Recenzie Narcos: Rise of the Cartels pentru Xbox One: Când ratezi ideea completă

Sursa: Curve Digital

Narcos: Rise of the Cartels păcălește jucătorul să creadă că ceea ce primește este adaptarea jocului video a popularului serial Netflix. Spectacolul, care a descris ascensiunea și căderea lui Pablo Escobar într-un mod plin de tensiune, este mai întâi o dramă și, în al doilea rând, o poveste de război bazată pe acțiune. Are un talent actoricesc extraordinar, care se adaugă spectacolului ca studiu al personajului și ajutor la transmiterea unora dintre materialele mai slabe. Este o serie cu mize mari care, mai mult decât orice, este despre istoria Columbia și influența masivă pe care a avut-o Escobar. Nu este un spectacol de război.

Din păcate, dezvoltatorii de jocuri au primit mesajul greșit.

Narcos: Rise of the Cartels este un joc de strategie în timp real dezvoltat de Kuju și publicat de Curve Digital, care are toate cerințele de bază — Pablo Escobar, clipuri scoase direct din emisiune, un complot care implică modul în care DEA lucrează pentru a elimina. cartelurile — dar îi lipsesc orice altceva. Jocul se pretinde a fi o adaptare a primului sezon și să-l spună din două perspective diferite, dar ți-ar fi greu să găsești ceva legat de spectacol minus câteva elemente superficiale. Nu există prea multă poveste și puțin ceea ce a făcut spectacolul atât de fascinant.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Nici aici nu există multe lucruri care să-l facă să iasă în evidență ca joc. Există câteva fragmente interesante încorporate în strategia fiecărei runde, nu există multe care să vă țină pe cei mai mulți jucători absorbiți. Narcos nu este o intrare ofensivă în genul RTS, dar nu face nimic să adauge la el să devină un element de bază pentru fanii hardcore ai acestuia.

Nu recomanda

Narcos: Rise of the Cartels

Pentru cine este asta?

Concluzie: Narcos: Rise of the Cartels se presupune că este o adaptare a emisiunii TV cu același nume, dar în formă RTS, dar veți găsi puțin din serial aici. Nici nu vei găsi prea mult joc RTS.

Pro:

 • Ritmul lent face ca unele alegeri să conteze
 • Interesant sistem bugetar

Contra:

 • Ritm șerpuitor
 • Repetitiv atât în ​​​​joc, cât și cu hărți
 • Personajele sunt consumabile
 • Nu face dreptate materialului sursă
 • 30 USD la Microsoft

Narcos: Rise of the Cartels Ce mi-a plăcut

Kuju a încercat o abordare diferită a RTS-ului aici, care este singurul lucru potrivit. În loc să ai un echipaj pe care îl poți deplasa în întregime într-o singură tură, Rise of the Cartels vă permite să mutați doar un membru al partidului odată. Acest lucru încetinește jocul până la oprire (mai multe despre asta mai târziu), dar adaugă un element complicat strategiei jucătorilor. Deoarece mișcările sunt atât de minute, înseamnă că o mică greșeală poate duce la moartea uneia dintre personajele tale.

Majoritatea personajelor sunt de unică folosință și nu au personalități care să le facă dragi jucători.

Majoritatea personajelor sunt de unică folosință și nu au personalități care să le facă dragi jucători, dar dacă îți pierzi liderul partidului, runda se termină. Tensiunea se instalează pentru că nu vrei să se întâmple asta și pierzi poate 20 de minute de progres.

Jocurile RTS lucrează de ani de zile la cum să mărească miză fiecărei runde. XCOM binecunoscut atât în ​​​​interiorul, cât și în afara genului, parțial datorită morții permanente, de exemplu. Multe jocuri au urmat exemplul. Rise of the Cartels folosește acest concept într-un mod ușor diferit. Permițându-vă să mutați doar un personaj la un moment dat pe rundă, accentuează fiecare alegere pe care o faceți. Atunci devine ușor să-ți dai seama unde ai greșit, astfel încât să poată începe totul de la capăt.

