Proiectul Emma de la Microsoft ajutați cu boala Parkinson

Parkinson este o boală progresivă a creierului care este rezultatul morții celulelor creierului. Boala se caracterizează atât prin simptome motorii, cât și non-motorii. Simptomele non-motorii includ oboseala, excesul de salivă, constipația și pierderea simțului mirosului. Simptomele motorii sau legat de mișcare includ rigiditate, tremurături și tremor.

Emma Lawton, designer grafic, avea 29 de ani când a fost diagnosticată cu boala Parkinson. Tremorurile persistente pe care boala le-a provocat în mâinile ei au afectat-o. Asemănător cu o cântăreață care pierde vocea sau cu o stea de fotbal care pierde mobilitatea, acest designer grafic care pierde capacitatea de a-și scrie numărul de părere sau ironie crudă.

Nenorocirea lui Lawton a fost totuși sau oportunitate pentru o exprimare a empației. Haiyan Zhang de la Microsoft, un director de inovare, a îmbrățișat cauza lui Lawton și a inventat o tehnologie care nu numai că a îmbogățit viața lui Lawton, dar poate avea un impact asupra vieții a milioane de oameni care trăiesc cu boala Parkinson.

  • Cum a ajutat CEO-ul Microsoft să transforme compania a fi tatăl unui fiu cu dizabilități
  • Programul de angajare pentru autism al Microsoft propune să atragă talent diverse
  • Cum a folosit Microsoft tehnologia pentru a ajuta persoanele cu SLA să-și recapete mobilitatea
  • Cum misiunea de includere a Microsoft îi ajută pe orbi să „vadă”
  • Cum îi ajută Microsoft pe surzi să „audă”

Motivația unui inovator

Lawton face împărtășește experiența cu Parkinson

Zhang iubește tehnologia. Totuși, dedicarea ei față de industria tehnologică nu este doar de dragul tehnologiei. Ea este motivată de ceea ce tehnologia poate face pentru a-i ajuta pe alții. Ca atare, cei 18 ani în industrie sunt completați de implicare într-o cultură globală care îmbină ingeniozitatea eforturilor de bricolaj și realizările de inginerie ale tehnologiei moderne numite mișcarea Maker.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

This mișcare este o platformă pentru indivizii altruiști de a beneficia lumea prin inovații tehnologice. Zhang vede puțină distincție între implicarea ei în mișcarea Maker și misiunea ei la Microsoft.

După ce Zhang a aflat de starea lui Lawton, ea a început să descopere o modalitate de a ocoli semnalele venite din creier care au provocat tremurul lui Lawton. Ea a construit prototipuri ale unui dispozitiv care folosea motoare minuscule despre care a dedus ca ar scurtcircuita, de fapt, tremurul cauzat de Parkinson.

Ceasul Emma

Munca lui Zhang a culminat cu ceea ce ea a numit ceasul Emma. Un dispozitiv cu numele persoanei care l-a inspirat a fost etichetat pe suprafața lui. Ceea ce a realizat este gravat în analele istoriei tehnologice. Când Lawton și-a îmbrăcat un instrument care poartă omonim, nici ea, nici Zhang nu se așteaptă pe deplin ca acesta să-i permit să-și scrie numele, atenuând tremurul care o chinuiase ani de zile. Dar a făcut-o.

Lawton, un designer grafic, și-a recăpătat capacitatea de a scrie, nu numai datorită tehnologiei, datorită ci compasiunii care a alimentat aplicarea tehnologiei la o problemă.

Emma Lawton și-a scris numele pentru prima dată în ultimii ani.

Lawton a trasat, de asemenea, o linie dreaptă și un dreptunghi. Viața ei luase o nouă formă. Ea și-a sunat mama și, între plâns, a spus cum a reușit să-și scrie numele datorită ceasului Emma, ​​​​care este singurul dispozitiv de acest fel. Zhang a spus apoi despre impactul acestei experiențe:

Ca cineva care lucrează în tehnologie și se gândește la noi tipuri de lucruri, nu văd cu adevărat impactul asupra vieții oamenilor sau asupra unui individ. Pentru mine, a fost atât de puternic să-i văd viața trăită.

De la Emma Watch la Proiectul Emma și nu numai

Lawton face bloguri video pentru o viață și cu Parkinson.

Așa cum proiectele Hackathon au condus de la prototipuri la misiuni mai largi ale companiilor de a ajuta persoanele cu ASL și persoanele surde și cu probleme de auz, proiectul Emma Watch al lui Zhang a devenit proiectul Emma la Microsoft.

Zhang și echipa ei caută să valorifice puterea AI, a cloud-ului și a învățării automate pentru a sprijini un dispozitiv care detectează și contracarează simptomele bolii Parkinson. Emma vizează alte simptome Parkinson, în plus față de tremor, cum ar fi încetinirea mersului, căderea și rigiditatea corpului. Investițiile inteligente în cloud ale Microsoft și istoria lungă ca lider în inteligența artificială și învățarea automată ar trebui să fie un atu pentru acest proiect ambițios.

Bill Gates și Steve Ballmer au deschis calea pentru inteligența artificială și roboții lui Nadella

Inima lui Zhang de a-i ajuta pe alții prin tehnologie se reflectă și în proiectul ei de a ajuta copiii cu fibroză chistică numită Fizzyo. În plus, Project Torino este efortul ei de a ajuta copiii cu deficiențe de vedere. Acești copii și milioane de oameni care trăiesc cu Parkinson ar putea avea experiențe de schimbare a vieții ca rezultat al acestor diferite eforturi.

A beneficia de compasiunea și abnegația celorlalți este o experiență convingătoare. Lawton a spus asta despre experiența ei cu Zhang:

A-ți putea scrie numele este un drept fundamental al omului. Să pot face asta și să o faci cu grijă, este cu adevărat special pentru mine acum. Este da putere. M-a făcut să simt că pot face orice.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here