Proiectul Microsoft Torino ajută pe copiii cu deficiențe de vedere să învețe să codifice cu poduri fizice

Divizia de cercetare a Microsoft a introdus Project Torino, un limbaj de programare fizic unic menit să ajute copiii cu deficiențe de vedere să învețe să codeze. Spre deosebire de majoritatea instrumentelor de codare create pentru copii, care au instrument simplificat de tip drag-and-drop, Project Torino este alcătuit din „pod-uri” fizice care pot fi conectate pentru a construi program. Speranța, spune Microsoft, este că această abordare va include mai multe cursuri cu provocări vizuale.

Vorbind despre proiect, cercetătorul Microsoft Cecily Morrison explică:

Unul dintre principiile noastre cheie de design a fost includerea. Nu am vrut să-i izolăm din nou pe acești copii. Ideea a fost de a crea ceva pe care o întreagă clasă principală ar putea să-l folosească și să poată folosi împreună. Este clar că există o oportunitate uriașă în locurile de muncă profesionale de calcul. Aceasta este o carieră grozavă pentru mulți copii care ar putea avea dificultăți în accesarea altor cariere.

Microsoft Research desfășoară eforturile asupra proiectului la laboratoarele companiilor din Cambridge, Marea Britanie. Scopul final, spune Microsoft, este să vă ajute nu numai pe cei cu deficiențe de vedere, ci și pe cei cu dislexie sau autism. Destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 11 ani, Proiectul Torino poate servi și ca o modalitate excelentă pentru toți copiii de a lega conceptele din lumea fizică la un mediu de codare tipic.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Torino s-a reunit treptat în ultimul an, cu ajutorul aproximativ o duzină de studenți, încorporand feedback-ul lor pe parcurs. Acum, totuși, Microsoft Research este gata să stingă testele, deoarece lucrează cu Institutul Național Regal pentru Nevăzători (RNIB) din Marea Britanie pentru a începe un proces și mai mare pentru Proiectul Torino, cu aproximativ 100 de studenți luna aceasta.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here