Noul Surface Pen de la Microsoft oferă posibilitatea de a beneficia (limitate) pentru PC-urile Surface mai vechi

Noul Surface Pen de la Microsoft de 99 USD este actualizat brusc față de versiunea anterioară, care costă 59 USD (și care este încă disponibil). Există destul de multe detalii care pot justifica costul pentru noii proprietari de Surface Pro. Dar pentru dispozitivele Surface mai vechi, valoarea nu este prea clară.

Iată la ce ar trebui să se aștepte proprietarii dispozitivului Surface anterioare cu noul Surface Pen.

Ce mai e nou?

Noul Surface Pen aduce modificări semnificative. Iată care sunt caracteristicile cheie care sunt promovate sau pe care le-am observat.

1. Niveluri de presiune

Noul stilou are 4.096 de niveluri de presiune, în creștere față de 1.024 de niveluri ale stiloului anterior. Noul Surface Pen este pur și simplu mai sensibil decât ultimul. Deși poate exista sau dezbate cu privire la cât de semnificativ este acest progres, artiști și tușitorii profesioniști preferă pixurile mai sensibile. Nivelurile mai mari de presiune permis sau umbrire mai mare sau un detaliu sporit la desen. De fapt, noua tabletă Intuos Pro Paper Edition de la Wacom are 8.192 de niveluri de presiune – dar acel dispozitiv nu este un PC și există un astfel de lucru ca randamentul descrescător. Pentru cei care care iau notițe, nivelurile de presiune mai ridicate fac ca stiloul să se simtă mai natural.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

2. Scăderea latenței

Latența este timpul dintre momentul în care vârful stiloului loveștejul și cerneala digitală începe să curgă. Dacă desenați sau scrieți rapid, veți vedea o spațiu vizibil între vârful stiloului și cerneala digitală, aproape ca și cum cerneala ar încerca să atingă stiloul. Pixurile reale au latență zero, motiv pentru care se simt natural. Întreaga piață de cerneală digitală a încercat să reducă latența pentru a simula cu acuratețe pixurile reale. Noul Surface Pen scade latența la doar 21 de milisecunde față de cele 40 de milisecunde anterioare. Aceasta este o scădere semnificativă atunci când luați în considerare reîmprospătarea vizualizajului, sistemul de operare și aplicațiile în mod implicit cauzează 16 milisecunde de latență.

3. Suport de înclinare

Dacă ai luat o credință adevărată și ai întoarcere vârful pe o parte, l-ai putea folosi pentru a „umbri”.„Acea evantaie a grafitului creează o experiență diferită decât simplu scris cu vârful. Pixurile digitale ar trebui să facă acest lucru. de asemenea, dar simularea lui pe un PC nu este ușoară - la urma urmei, este doar plastic pe sticlă și computerul nu "știe" diferența. Noul Surface Pen acceptă și această caracteristică datorită hardware-ului avansat.

4. Forța de activare inițială mai mică

Forța de activare inițială (IAF) se referă la cantitatea de cerere necesară pentru ca un stilou să declanșeze un eveniment de cerneală pe computer – cu cât mai mic, cu atât mai bine. O analogie similară în lumea reală este modul în care un marker Sharpie poate peria ușor un obiect și poate lăsa un semn față de o creie. Cu noul Surface Pen, IAF este redus la aproximativ nouă grame, ceea ce îl face mai sensibil decât ultima versiune.

Pe lângă marile modificări tehnice cu noul Surface Pen, există și modificări fizice subtile. Nu mai există o clemă pentru cămașă, de exemplu, care nu le va plăcea. Butonul unic este acum distinct vizual și fizic de bandă magnetică. Lumina de asociere cu LED-uri este, de asemenea, acum verde în loc de albă, așa că există asta (detaliul este detaliul!).

În caz contrar, noi și vechile stilouri de suprafață arată similar, cântăresc la și iau aceeași baterie AAAA, care ar trebui să dureze aceeași vreme de timp.

