Monster Hunter Stories 2: Recenzia Wings of Ruin (PC): O aventură distractivă care depășește toate așteptările

Sursa: Windows Central

În 2016, Capcom a lansat un titlu spin-off neașteptat în franciza sa de lungă durată Monster Hunter numită Monster Hunter Stories. A fost un JRPG care a îmbinat sub-genul JRPG de colecție de monștri cu jocul de vânătoare de acțiune din Monster Hunter. Monster Hunter Stories a fost o interpretare unică și subestimată a seriei Monster Hunter și mulți fani și-au dorit sau să continue care să stingă conceptul.

Cu cinci ani înainte, iar Capcom lansează în sfârșitul continuarea multă așteptare, Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin. Când compania a anunțat jocul în septembrie 2020, abia mi-am putut stăpâni entuziasmul, deoarece sunt un mare fan al primului joc și al Monster Hunter în general. După timpul meu, sunt mai mult decât bucuros să raportez că nu numai că Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin se ridică la nivelul titlului original, dar l-a depășit. Aș merge chiar până la a spune că este unul dintre cele mai bune RPG-uri pe PC.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Dar cum de exact a fost acest joc la înălțimea așteptărilor mele? Ei bine, haideți să ne pregătim să nu urcăm Monsties și să mergem mai departe pentru a afla.

Povești Monster Hunter 2

 • Prezentare
 • Poveste
 • Gameplay
 • Gânduri final

Mergi mai departe, Monsties!

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Concluzie: Monster Hunter Stories 2 este o plimbare amuzantă, inspirată de anime, care se îmbunătățește cu cât te adâncești mai departe. Are o listă uriașă de Monstie de îmblânzit, un sistem de luptă simplu de învățat, dar dificil de stăpânit și un sistem de dezvoltare Monstie nebun de dependență.

Pro:

 • Tone de alegeri ale calității vieții
 • Povestea distractivă de sine stătătoare
 • Lista gigantică de monștri de recrutat
 • Sistem de luptă asigurt
 • Sistem de dezvoltare Monstie aprofundat și captivant

Contra:

 • Nu există limba Monster Hunter în meniul audio
 • Intriga poate fi destul de previzibilă uneori
 • Mi-aș fi dorit să-i pot controla direct pe Battle Buddies
 • Lipsa muzicii în timp ce explorezi zone deschise și temnițe
 • 50 USD la GMG (Steam)

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin: Prezentare

Sursa: Windows Central

Categoria Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin
Titlu Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin
Dezvoltator Capcom
Editor Capcom
Gen JRPG
Cerințe minime Windows 10 pe 64 de biți
Intel Core i5-3470 3.20GHz / AMD FX-6300
4 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 960 / AMD Radeon RX 560
Dimensiunea jocului 28 GB
Timp de joaca 60+ minereu
Jucători Co-op cu un singur, doi jucători, PVP cu patru jucători
Platforme Nintendo Switch, PC
Preț de lansare 60 USD

Să începem călătoria noastră cu imaginile acestui joc. Monster Hunter Stories 2 prezinta un stil de arta anime ca primul joc, doar ca acum este mult mai rafinat. Personajele care aveau odată design aproape în stil Chibi par mai matur și mai maturizate pentru a se potrivi cu tonul mai serios al poveștii, dar estetica lor luminoasă și culoarea rămâne intactă. Execuția mă face să simt că joc un anime interactiv Shonen Jump.

Același lucru s-ar putea spune și despre monștri, probabil principala atracție a oricărui joc Monster Hunter. Când am văzut pentru prima dată acest joc, m-am întrebat cum ar arăta monștrii realist detaliați din Monster Hunter World: Iceborne în stilul de artă mai anime al acestui joc. Din fericire, monștrii arată grozav. Schimbă fidelitatea grafică realistă a lui Monster Hunter World: Iceborne și se concentrează pe culorile schemei vizuale ale monstrului. Monștrii care odată aveau sau paletă de culori dezactivată sunt acum mai colorați, mai vibranti și transmit mici detalii pe care nu le-am observat niciodată înainte.

