Noile televizoare 4K posesorii PS5 și Xbox Series X ar trebui să știi la CES 2021

Sursa: LG, Microsoft, CD PROJEKT RED

CES 2021 este puțin diferit anul acesta, renaște un eveniment online virtual, încă conține nenumăratește dar TV noi. Numele de top au dezvăluit noi televizoare 4K și 8K, de la panouri. Și cu PS5 și Xbox Series X nu pe piață, multe dintre aceste noi televizoare ar putea intra în curând în camera de zi.

Dar dacă privilegiați dincolo de jargonul tehnic al CES 2021 și nume de model confuze, avem în față niște televizoare grozave, perfecte pentru jocurile PS5 și Xbox Series X. Am adunat câteva dintre cele mai importante momente ale serialului, toate probabilitățile să ofere cea mai bună experiență de joc de nouă generație.

Sari la:

  • LG C1, LG G1
  • Samsung QN90A, LG Nano9C, TCL C825
  • Sony X95J, Sony X90J
  • Panasonic JZ2000
  • OLED-uri de 42 de inchi?
  • Ce zici de 8K?

LG C1 / LG G1: LG dezvăluie gama de televizoare OLED 4K 2021

Sursa: LG Corporation

Cele mai recente televizoare din 2021 se lansează într-o lume nouă în care HDMI 2.1 este o realitate, cu cele mai recente console printre primele dispozitive, gata să propulseze adoptarea sa pentru anii următori. Specificațiile măsurilor, se pot urmări drastice în jocuri, cum ar fi LG CX OLED, cel mai bun televizor 4K pentru Xbox Series X, Xbox Series S și PS5 pe tot anul 2020. Compania a condus piața cu panourile sale OLED premiate, care urmează să revină cu o gamă reîmprospătată pentru 2021, printre cele mai așteptate televizoare nu de luat în considerare pentru jocurile pe consolă.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Cea mai bună prin LG vine prin intermediul flag-ului său LG G1, cu a face drastice LED noi sale tehnologii „O Evo”. Cel mai bine descris ca fiind panoul OLED de generație următoare, crește luminozitatea, oferind o imagine mai puternică. Este, de asemenea, ultra-subțire, ca televizoarele anterioare din seria G, cel mai bine prezentate atunci când sunt montate pe perete sau nu și-au suportat galeria. LG GX, adesea trecut cu vederea, nu a reușit să iasă în evidență față de LG CX, dar noua imagine mai strălucitoare oferă un beneficiu tangibil care se așteaptă să stimuleze adoptarea în anul următor. Deși prețul rămâne neclar din CES 2021, așteptați-vă ca opțiunile disponibile de 55, 65 și 77 de inchi să fie mai scumpe ca niciodată.

LG C1 OLED, de 83 de inchi, se lansează anul acesta.Sursa: LG Corporation

LG C1 oferă, de asemenea, o iterație a preferatului actual, LG CX. Se așteaptă să fie din nou unul dintre cele mai populare televizoare 4K, cu toate cele mai recente funcții, dar mai accesibil decât seria G1. Rezoluție 4K la reveniri de 120 Hz, cu rata de reîmprospătare super variabilă (VRR) și implementare automată a modului de latență scăzută (ALLM) imediată. LG a adoptat, de asemenea, un nou panou de 83 de ani anul acesta, reprezentând cel mai mare de până acum.

Avem, de asemenea, LG A1, nu și-a OLED „buget” pe cale să înceapă în jur de 1.000 USD. Are câteva dezavantaje semnificative care afectează Xbox Series X și PS5, fără HDMI 2.1, o ieșire de 60 Hz și nicio caracteristică precum VRR. Deși este un punct de intrare mai accesibil în OLED, nu veți beneficia de „adevărată experiență de nouă generație”."Depinde foarte mult de preț, dar probabil că veți dori să plătiți prima cel puțin pentru seria C1.

Samsung QN90A / LG QNED90 / TCL C825: Mini LED este aici

Sursa: Samsung

OLED rămâne un lider proeminent în calitatea imaginii, dar unii producători au făcut și au câștigat semnificative cu televizoarele Mini LED. Companii precum TCL s-au jucat cu tehnologia trecută, cu alte nume mari precum Samsung, LG și mai multe investind în continuare cu televizoarele sale emblematice 4K. Oferă o lumină de fundal mai precisă care alimentează afișajul, rezultând o imagine multă bună, de la Samsung „Neo QLED” la LG „QNED” sau pur și simplu Mini LED.

