Chief People Officer al Microsoft oferă informații despre conducerea pentru era hibridă

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Directorul personal al Microsoft, Kathleen Hogan, a împărtășit sfaturi despre ceea ce constituie un leadership eficient în era muncii hibride.
  • Multe dintre sentimentele exprimate rămân constante cu ceea ce arată conducerea tradițională bună în persoane.
  • În capacitățile de la distanță, este important ca liderii să depună un pic mai mult efort în comunicare și în ascultarea preocupărilor care ar putea fi pierdute din cauza decalajului de locație.

Multe s-au schimbat în lume de când a sosit 2020 și a aruncat practic pe toată lumea într-o buclă de dimensiune a unei pandemii. Pentru locurile de muncă, peisajul s-a schimbat în așa fel încât munca la distanță a devenit mai degrabă sau normă decât excepție. Și acest lucru a avut ramificații pentru lideri și manageri care au fost nevoiți să se reinformeze pentru a-i ghida eficient pe alții din afara limitelor unui birou comun.

La Fast Company, directorul personal al Microsoft, Kathleen Hogan, a oferit informații despre modul în care diverse lideri și echipe ale gigantului tehnologic au navigat fără probleme în apele muncii hibride. Ea a pus accent pe unele dintre lucrurile pe care liderii au trebuit să facă întotdeauna, cum ar fi standarde bune de model. Dar ea a subliniat, de asemenea, unele dintre detaliile pe care managerii trebuie să fie mai cunoscut decât oricând într-o lume îndepărtată, cum ar fi să se concentreze asupra bunăstării și îngrijirii de sine.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Mulți oameni se află într-o situație în care patul lor nu poate fi la mai mult de câțiva metri de biroul lor de acasă improvizat, ceea ce estempează liniile dintre locul unde se oprește munca și începe sănătatea personală. Drept urmare, managerii nu pot permite să lase angajații să piardă din vedere unde sunt liniile.

Sfaturile lui Hogan includ, de asemenea, că încrederea este mai importantă ca niciodată și că micromanagementul este sau rețetă pentru probleme în lumea muncii hibride. Este esențială atingerea echilibrului corect între standardele de responsabilitate stabilitate și cele mai bune practici de excludere.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here