Sursa: Windows Central

Nici mediile nu sunt nimic de adulmecat. Călătoria ta prin lume te va duce în tot felul de locații detaliate, cum ar fi jungle, păduri, deșerturi și multe altele. Aceste medii sunt bine detalii și au efecte de iluminare superbe, mai ales când soarele apune. Lupta cu un monstru în timpul amurgului mi-a oferit o atmosferă cinematografică foarte satisfăcătoare, care m-a făcut să vreau să joc aproape în întregime după-amiază, ceea ce a fost posibil să ofere ciclului de zi și noapte reglabil manual al acestui joc.

Aceste calități vizuale sunt disponibile pe versiunea pentru PC (prin Steam), deoarece poate rula la 60 FPS sau mai mare. Am rulat acest joc folosit un procesor Intel Core i-9400 și un GPU NVIDIA GeForce RTX 2060, dându-mi posibilitatea de a rula jocul la 120FPS. Rezultatele au fost uimitoare, mai ales când am executat abilități cinematografice de rudenie ale lui Monstie, care au oferit cantități mari de spectacol exploziv. Deci, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la urmărirea hardware-ului de ultimă generație pentru a experimenta flerul vizual al acestui joc la maximum.

Sursa: Windows Central

Cu toate acestea, în prezentarea acestui joc există câteva puncte de blocare minore. Prima dintre acestea este lipsa muzicii în timpul explorării. Acest joc are o coloană sonoră extinsă, plină cu melodii captivante pentru orașe și teme intense pentru bătălii și scene, dar nu se aude muzică atunci când explorezi zonele deschise sau temnițele. O mică melodie introductivă este redată când intri într-o zonă nouă, dar este de scurtă durată, iar apoi zgomotele ambientale preiau controlul când începe o bătălie. Înțeleg că este fidel modului în care jocurile principale Monster Hunter gestionează muzica. Cu toate acestea, în jocurile principale, vă petreci cea mai mare parte a timpului luptând cu monstrul, așa că era puțin aer mort. Dar, acesta este un JRPG în care veți petrece mult timp în afara liniei principale de misiuni, lipsa muzicii poate face ca aceste momente să se simtă puțin plictisitoare.

A doua problemă a mea este lipsa limbajului Monster Hunter în opțiunile audio. Seria Monster Hunter prezinta un limbaj in univers care a adaugat mult farmec. Din păcate, este din păcate absent în Monster Hunter Stories 2. Aveți doar dublurile în engleză sau japoneza din care să alegeți.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin: Story

Sursa: Windows Central

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruins are loc într-o lume plină până la refuz de monștri. Pentru a supraviețui, omenirea angajează vânători de monștri pentru a-i lupta împotriva lor, pentru a-și colecta părțile corpului și pentru a folosi pentru a crea echipamente noi. Pe de altă parte, nu ești un vânător de monștri, ci mai degrabă un monstru Rider, care îmblânzește monștri și se împrietenește cu și folosește Kinship Stones. Acești monștri îmblânziți și acum prietenoși sunt denumiți de Călăreți ca Monsties.

Povestea noastră începe într-o noapte în satul Mahuna. O lumină roșie de rău augur apare peste ocean în timpul unui festival și dintr-o dată un stol uriaș de wyverne numit Rathalos începe să zboare spre orizont. Acesta include protectorul lui Hakolo și Monstie a răposatului tău bunic, Guardian Ratha. În calitate de călăreț proaspăt absolvent (al aspect și gen pot fi personalizate de jucător), te oferi voluntar pentru a ajuta la investigarea ce Guardian Ratha a părăsit insula.

În timpul căutării tale, întâlnești sau tânără fată wyveriană pe nume Ena, care l-a cunoscut cândva pe bunicul tău. Ea spune că Rathalos dispar în întreaga lume, iar aceste lumini roșii provin din gropi uriașe care umplu monștrii cu furie incontrolabilă. Decizi să părăsești insula împreună cu Ena și pornești într-o călătorie pentru a salva lumea de la acest dezastru nenatural.

