fel de situație BluRay vs HDDVD și nu miroase bine.

Scopul noii specificații, denumită Universal Flash Storage (UFS), este cardurile de memorie cu acces de mare viteză la fișiere multimedia mari, reducând în același timp consumul de energie. Nivelul de performanță țintă este un progres semnificativ dincolo de cel al diverselor carduri flash populare astăzi. Conform noului standard, un film de 90 de minute care ocupă 4 GB pe un card de memorie va fi încărcat în câteva secunde.

Citiți: Producătorii de telefoane mobile dezvoltă un alt standard pentru carduri de memorie

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here