Mozilla învinge Microsoft la propriul său joc, repară setările implicite ale browserului Windows 10

Sursa: Mozilla

Ce trebuie sa stii

  • Acum puteți seta Mozilla Firefox ca browser implicit direct din aplicație.
  • Firefox ocolește măsurile anti-hijacking ale Microsoft pentru a face posibilă această opțiune.
  • De obicei, trebuie să treceți prin aplicația Setări Windows 10 pentru a vă schimba browserul implicit.

Windows 10 vă permite să schimbați aplicațiile implicite, dar acest proces aparent nu este suficient de rapid pentru preferințele Mozilla. Recent, producătorul de browser a descoperit o modalitate de a ocoli protecției anti-deturnare ale Windows 10, permițând oamenilor să seteze Firefox ca browser implicit cu un singur clic. Browserul Microsoft Edge poate fi setat ca implicit cu un singur clic, dar niciun alt browser din Windows 10 nu are acest privilegiu.

Firefox 91 a apărut pe 10 august 2021. Cea mai recentă versiune vă permite să o setați ca implicită direct în browser. Nu trebuie să accesați aplicația Setări Windows 10, ceea ce este în mod normal cazul.

„Oamenii ar trebui să aibă capacitatea de a seta cu ușurință valorile implicite, dar nu au”, a spus un purtător de cuvânt la Mozilla la The Verge. „Toate sistemele de operare ar trebui să ofere suport pentru dezvoltatori pentru a stărui, astfel încât oamenii să poată implicit să poată seta cu ușurința aplicațiilor implicite. Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat pe Windows 10 și 11, Firefox se bazează pe alte aspecte ale mediului Windows pentru a oferi oamenilor o experiență similară cu ceea ce oferă Windows Edge atunci când folosesc implicit Firefox ca browser."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Mozilla a scris o scrisoare către Microsoft în 2015 cu privire la aplicațiile implicite și la alegerea consumatorilor.

Microsoft nu a configurat Windows 10 exclusiv în acest fel pentru a face mai dificil să aibă browsere concurente ca aplicații implicite. Acesta este cu siguranță un produs secundar al măsurilor de securitate din sistemul de operare, dar există motive legitime pentru a împiedica aplicațiile să se poată seta ca implicite. De exemplu, atacatorii ar putea păcăli oamenii să descarce o aplicație aparent nevinovată, care ar determina apoi oamenii să o seteze ca implicită.

Pe lângă Windows 10 care necesită câțiva pași suplimentari pentru a seta aplicații implicite, există moment în care sistemul de operare ignoră setările implicite ale browserului. De exemplu, făcând clic pe linkuri prin Cortana se va deschide în Edge, indiferent de setările dvs. Probleme similare au rămas în Windows 11. forța Windows să utilizeze setările implicite ale browserului cu EdgeDeflector.

Mozilla Firefox 91

Cea mai recentă versiune a Firefox vă permite să setați ca browser implicit direct în aplicație.

  • Gratuit la Mozilla

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here