Intriga este afacerea dvs. standard Monster Hunter - un eveniment brusc, inexplicabil, tulburare echilibrul naturii și ieșiți să-l opriți - cu excepția faptului că acesta este la o scară mult mai mare, așa cum nu au mai fost văzut de la Monster Hunter. 4. Fără să intri în teritoriu spoiler, călătoria ta te va pune în fața tot felul de obstacole și monștri, fiecare mai mortal și mai furios decât ultimul.

Sursa: Windows Central

Nu este cel mai original complot din lume, iar unele dintre răsturnări de situație sunt destul de previzibile dacă există suficientă experiență cu tropii anime. Chiar și așa, a fost totuși o plimbare distractivă. Povestea a ajutat la furnizarea de scene bune pentru lupte distractive cu sefii cu unii dintre cei mai iubiți monștri din serie. Și a devenit surprinzător de intens uneori, făcându-mă să mă tem pentru siguranța personajelor. În plus, am fost motivat să continui doar pentru a vedea ce nou monstru nebun îmi va bloca calea în continuare.

Dacă ești un nou venit, nu trebuie să joci primul joc pentru a înțelege povestea. În timp ce apar personaje din primele povești Monster Hunter, jocul oferă suficientă expunere pentru a-i aduce pe noi jucători la curent cu cine sunt ei. O caracteristică a acestui joc care îmi place foarte mult este posibil să reda scenele cinematografice pentru a vă reîmprospăta memoria. Aceasta este o caracteristică incredibilă de calitate a vieții pe care mi-aș dori să o includă mai multe JRPG.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin: Gameplay

În Monster Hunter Stories 2, călătorești prin lume pentru a finaliza linia principală de misiuni în timp ce asumi misiuni secundare pentru a ucide monștri care să dureze localnicilor. Apoi, vânezi monstrul, îi duci părțile corpului înapoi în oraș și folosești pentru a crea echipamente noi pentru călărețul tău. În același timp, explorezi Monster Dens pentru a căuta ouă de monstru, astfel încât să poți adăuga mai multe Monsties la petrecerea ta.

Spre deosebire de jocurile principale Monster Hunter, în care vânați monștri în luptă în timp real, vânătoarele din Monster Hunter Stories sunt pe rând. Tu, pe rând, tăiați monstrul cu sabia dvs. supradimensionată și aruncați-l pe Monstie. avea până la șase Mons în grupul dvs., dar numai unul poate ieși la un moment dat. Tu controlezi Călărețul în timp ce Monstie este controlat de AI. Cu toate acestea, pot folosi energia din Piatra ta de rudenie (reprezentată de Kinship Gauge) pentru a-i comanda Monstie să efectueze atacuri specifice pe care vrei să faci. Dar pentru a genera energie necesară, va trebui să utilizeze obiecte de vindecare sau să angajați monștri în Head-to-Heads, care este similar cu piatra-hârtie-foarfece, în care atacați un inamic care vă țintește și ambele atacuri se ciocnesc.

Îmbunătățirile mari fac lupta accesibilă, dar provocatoare

Sursa: Windows Central

În cea mai mare parte, structura de joc a Monster Hunter Stories 2 este similară cu cea pe care o aveam în original. Cu toate acestea, problemele vaste ale calității vieții sistemului de luptă fac mai accesibil pentru nou-veniți, remediand și câteva din primul joc.

M-am simțit ca un adevărat războinic care a stat cu mândrie alături de Monstie al meu, gata să înfrunte lumea împreună.

Prima schimbare majoră este comportamentul monștrilor. Inițial, monștrii schimbau constant tipul de atac pe care îl foloseau în luptă și modelele lor erau greu de prezis. În Stories 2, monștrii vor folosi un singur tip de atac și vor schimba tipul de atac atunci când se înfurie sau se schimbă într-o formă nouă. La început, am fost îngrijorat că acest lucru a făcut jocul prea ușor, deoarece puteam abuza de atacurile duble pentru a anula fiecare atac. Cu toate acestea, odată ce am părăsit insula Hakalo și am ajuns pe continent, presupunerile mele despre faptul că acest joc ar fi prea ușor au fost zdrobite de fălcile furioase ale unui Tigrex.

