Următoarea versiune Continuum a Microsoft este ceea ce ar fi trebuit să fie de la început

CShell este viitorul Windows Shell de la Microsoft pentru Windows 10, care oferă aceleași experiențe pe toate dispozitivele. Îmbunătățește și modul Windows Phone "Continuum", iată câteva dintre noile experiențe și așteaptă să vă așteaptă să vedeți când CShell este gata.

Este destul de clar în acest moment că companiile tehnologice caută să vă transforme telefonul în singurul dispozitiv de care are nevoie pentru lucru și joacă, dacă sunteți în mișcare sau acasă la birou. Samsung o face cu Galaxy S8 și DeX, iar Microsoft a încercat-o cu Lumia 950 cu Windows 10 Mobile. Desigur, încercarea Microsoft de la Continuum a fost destul de slabă, lipsa unui mod ferestre fiind o mare problemă.

Împreună cu CShell, Microsoft îi dă o nouă încercare Continuum, iar de date aceasta îl împinge mai departe decât înainte. Continuum nu mai este o versiune „limitată” a desktopului Windows. Acum, este o experiență care este aproape identică cu desktopul Windows pe care îl cunoașteți și îl iubiți pe un computer sau laptop obișnuit, cu excepția faptului că Continuum este alimentat de telefonul dvs.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Am folosit o versiune pre-lansare timpurie a CShell pe un HP Elite x3, care are un Snapdragon 820 și 4 GB RAM. Acum, vrem să subliniem că, deși folosim un Elite x3 aici, asta nu indică faptul că acesta va veni oficial pe acel dispozitiv când CShell este gata - pur și simplu nu știm ce dispozitive plănuiește Microsoft. pentru a elibera CShell pentru.

Experienta

Extinderea în Continuum pe un dispozitiv care rulează CShell vă duce imediat la un mediu desktop care vă va simți imediat familiar. Nu mai este bara de stare a telefonului in partea de sus a ecranului, ci mai degraba este in jos in dreapta jos, unde se afla bara de sistem a barei de activitate, la fel ca pe un desktop. Tava de sistem include Centrul de acțiune, pictograma bateriei, conexiunea celulară, WiFi, Bluetooth și orice altceva care apare în bara de stare a telefonului.

În dreapta jos, aveți meniul dvs. familiar de Start, butoanele Cortana și Vizualizare activități, din nou la fel ca nu v-ați aștepta să fie. Apăsarea butonului Start vă duce la ecranul de pornire al telefonului dvs., care oferă acum dimensiuni suplimentare și meniuri contextuale suplimentare, precum și posibilitatea de a activa și dezactiva plăcile live pentru aplicații individuale. Aceasta este o schimbare majoră față de experiența curentă Continuum, care nu folosește meniuri contextuale în Continuum.

Bara de activitate în sine poate fi acum trasă la orice margine a afișajului, la fel ca pe desktop. Asta înseamnă că, dacă preferiți bara activității din partea de sus a ecranului, sau puteți pune acolo sus - la fel pentru partea stângă sau dreaptă. Este un alt plus frumos pe care sunt sigur că mulți utilizatori vor aprecia. Personal prefer să păstreze bara de activitate în partea de jos a vizualizajului.

Lansarea unei aplicații în Continuum cu CShell o va deschide într-o fereastră, care poate fi manipulată la fel ca o fereastră normală pe un desktop sau laptop. Poate fi mutat, redimensionat, maximizat, minimizat și fixat pe fiecare parte a vizualizajului. Făcând dublu clic pe bara de titlu, fereastra va maximiza/minimiza și toate comenzile rapide de la tastatură pentru gestionarea ferestrelor funcționează.

Aceasta este una dintre cele mai mari modificate aduse Continuum cu CShell. Permiterea rulării aplicațiilor într-o fereastră schimbă întregul mod în care utilizați un dispozitiv. În versiunea actuală de Continuum, a fi limitat la o aplicație la un moment dat pe ecran este într-adevăr limitator dacă încerci să fii productiv. CShell Continuum elimină această limitare, permițându-vă să utilizați Continuum la fel cum utilizați un desktop sau un laptop normal pentru a lucra.

Aplicațiile Fluent Design funcționează, de asemenea, așa cum v-ați aștepta să facă în Continuum. Microsoft lucrează, de asemenea, la o serie de funcții Fluent Design pentru CShell în sine, dar o mare parte din această muncă nu este gata în acest moment - aceasta este o versiune foarte pre-lansare.

Este încă un telefon

Acum, ați vedea că acesta este un telefon, tipul de muncă pe care o veți face pe un desktop. Continuum este încă pentru a face lucrări ușoare din mers, cel puțin când aplicațiile sunt acolo. Nu există încă o aplicație de editare video reală în magazin, așa că nu veți face nicio lucrare de editare video, de exemplu. Dar, pentru persoane care lucrează în principal în Office sau pe web, Continuum este acum perfect pentru tine.

Aplicațiile Office Mobile funcționează excelent în Continuum, iar acum pot avea mai multe aplicații Office care rulează pe ecran în același timp. copia și elementele între ele ușurință, mai multe fapte că pot avea aplicații pe ecran în același timp. Încă nu puteți glisa și plasa între aplicații, cel puțin nu încă. Acesta este încă un software de pre-lansare până la urmă.

De asemenea, aceleași personalizări pe care v-ați aștepta să aveți pe un dispozitiv Windows 10. aplica culoarea de accent pe barele de titlu, precum si pe bara de activitate si pe centrul de actiuni. De asemenea, puteți schimba imaginea de fundal, desigur. În plus, modul de lumină/întuneric este cu adevărat universal cu CShell, ceea ce înseamnă că afectează bara de activități, precum și aplicațiile. Acesta va fi și cazul când CShell vine pe desktop.

CShell transformă dispozitivul precum Microsoft Dock sau HP LapDock în dispozitive care au sens. Când îmi folosesc Lap Dock cu CShell, simt că folosesc un laptop adevărat, doar fără umflarea adăugată de Win32. Îmi place foarte mult. M-a făcut să-mi folosesc Lap Dock mai mult în această săptămână în ​​mod normal, deoarece Continuum se simte util. Se simte ca un dispozitiv Windows și această idee.

Pe scurt, abia așteptăm ca CShell să apară pe dispozitivele mobile. CShell este în prezent în lucru intern la Microsoft și este departe de a fi finalizat. Totul din acest articol este din materiale de pre-lansare și nu este final. Ca atare, totul se poate schimba. Suntem destul de încântați de CShell — ești tu?

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here