Ghid Minecraft pentru jefuitori: raiduri, avanposturi, apărări și multe altele

Sursa: Windows Central

Satele aveau deja destule pentru care sa-si faca griji. Zombi, mai ales. Dar și furtunile cu fulgere, propria lor prostie, poate un ciudat jucător criminal. După actualizarea masivă Village & Pillage, numărul amenințărilor a crescut cu unul uriaș. Jefuitorii sunt membri ai categoriilor illager de mafioți din Minecraft și scotesc lumea în căutarea satelor de raid. Înarmați cu arbolete și cu o perspectivă deosebită de rea asupra vieții, acestea sunt o forță de distrugere unică cu care trebuie să vă confruntați. Iată tot ce trebuie să știi despre ei.

Care sunt jefuitorii?

Sursa: Windows Central

Un jefuitor este o formă de illager, adică o gloată care are aspectul unui sătean, dar este de obicei ostil în natură și are comportamente diferite. Jefuitorul se alătură vindicatorului și evocatorului (ambele sunt mai frecvente în conacele din pădure) ca singurii illagers în prezent în joc în mod natural.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Diferența dintre jefuitori și alți illagers este că jefuitorii sunt destul de obișnuiți în Minecraft și pot fi o amenințare reglementată atât pentru jucători, cât și pentru orice sate din apropiere. Le puteți observa după pielea lor gri, echipamentul din piele și încruntarea amenințătoare. De asemenea, sunt echipate cu arbolete, o versiune mai lentă și mai puternică a unui arc obișnuit, care te poate lovi de la până la 8 blocuri distanță.

Găsiți în avanposturile de jefuitori, în patrulare noapte și în timpul raidurilor agitate și violente împotriva satelor, jucătorii se pot întâlni destul de cu jefuitori. Sunt aproape agresivi și sunt deosebit de urâți față de săteni. Fii cu siguranță cu ochii pe aceste mafiote ostile morocănoase.

Ce fac jefuitorii?

Sursa: Windows Central

Jefuitorii vor folosi arbaletele pentru a ataca fără discernământ pe toți jucătorii din apropiere, sătenii, golemii de fier și comercianții rătăciți, ajungând chiar să-i urmărească pe o distanță dacă aleargă. Și vin și în grupuri, ceea ce îi face și mai periculoase. Există trei moduri diferite în care ați putea întâlni niște jefuitori urâți.

Patrole

Sursa: Windows Central

Acestea partide au până la 5 jefuitori în ele și pot chiar să apară cu un justificator sau doi la dificultăți mai mari. Vindicatorii sunt o altă gloată de tip illager care ține un topor de fier în mâinile lor, alungând orice adversar. Ei apar la intamplare noaptea si nu depind de satele sau avanposturile din apropiere, precum alte intalniri cu jefuitori. Asta înseamnă că poți întâlni aceste patrule aproape oriunde.

Singura modalitate de a face față unei patrule este fie să lupți, fie să fugi. Din cauza capacităților lor variate și a tacticilor de grup, ambele opțiuni pot fi enervante dacă nu sunteți pregătit nivelul. Atenție, unele patrule vor veni și cu un căpitan jefuitor, pe care îl detaliez mai jos.

Avanposturi

Sursa: Windows Central

Avanposturile sunt structuri specifice jefuitorilor care apar de obicei doar din vederea unui sat, dar niciodata in sau imediat in jurul lor. Aceste avanposturi sunt turnuri construite în principal din stejar închis și pietruit, dându-le un aspect de rău augur. Jefuitorii pot apărea pe o rază în jurul acestor avanposturi și vor ataca orice amenințare care se întâlnește în perimetrul lor.

Alte structura pot genera în jurul unui avanpost de jefuitori, inclusiv cuști de stejar întunecat care conțin uneori golem de fier captivi. Eliberează aceste golemuri de fier și te vor ajuta să dobori avanpostul jefuitorului. Sau poți evita aceste avanposturi dacă vrei și nimic nu va ieși cu adevărat din asta. Cu toate acestea, avanposturile pot conține cufere cu pradă valoroasă, inclusiv:

 • Grâu
 • Morcov
 • Cartof
 • Bușten de stejar închis
 • Şir
 • Săgeată
 • Capcana cu carlig
 • Lingou de fier
 • Arbaletă
 • Sticlă de încântător
 • Carte fermecata

Dacă alegeți să cuceriți un avanpost, este de preferat o abordare metodică. Nu te lăsa prins într-o bătălie afară, unde mai mulți jefuitori te pot încolți cu arbolete. Mai degrabă, concentrați-vă pe intrarea înăuntru, unde locurile apropiate fac arbalete ineficiente.