Mi-am dat seama rapid că monștrii au fost făcuți semnificativ mai periculoase în acest joc pentru a compensa modelele lor de atac mai previzibile. Unii monștri pot ataca de două ori într-o singură tură, unii pot folosi efecte de stare, iar alții pot cere chiar întăriri. Când am ajuns la jumătatea poveștii, monștrii au început chiar să se amestece în atacuri netipizate între atacurile obișnuite, forțându-vă să vă modificați jocul și să folosiți lucruri precum capcane și abilități de rudenie. Face sistemul de luptă mai ușor de învățat pentru nou-veniți, dar este încă satisfăcător de stăpânit.

Sursa: Windows Central

Totuși, cea mai mare și cea mai mare schimbare este în capacități de luptă ale călărețului tău. Călărețul din primul joc a fost un combatant slab și slab. Scopul lor principal era să-și susțină Monstie și să-i vindece. Dar în Monster Stories 2, nu numai că Riderul tău este la fel de puternic (uneori mai mult) decât Monsties, dar arsenalul lor de arme a primit primiți extraordinare. Pe lângă returnarea armelor, Călărețul poate folosi acum Arcul și Gunlance în luptă. Toate aceste arme au fost clasificate în trei tipuri de daune, care pot provoca daune suplimentare oricărui monstru împotriva faptului că sunt puternice. Nu numai că, dar li s-au oferit noi mișcări și mecanisme de joc similare cu cele pe care le îngrijesc în jocurile principale Monster Hunter.

Sursa: Capcom

Mi-au plăcut să ajute setul de instrumente Rider în Monster Hunter Stories 2. Nu mai trebuia să aștept când am acces la Abilitatea de rudenie pentru a face daune optime. Acum pot provoca la fel de multe daune prin puterea personajului meu și pot salva abilități de rudenie dacă trebuie să anuleze atacul unui inamic care nu a declanșat un Head-to-Head. M-am simțit ca un adevărat războinic care a stat cu mândrie alături de Monstie al meu, gata să înfrunte lumea împreună.

O altă ajustare făcută pentru luptă este accentul sporit pe spargerea părților corpului unui monstru. În Monster Hunter Stories 1, poate viza părțile corpului unui monstru, dar se aplică numai monștrilor șefi. În Monster Hunter Stories 2, mulți monștri obișnuiți au părți ale corpului de spart acum, nu doar șefii. Spărgerea părților corpului vă oferă recompense suplimentare, le dezactivează abilități și uneori, le doborî. Este atât de satisfăcător să ciopiți armele și armura naturale ale unui monstru.

Singurul aspect al luptei care nu mi-a plăcut a fost faptul că nu pot controla pe noul Battle Buddies. Aceștia sunt pur și simplu însoțitori bazați pe inteligență artificială, care ți se alătură în modul single-player sau în misiunile co-op dacă nu poți găsi un partener online. Fiecare vine cu propriile abilități unice și Monsties. În cea mai mare parte, Battle Buddies sunt aliați competenți în timpul liniei principale de misiuni. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, vor folosi un atac care este garantat să piardă într-un Head-to-Head. Aș fi preferat dacă aș avea control asupra Battle Buddies pentru a-mi coordona mai bine atacurile cu ei, mai ales în timpul unor misiuni secundare mai grele care pun la încercare cunoștințele despre mecanica sistemului de luptă.