Jocul are și un sistem bugetar care merită remarcat. Vi se oferă o anumită sumă de bani la începutul fiecărei runde pe care o puteți folosi pentru a aduna noi colegi de echipă și a-i vindeca pe cei răniți. Îl poți cheltui și pentru a finaliza misiuni. Misiunile importante de poveste sunt gratuite, dar misiunile secundare pot costa mii de îndeplinit în funcție de dificultate. Desigur, dacă termini una dintre aceste misiuni costisitoare, primiți mai mulți bani ca recompensă. Este ușor să rămâi fără bani, mai ales dacă vrei să-i cheltuiești pe cei mai scumpi coechipieri, așa că există un stimulent pentru a-ți asuma misiuni cu recompense mari. De asemenea, dacă cheltuiești prea mulți bani, șeful tău țipă la tine. Nu există consecințe, dar ea țipă, ceea ce cred eu.

Narcos: Rise of the Cartels Ce nu mi-a plăcut

Sursa: Curve Digital

Acum, că secțiunea anterioară este completă, să intre în carneatului, chiar dacă nu pot exista prea multe de săpat. Există câteva idei interesante, dar în cea mai mare parte, Rise of the Cartels nu face nimic cu conceptul său - de la lipsa unei povești și a personajelor până la ritmul șerpuit și jocul plictisitor.

Totul se simte ca o risipă a unui IP licențiat.

După cum am menționat mai devreme, Narcos nu este o poveste despre război sau despre un spectacol plin de acțiune. În ciuda tensiunii implicate în conflictul dintre U.S. Guvernul și cartelurile, spectacolul este mai mult un studiu de caracter și o dramă istorică. Deși nu a făcut multă justiție a istoriei și culturii Columbia (și mai târziu a Mexicului), reușește să creeze o poveste pentru publicul american care cel puțin să încerce să înfățișeze ambele părți. Este plin de personaje ambigue din punct de vedere moral, care se luptă cu toții pentru o cauză, ceea ce nu permite să simpatizăm, măcar puțin, cu unii dintre cei mai periculoși criminali ai istoriei moderne.

În ciuda diferitelor scene de filmare de-a lungul Narcos: Rise of the Cartels, care se referă la serie, împreună cu unele personaje care iese direct din serial, există puține lucruri care leagă pe cele două. Jocul că are rădăcinile în această idee de luptă - are sens având în vedere acesta este un RTS - dar asta devine atcuprinzător. Cu conversații rare între runde pentru a-l înrădăcina într-o poveste, dincolo de doar speranța că putem elimina cartelul, totul devine despre război. Acesta este opusul a ceea ce a prezentat spectacolul. Există, de asemenea, ideea că acesta este o adaptare a primului sezon, pe care o puteți experimenta doar, știți, urmărind primul sezon pe Netflix.

Fiecare rundă te are ca DEA să elimini membrii cartelului, împreună cu câteva quest-uri secundare banale, cum ar fi găsirea de dovezi sau aprinderea lucrurilor pe foc. După ce ați terminat o rundă, o puteți debloca din perspectiva Narcos, dar există puține lucruri pentru a le diferenția în afară de personaje cu care puteți juca. În plus, după ce ai trecut printr-o rundă lungă, este puțin probabil să vrei.

Sursa: Curve Digital

Deoarece puteți muta doar un membru al echipei la un moment dat, rundele tind să dureze mult. am să o extindeți și mai mult făcând mai multe sarcini, deși cel mai probabil acest lucru nu a fost. De exemplu, dacă vă angajați în luptă și nu ucideți inamicul, s-ar putea să rămână blocat într-o buclă aproape nesfârșită în timp ce amândoi vă vindecați, încercați să vă împușcați, să reîncărcați și apoi să vă vindecați. Elementul RTS dispare aici, lăsând jucătorului puțin făcut în afară de încheierea întâlnirii. Chiar dacă îți îndeplinești misiunea, runda s-ar putea să continue, forțându-te să treci prin mișcare pentru a obține puțină remunerație.