Toate avanposturile vor avea, de asemenea, un căpitan de jefuitori și, uneori, chiar și 3, care este o variantă unică de jefuitori care poartă pe spate un banner gri închis. Dacă îl învingi cu succes pe căpitanul jefuitorului, se vor întâmpla două lucruri: căpitanul jefuitorului va scăpa bannerul gri pe care poate folosi ca decor; vei primi efectul Bad Omen, care este un efect negativ care intra în joc ori de câte ori intr-un sat.

Ceea ce ne duce la modul final de a întâlni jefuitorii.

Raiduri

Sursa: Windows Central

Raidurile sunt cu siguranță caracteristica principală a actualizărilor Village & Pillage. Acestea sunt bătălii cu șefi în miniatură în care trebuie să aperi un sat de val după val de jefuitori. Acești jefuitori sunt numeroase și intenționează să distrugă întregul sat. Mai mult decât atât, o nouă mafie ostilă numită un devastator se alătură luptei pentru a face ravagii.

Înainte de a aborda problemele raidurilor și cum puteți evita să vă uitați să vă pierzi întregul jaf, să discutăm cum au loc aceste raiduri. Nu este doar o coincidență nefericită care incită la un ra ori de câte ori se întâmplă să intri în satul preferat. Raidurile sunt activate ori de câte ori jucătorul intră la granița unui sat afectat de efectul de rău augur. Acest efect negativ nu vă rănește și nici nu vă afectează în alt mod abilități, dar poate fi dăunător sănătății unui săt dacă nu ești atent.

Sursa: Windows Central

Cum obții efectul Bad Omen? Simplu: învinge un căpitan jefuitor în luptă. Odată ce căpitanul jefuitorului cade, primește efectul Bad Omen timp de 60 de minute, timp în care orice sat este în pericol dacă te apropii de el. În plus, efectul Bad Omen se poate stivui până la 6 ori cu fiecare căpitan de jefuire succesiv pe care îl învingi, fiecare nivel crescând dificultatea, oferind mai multor inamici arme fermecate pentru asaltul satului lor.

S-ar putea să vă întrebați de ce cineva ar dori vreodată să invoce un raid într-un sat nefericit, dar aceste raiduri sunt armate invincibile de creaturi asemănătoare zeilor. Dacă sunteți pregătiți puncte și ați apărat cu respect (scuți aliterații) satul tău umil, raidurile nu numai că pot duce la o recompensă uriașă de experiență și alte pradă de la jefuitori, ci și la scăderea prețurilor comerciale din sat. Asta e corect! Dacă alungați un raid dintr-un sat, sunteți răsplătit dacă vedeți prețuri reduse pentru o viață limitată de timp într-un sat. Acest efect pozitiv se numește Hero of the Village, iar pentru unii va fi cea mai mare motivație pentru a prelua raidurile.

Sursa: Windows Central

În funcție de nivelul de dificultate, raidurile vor avea fie 3, 5 sau 7 valuri cu un număr diferit de inamici. Raidurile introduc și alți inamici, în afară de jefuitorul cu întârziere și vindicatorul ciudat. Majoritatea gloatelor illage pot fi găsite într-un raid, în plus față de un nou tip de gloate exclusiv raidurilor, care oferă un pumn puternic. Moburile care pot fi găsite într-un raid includ:

 • Jefuitorii. Soldatul de bază găsit în raiduri. Maniaci cu arboletă.
 • Revendicatori. Un membru mai neobișnuit al rangurilor de jefuitori. Echipat cu topoare de fier ciudat de tocite, care necesită un efort suplimentar pentru a compensa.
 • Vrăjitoare. O gloată urâtă care aruncă o varietate de poțiuni și otrăvuri asupra dușmanilor lor.
 • Evocatori. Unul dintre cele mai rare mafiote ostile din joc și un alt membru al clasei illager. Face vrăji și convoacă gloate ostile numite vexe.
 • Ravageri. Mulți ostili uriași asemănătoare taurului care atacă lovind inamicii cu viteză mare și provocând cantități uriașe de daune. Are cantități mari de sănătate. Poate fi călărit de alți ilager mobs.
 • Căpitani. Fiecare val al raidului va avea un căpitan de raid. Acești căpitani poartă aceleași bannere pe care le fac și căpitanii jefuitori. Jefuitorii, vindicatorii și evocatorii pot fi cu toții căpitani. Dacă un căpitan moare, alți illagers pot prelua mantaua ridicând bannerul.