Actualizarea Monsties a devenit și mai bună

Sursa: Windows Central

Vorbind despre Monsties, haideți să vorbim mai în profunzime despre cum obțineți noi Monsties și le actualizați. Dobândești noi Monsties explorând Monster Dens sau sisteme de peșteri opționale pe care trebuie să le supraveghezi până când ajungi la cuibul monstrului (care poate avea sau nu un monstru care îl păzește). Apoi, căutați în cuib un ou pe care îl aveți, în funcție de modelul său de culoare, cât de mult miros și cât de mult cântăresc. Odată ce îl duci înapoi în oraș și îl vei ecloza, poți pune în grupul tău activ, poți trimite în expediții sau poți transfera abilități pentru Monsties preferate folosi Ritul Canalizării. Această funcție de joc m-a atras în poveștile originale Monster Hunter și este la fel de bună și captivantă aici.

Sursa: Windows Central

Am petrecut atât de multe ore experimentând cu Ritul Canalizării, în cazul în care m-a făcut să mă simt ca un echivalent Monster Hunter al lui Dr. Frankenstein. Am venit cu tot felul de combinații de gene, transformându-mi Monstie într-o ființă complet nouă pe care n-ai fi văzut-o niciodată într-un joc principal Monster Hunter. De exemplu, i-am dat lui Anjanath genele unui Pukei-Pukei, astfel încât să poată respira un gaz toxic care i-a otrăvit pe dușmanii mei. De asemenea, puteți să vă concentrați pentru a obține abilitățile elementare naturale ale unui Monstie sau să îl transformați într-un joc universal, oferindu-i mai multe mișcări de tip atac, astfel încât să poată câștiga orice Head-to-Head. Posibilitățile sunt nesfârșite.

Acest sistem nu a primit modificări majore în comparație cu Rider și sistemul de luptă. Dar Monster Stories 2 include câteva miciri mici, dar foarte binevenite, ale calității vieții. Pentru început, Monsties au asociat un singur model de sau acum, în loc de cinci, ceea ce face mult mai ușor și mai puțin enervant să vezi ce Monstie o vei obține. Au existat, de asemenea, ușoare modificări la Graficul Gene Bingo, care îi oferă lui Monsties mici bonusuri pentru statistici.

Gânduri final

Sursa: Windows Central

Mi-a luat aproximativ 66 de ore pentru a finaliza singura povestea principală, în timp ce făceam doar 50% din misiunile secundare. Cu toate acestea, dacă vă faceți timp pentru a finaliza toate misiunile, experimentați cu Ritul Canalizării și adunați toate Monsties, vă va dura încă zeci. Și asta nu măcar nu intra în aspectele multiplayer ale jocului în care poți să-ți înfrunți Monsties împotriva prietenilor tăi în bătălii PVP sau să merg împreună în misiuni cooperative. În plus, acest joc va primi o mulțime de actualizări gratuite ale titlurilor în următoarele luni, care vor adăuga mai multe Monsties și noi misiuni în cooperare pentru a vă ține ocupat mult timp după creditele.

4.5 din 5

După ce Monster Hunter World: Iceborne s-a încheiat cu actualizarea sa finală, îmi era foame de un alt joc Monster Hunter care ar putea umple golul lăsat în urmă. Monster Hunter 2 a completat și apoi unii cu sistemul său de luptă a creat, stori ale calității vieții, o mare bogăție de conținut și cel mai important, mai mulți monștri minunați cu care puteți deveni cei mai buni prieteni. Sper că Monster Hunter Stories 2 va ajunge într-o zi pe Xbox Series X și Xbox Series S, dar până atunci, versiunea pentru PC este cel mai bun loc pentru a juca.

Dacă sunteți fan JRPG, Monster Hunter sau un nou venit în căutarea unei aventuri distractive în care să vă luptați sau să vă împrietenești cu monștri, nu căutați mai departe decât Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin.

Hai să călărim!

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin

Concluzie: Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin este o plimbare incredibil de distractivă, plină cu suficient conținut single-player și multiplayer pentru a vă dura luni de zile. Îl recomand cu căldură dacă ești fan al jocurilor JRPG pe rând, al Pokemonului sau doar la seria Monster Hunter.

 • 50 USD la GMG (Steam)

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here