Ce poate face noul Surface Pen pe computerele Surface mai vechi?

Din păcate, nu toate Surface-urile vechi primesc toate aceștia. Iată ce mi-a spus Microsoft când am întrebat despre noul Pen și suprafețele mai vechi:

  • Dispozitive care (în cele din urmă vor) suportă noi pentru Surface Pen: Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book, Surface Laptop și Surface Studio.
  • Niveluri de presiune: Toate dispozitivele menționate mai sus vor vedea că vor vedea „până la”4.096 de niveluri.
  • IAF: Toate dispozitivele menționate mai sus vor vedea „ajustarea fină” a IAF.
  • Latență după: Toate dispozitivele menționate sus vor vedea la o mai bună alegere.

În timp ce aceste progrese vin, el nu sunt aici astăzi – cel puțin nu complet. În utilizarea Surface Pen pe Surface Studio și Surface Pro 4, am observat o sensibilitate generală crescută și un IAF redus - este nevoie de mai puțin efort pentru a utiliza Surface Pen. This experiență este ca noul stilou Wacom Bamboo Ink, care este o alternativă mai ieftină la Surface Pen.

Cu toate acestea, nu am văzut nicio apreciere a latenței pe Surface Studio. Acest lucru este foarte probabil deoarece Surface Studio - ca și alte dispozitive Surface - are nevoie de continuarea sau actualizarea firmware-ului pentru a optimiza driverele.

Având în vedere că Surface Studio și noul Surface Pro la același cip accelerator Pixelsense actualizat, aștept să fie un moment dat la paritate între aceste două dispozitive pentru aceste funcții.

Suportul de înclinare și umbrirea este o poveste diferită. Este posibil să vedem doar câteva dintre cele mai noi Surfaces primind suport pentru înclinarea cu Surface Pen „mai târziu în acest an” printr-o actualizare software. Suportul pentru înclinare este deja activat pe noul Surface Pro, dar nu este încă clar care dispozitive Surface mai vechi se vor alătura și clubului de înclinare.

De ce toată confuzia?

Microsoft a fost uneori vag cu privire la detaliile noului Surface Pen, iar setul de caracteristici este aparent răspândit pe dispozitiv. Bănuiala mea educată este că Microsoft va împinge o actualizare a driverului pentru noul Surface Pen în următoarele luni, dar pentru că încă se lucrează la el, compania nu vrea să se angajeze la anumite detalii. Ei știu că acest nou Pen poate face mai mult, dar cât de mult mai mult pe hardware mai vechi este în prezent neclar.

„Latența stabilită” este grozavă dar noile Surface Pro și Surface Studio au un nou accelerator Pixelsense care vă permite să atingă o latență de 21 de milisecunde. Latența de a-și găsi hardware-ul mai vechi înseamnă probabil între 40 de miliții pentru Surface Pro 4 și Surface Book și 21 de miliții.

Același raționament se aplică și pentru IAF, care va fi „ajustat” și nivelurile de presiune, care pot crește „până la” 4.096. Acestea sunt următoarele, dar rămâne de văzut câte de mult sunt. Deci nu ar trebui să crezi că noul Surface Pen este la fel de bun pe suprafețe mai vechi ca noul Surface Pro 2017.

Concluzia: Așteaptă ... deocamdata

Dacă sunteți pe o Surface mai veche, obținerea noului Surface Pen este o geantă mixtă deocamdată și este bine să așteptați. (Surface Pro 1 și Pro 2 au folosit tehnologia de creion complet diferită, așa că nu vor vedea astfel de a începe.)

Cele mai bune zile ale noului Surface Pen sunt încă înainte. Când Microsoft lansează noul driver Pen și firmware-ul, vezi și mai multe creșteri activate pe hardware-ul Surface mai vechi. Asta nu înseamnă că cei 99 de dolari încă merită, dar aceasta este o decizie personală pe care va trebui să o iei.

Vezi la Microsoft Store

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here