Tehnologia mini LED nu este departe de afișajele existente, sporind precizia cu un număr mai mare de LED-uri mai mici, de aproximativ 40 de ori mai mici decât norma pentru Samsung. Acest lucru ajutat, inclusiv potențialul de negru mai bogat, contrast crescut și înflorire redusă. Nu este un rival OLED, mai ales la nivelurile de negru, dar upgrade-ul față de televizorul LCD mediu reduce decalajul.

Seria Neo QLED este compusă din diverse modele, inclusiv liderul QN90A, succesând popularului Samsung Q90T din 2020. Este planificat și modelul QN80A mai accesibil, minus unele luxuri, eliminarea treptată a Q80T cu ceva mini magie LED. Vedem, de asemenea, că QN95A și QN85A se îndreaptă în anumite regiuni, învârtindu-vă cablurile într-o cutie One Connect pentru o prezentare mai curată.

Samsung este departe de singurul producător care investește în Mini LED, LG QNED90 un alt remarcabil din gama QNED 2021, în timp ce TCL plănuiește să lanseze și TCL C825.

De altfel, este un set de caracteristici familiare din ultimii ani, toate acestea compatibile cu rezoluții 4K până la 120 Hz, ideal pentru cele mai bune jocuri Xbox Series X și PS5. VRR netezește jocurile și elimină ruperea ecranului, iar ALLM menține totul fără întârzieri, în timp ce unii rivali încă se luptă cu această implementare. Este o jocuri considerabile, cu modele care par pregatite sa se alature celor mai bune televizoare 4K pentru in 2021.

Sony X95J / X90J: popularul televizor LED 4K revine

Sursa: Sony

În timp ce CES 2021 a adus mai multe pentru Sony, inclusiv seria sa emblematică Master compusă din afișaje 4K OLED și 8K LED, așteptăm și la X95J și X90J în 2021. Cele mai recente televiziune LED 4K din gama medie se vor dovedi probabil populare, urmând cele mai bine vândute X950H și X900H (cunoscute și sub numele de XH90 și XH95 de peste mări) cu hardware-ul stabilit pe măsură ce calendarul se va întoarce, deși fără Mini. LED.

Sony X900H a fost un televizor 4K grozav în perioada sa de glorie, cu HDMI 2.1, lăsându-l bine poziționat pentru Xbox Series X și PS5 în primele luni. Deși am observat recent o oarecare agitație în jurul suportului VRR, televizoarele din 2021 caută să perfecționeze implementarea specificației, împreună cu revenirea rezoluției 4K până la 120Hz. Asta înseamnă că VRR și ALLM, deși sunt planificate, pot veni cu o viitoare actualizare post-lansare.

Mai accesibil decât OLED fără riscul de ardere, există numeroase motive pentru a lua în considerare X95J și X90J odată ce recenziile încep să apară. X95J va reprezenta cel mai bun bun, probabil va prezenta mai multe zone de estompare si va functiona mai luminoasa decat X90J, cu alte cresteri ale calitatii vietii. Dar vedem upgrade-uri pentru X90J, cum ar fi același procesor cognitiv XR partajat între modele, mai degrabă decât downgrade, așa cum s-a văzut cu predecesorul său.

Ne așteptăm ca X95J să fie livrat în modele de 65, 75 și 85 de inchi, în timp ce X90J va include și panouri mai mici de 55 de inchi și 50 de inchi. Există, de asemenea, o variantă a modelului X90J, X92J, care oferă toate aceleași caracteristici într-un pachet de 100 de inci, deși prețul următor să fie confirmat.

Panasonic JZ2000: Merge la mare în domeniul jocurilor OLED

Sursa: Panasonic

Panasonic nu a văzut un volum masiv de la CES 2021, dar avem J2000, un OLED 4K emblematic lansat pe piața anul acesta. Cele mai recente din ofertele sale de top 4K iau în considerare diverse considerații atât pentru noile console de jocuri, cât și pentru redarea video, cu câștiguri uriașe față de modelele existente deja în magazine.

