Microsoft va protejați utilizatorii Excel de malware prin dezactivarea acestei funcții străvechi

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Microsoft va dezactiva în curând Excel 4.0 macrocomenzi XLM implicit.
  • Mișcarea este de a asigura securitatea, deoarece tipurile de macrocomenzi pot fi folosite de către actorii amenințărilor pentru a introduce malware pe computer.
  • Oamenii pot folosi în schimb macrocomenzi VBA, care acceptă interfața de scanare antimalware.

Microsoft va dezactiva în curând Excel 4.0 macrocomenzi XLM în mod implicit pentru a proteja computerele oamenilor. Aceste tipuri de macrocomenzi pot fi folosite de către actorii amenințărilor pentru a introduce malware pe computerele oamenilor. Atacatorii pot plasa macrocomenzi XLM în documente rău intenționate care descarcă programe malware pe computerele victimelor nebănuitoare. Comutatorul va dezactiva aceste tipuri de macrocomenzi în mod implicit în chiriașii Microsoft 365.

În loc de Excel 4.0 macrocomenzi XLM, Microsoft recomandă oamenilor să folosească macrocomenzi VBA. Compania a împins oamenii către aceste macrocomenzi mai sigure de ani de zile, dar acum va duce acest impuls mai departe dezactivând Excel 4.0 macrocomenzi XLM implicit. Macrocomenzile VBA acceptă Interfața de scanare antimalware (AMSI), care poate scana documente pentru malware și alt conținut periculos.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Administratorii Windows pot dezactiva macrocomenzile XLM prin Centrul de încredere Excel, deși în curând Microsoft va dezactiva Excel 4.0 macrocomenzi în mod implicit. Versiunile de previzualizare vor avea macrocomenzile XLM dezactivate în mod prestabilit în octombrie, iar modificarea va fi implementată pe canalul curent în noiembrie (prin Bleeping Computer).

Detaliile schimbării au fost distribuite pe Twitter de Omri Segev Moyal:

  • Insiders-Slow: va fi lansat la sfârșitul lunii octombrie și va fi finalizat la începutul lunii noiembrie.
  • Canalul actual: va fi lansat la începutul lunii noiembrie și va fi finalizat la jumătatea lunii noiembrie.
  • Monthly Enterprise Channel (MEC): va începe și va finaliza lansarea la mijlocul lunii decembrie.

Dacă administratorii sau fizice au configurat deja manual setări legate de macrocomenzile XLM, Microsoft nu va modifica aceste setări.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here