Microsoft a fost încorporat oficial pe 25 iunie 1981

La Windows Central, nu mândrim doar cu cunoștințele noastre despre Windows și ecosistemul aferent, ci și cu dezavantajele istoriei Microsoft. Ca atare, ne place să urmăm date notabile din trecutul istoric al companiilor.

Săptămâna aceasta conține una dintre acele date. În urmă cu treizeci și șase de ani, duminica trecută, pe 25 iunie 1981, Microsoft a fost încorporată oficial ca company în statul Washington. Pentru a fi clar, Microsoft a fost fondată de Bill Gates și Paul Allen cu puțin peste șase ani înainte, la 4 aprilie 1975.

Care este diferența dintre a fi fondat și încorporat?

Simplu: Fondarea unei companii este un termen ocazional pentru formarea într-o anumită calitate. Încorporarea este atunci când lucrurile devin oficiale în ochii legii din Statele Unite.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

De la BizFilings.com:

Încorporarea unei afaceri înseamnă transformarea proprietăților individuale sau a parteneriatului în general într-o companie recunoscută oficial de statut de înmatriculare. Când o companie se încorporează, aceasta devine proprie sa structură juridică de afaceri, separată de persoane care au grijă de fondul afacerii. Prin încorporare, proprietarul sau proprietarii companiilor creează o entitate juridică separată pentru a face tranzacții. Această nouă entitate comercială sau societate cu răspundere limitată (LLC) transformă modul în care afacerea este văzută prin ochii legii și sunt adesea mai multă credibilitate față de potențialii clienți, vânzători și angajați.

Cu alte cuvinte, până în vara lui 1981, Microsoft ajunsese într-un punct al creșterii sale în care fondatorii săi și alți factori de decizie au decis că acest timp să fie oficial în statul Washington, unde avea sediul în orașul Redmond. (Un alt fel de cunoștințe nerd: Microsoft a fost încorporat pentru prima dată în statul Washington pe 25 iunie 1981, dar s-a reîncorporat în Delaware pe 19 septembrie 1986 și apoi s-a reîncorporat din nou în statul Washington la 1 noiembrie 1993.)

25 iunie a fost o zi importantă în istoria Microsoft și o piatră timpurie pe calea evoluției sale în gigantul tehnologic care este astăzi.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here