JZ2000 se mândrește cu diverse progrese, lăudându-se cu procesul său HCX Pro AI, aducând optimizări video și sunet pe baza conținutului de pe ecran. De asemenea, vedem noi difuzoare laterale, care însoțesc difuzoarele care se întorc, care oferă probabil una dintre cele mai bune experiențe de sunet surround ale unui televizor.

Dar pentru jocurile Xbox Series X și PS5, Panasonic și oferă rezoluție 4K, cu „rata de cadre ridicată (HFR)” prin HDMI 2.1. De asemenea, este promițător VRR, netezește imaginile în mișcare rapidă și reduce la jumătatea decalajului de intrare față de modelele din 2020, oferind ceea ce ar putea fi spectrul complet al tehnologiilor de nouă generație.

În timp ce Panasonic nu a vorbit despre prețurile pentru modelele planificate de 55 și 65 de inci, este un OLED 4K pe care trebuie să îl urmăriți, având în vedere progresele în domeniul jocurilor.

În curând: OLED-urile de 42 de inci sunt aici (ei bine, aproape)

Sursa: LG Corporation

OLED a câștigat în mod constant teren ca tehnologie de afișare de vârf în televizoarele 4K, dar deseori vă uitați la dimensiunile mari ale ecranului, rareori coborând multe sub panourile de 50 de inchi. În timp ce unele OLED-uri de top, cum ar fi familia LG 2020, includeau o variantă de 48 de inci, încă nu am văzut piața diverge de la elementele de decor pentru sufragerie cu ecran mare. Este aspirativ pentru filme și TV, dar nu întotdeauna cel mai bun în spa mai mici, cum ar fi jocurile pe computer desktop.

LG Display a deschis CES 2021 cu planurile sale de a produce panouri OLED de 42 de inchi în 2021, cel mai mic până acum. Producătorul furnizează LG Electronics și alte mărci de televizoare Hisense, Panasonic și Vizio, sugerând un aflux de opțiuni de 42 de inchi la orizont. În prezent, nu știm cum sau când se va întâmpla asta în primele nume.

Dar OLED-urile de 42 de inchi ar trebui să atragă pe mulți, în special în jocuri, având în vedere beneficiile reducerii dimensiunilor. Este potrivit în special pentru utilizarea pe computer, unde folosi mouse-ului și a tastaturii nu se potrivește întotdeauna canapelei. Sperăm ca seriale populare precum LG C1 să fie extinse, deși, așa cum sa văzut în 2021, opțiuni precum televizoarele de 55 de inchi se pot dovedi adesea mai ieftine și mai ușor disponibile.

8K pentru PS5, Xbox Series X: Merită?

CES 2021 a evidențiat diverse tendințe emergente, inclusiv mai mulți producători care au extins ofertele 8K. Multe dintre cele mai bune televizoare 4K lansate pe piață în 2021 au și frați cu rezoluție mai mare, companii TCL concentrându-și toată seria 6 2021 numai pe 8K. Dar cu 8K încă în curs de dezvoltare, există puțin conținut, chiar dacă se așteaptă să crească în anii următori. Deci, dacă cumpărați un televizor nou care să reziste, merită 8K pentru Xbox Series X sau PS5?

Pentru consumatorul obișnuit, 8K rămâne departe, mai ales dacă joci intens cu noi console precum Xbox Series X și PS5. Multe titluri ating doar ieșiri consistente de rezoluție 4K la 60 FPS, doar o mulțime selectată ajungând la 120 FPS. Și în timp ce ambele console au hardware pentru a suporta 8K, nu va fi predominant în acest ciclu de consolă. În schimb, industria a investit în a face jocurile să se simtă mai rapid, fie că sunt rate de cadre ridicate, tehnologii precum VRR sau SSD-uri super-rapide. Face 8K greu de recomandat pentru oricine, dar mai ales pentru jocurile pe consola.

Atunci când vrei să vă cheltuiți economiile pe un televizor premium, investiția într-un panou OLED sau Mini LED de top de vârf va oferi nenumărate mai multe beneficii peste 8K. Nu vă irosiți banii, cel puțin pentru următorii câțiva ani.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here