Chiar dacă există sarcini suplimentare de îndeplinit, pe lângă uciderea fiecărui membru al echipei inamice, există puține lucruri de diferențiere fiecare rundă. Îți strângi echipa, îți vânezi inamicii, îi elimini și speri să fie mai bun. Misiunile secundare pot distruge puțin monotonia, dar când jocul începe să refolosească hărțile de la început și puține motive pentru a nu gândi măcar la dovezi într-un mod mai mult decât abstract, se simte lipsit de sens. Singurul lucru care te mută prin joc este dorința ta posibilă doar de a juca jocul mai mult, de a ajunge la o nouă hartă sau la un nou nivel, ceea ce nu este suficient.

De asemenea, nu există nimic care să-i despart pe colegii pe care să poată recruta minus clasele și abilitățile ulterioare. Toate sunt consumabile. Tot ce trebuie să faci este să ai niște bani și să iei un alt coleg de echipă la sfârșitul rundei, ceea ce face aproape întotdeauna. Chiar și Steve Murphy, unul dintre personajele principale ale serialului și liderul de partid cu care începeți, nu este în niciun fel distinct.

Orice altceva despre joc se simte grăbit sau ieftin. Personajele pot avea o singură linie vocală care este reciclată din nou și din nou. Chiar și unii dintre actorii vocali se simt inconsecvenți; Liniile vocale ale șefului tău sună ca și cum ar fi fost înregistrate printr-un telefon. Animații personajelor au un aspect neted și inconfortabil. Tot materialul reciclat din serial se simte ca o căptușeală, mai ales că niciunul nu are în vedere povestea din Rise of the Cartels.

Concluzie

Ultimul sezon Narcos a apărut în 2018, care nu a fost cu mult timp în urmă, dar primul, pe care se bazează acest joc, a apărut în 2015. Aceasta este o viață întreagă în peisajul nostru media rapid, așa că rămâne cea mai mare întrebare: pentru cine este acest joc? Nu este pentru fanii Narcos, deoarece ar putea să-l vizioneze pe Netflix. Nu este pentru fanii RTS, deoarece abia face ceva cu gameplay-ul de bază și risipește orice potențial.

1.5 din 5

Rise of the Cartels înțelege complet greșit materialul sursă, transformând intriga politică în luptă de bază și neavând caracter absolut distinctiv. Dincolo de asta, gameplay-ul în sine este prost. Este lent, monoton, repetitiv și, există câteva idei aici care ar putea fi folosite bine în alte mâini, acestea nu sunt suficiente pentru a face atrăgător pentru fanii hardcore a RTS.

Totul se simte ca o risipă a unui IP licențiat. Narcos nu este cea mai extravagantă sau mai cunoscută proprietate, dar se pricepe la ceea ce face. Un RTS nu era potrivit pentru poveste, în primul rând, dar ceea ce face Kuju cu el nici măcar nu îl face să merite semnalul de pe radar. Cu excepția cazului în care vă puteți pune un joc de strategie pe rând și puteți obține cu o reducere mare, nu există nimic de recomandat.

Trăiește Narcos

Narcos: Rise of the Cartels

Pentru cine este asta?

Narcos: Rise of the Cartels este o adaptare a emisiunii TV cu nume, dar în formă RTS, dar veți găsi puțin din serial aici. Nici nu vei găsi prea mult joc RTS.

 • 30 USD la Microsoft

Xbox

Principal

 • Ce este Xbox Game Pass?
 • Cele mai bune televizoare 4K pentru Xbox Series X și S
 • Căști Xbox One obligatorii
 • Căștile noastre fără fir Xbox One preferat
 • Cele mai bune jocuri Xbox viitoare pentru 2021
 • Xbox One X vs. Xbox Series S

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here