Singura modalitate de a învinge un raid este să distrugi cu succes toți inamicii care se apropie sau să nu protejeze satul. Începerea unui raid necesită pregătire, precum apărarea pentru a preveni invadarea satului. Pentru a termina un raid, fie trebuie să îl aștepți (ceea ce poate dura mai mult de o oră de timp în joc), fie să omori fiecare ostil.

Cum să te aperi de jefuitori

Sursa: Windows Central

Acum că am acoperit tot ce trebuie să știți despre jefuitori, ar putea fi esențial să înțelegeți cum să nu muriți când vă confruntați cu ei. Nu numai asta, dar raidurile sunt o amenințare serioasă chiar și pentru cel mai mare dacă nu reușiți să le opriți la timp. Din fericire, există câteva moduri de a face acest lucru mult mai ușor.

Creați un perimetru

Sursa: Windows Central

Primul pas este să faci un fel de perimetru în jurul satului tău. Acesta ar fi un zid care are cel puțin două blocuri înălțime, un șanț care are cel puțin trei blocuri adâncime, un fel de șanț de șanț sau orice altceva care să împiedice părțile nedorite să acceseze satul propriu-zis. Este important să recumpărăm că crearea unui perimetru defensiv în jurul satului dvs. este mai mult despre control, decât să vă ocupați efectiv de raid. Jefuitorii sunt încă capabili să deschidă uși la fel ca să țină și, dacă nu plănuiești să-i aștepți, nu renunță pur și simplu.

Dacă controlezi unde vor fi fuitorii, este mult mai ușor să te ocupi când și cum vrei. Fără perimetrul înseamnă că jefuitorii sunt liberi să se dezvolte și să distrugă după bunul loc și este aproape imposibil ca o singură persoană să se atenueze tot ai grijă. Amințiți-vă unde sunt punctele dvs. de intrare și planificați în consecință.

Golemii de fier sunt grozavi

Sursa: Windows Central

O altă modalitate de a ajuta la un raid este să ai propria ta armată privată. Golemii de fier au jurat să apere satele, iar jefuitorii sunt dușmanii lor de moarte. Golemii de fier vor ataca imediat orice jefuitor în vederea lor și sunt, de asemenea, o mare distragere atenției. Cantități mari de sănătate și putere mare de atac înseamnă că sunt foarte eficiente în controlul mulțimilor și sunt chiar capabili să se înfrunte în picioare cu devastatorul brutal.

Plasarea golemilor de fier în apropierea oricăror puncte de intrare prin perimetrul tău înseamnă că orice jefuitori care trebuie să treacă imediat trebuie să se confrunte cu ceea ce este în esență un urs de metal furios. Orice lucru care îi va atrage pe jefuitori de săteni tăi este un plus, iar golemii de fier nu sunt leneși. Ei vor face partea pentru a micora forțele de raid.

Ești oarecum copleșit

Sursa: Minecraft

Nu în ultimul rând, ești cea mai importantă piesă în timpul unui raid. Pregătit comun, jucătorul este cea mai puternică forță din joc, așa că, în cele din urmă, depinde de tine să dai peste cap și să elimini câți mai mulți jefuitori. Recomand o armură plină de fier sau mai bine, o sabie de fier sau mai bună (funcționează și un trident), un arc sau arbalete, multe săgeți și mâncare, mere de aur dacă se poate și, bineînțeles, să vrăjească cât mai multe unelte.

Rămâi inteligent, folosește-ți punctele de sufocare și armele la distanță în avantajul tău și fii atent la atacurile devastatoare aruncate de răvășitori. În dificultăți mai grele, un raid poate deveni agitat. Totuși, dacă ești ajutat de un fel de perimetru și golem de fier, nu ar trebui să ai probleme în a-ți cuceri inamicii și a ieși victorios ca Eroul Satului.

Alergând spre dealuri

Sursa: Windows Central

Satenii se pare ca nu erau suficient de in pericol, asa ca Mojang a decis sa scuture lucrurile si sa adauge un alt mecanic semnificativ care se invârte in jurul comunităților împrăștiate din Minecraft. Jefuitorii sunt o bătaie de cap, dar sunt o modalitate excelentă de a profit și mai mult din tranzacționare, precum și de a acumula puncte de experiență. Te pricepi la asta; de asemenea, puteți construi o colecție de arbolete ușor și câteva bannere decorative.

Ai mai întâlnit jefuitorii? Cum vă protejați satele de ele? Sună stins în comentariile de mai jos!

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here