Microsoft folosește inteligența artificială pentru a transforma limbajul natural în cod funcțional

Sursa: Microsoft

Ce trebuie sa stii

  • O nouă caracteristică este în drum spre software-ul Microsoft PowerApps care transformă limbajul natural în cod.
  • Caracteristica funcționează cu Microsoft Power Fx, un limbaj de programare derivată din formulele Excel.
  • Funcția va fi disponibilă în PowerApps în previzualizare în iunie.

Investiția continuă a Microsoft în IA începe să dea roade. O nouă funcție de asistență din software-ul Microsoft PowerApp este pe cale de a transforma limbajul natural în codul funcțional. Noua caracteristică funcționează numai cu Microsoft Power Fx, dar le permite oamenilor să creeze funcții fără a fi nevoie să învețe codificarea nivelului înalt. The Verge a vorbit cu Charles Lamanna, CVP al platformei de aplicații Low Code a Microsoft, despre tehnologie.

Microsoft a licențiat exclusiv modelul de limbă GPT-3 al OpenAI în septembrie 2020. Acum, opt luni mai târziu, Microsoft a prezentat primul caz de utilizare al programului în spațiul comercial.

Microsoft Power Fx este un limbaj de programare derivat din formulele Microsoft Excel. Nu are puterea de flexibilitate a limbilor precum JavaScript sau Python, dar este și mai ușor de utilizat. Microsoft Power Fx se asociază bine cu noua caracteristică pentru Power Apps, deoarece tehnologia AI poate funcționa în limitele limbii.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

„Este legat date, expresii cu o singură linie; nu există conceptul de construire și compilare. Ceea ce scrii doar calculează instantaneu”, explică Lamanna.

Lamanna explică, de asemenea, necesitatea utilizării limbajului natural în codificare:

Există o cerere masivă pentru soluții digitale, dar nu sunt suficiente codificatori. Există un deficit de milioane de dezvoltatori numai în SUA. Deci, în loc să facem lumea să învețe cum să codeze, de ce nu facem mediile de dezvoltare să vorbească limbajul unui om normal??

PowerApps permite oamenilor să creeze unele aplicații web și mobile cu puțin sau fără cod, dar pe măsură ce lucrurile devin mai complexe, este nevoie de o anumită codare. Pentru a ușura procesul, oamenii pot crea o nouă interogare cu limbaj natural în loc de cod.

The Verge oferă un exemplu tehnic:

Deci, de exemplu, în locul ca un utilizator să caute mai întâi în baza de date cu o interogare (Sort(Search('BC Orders', "Super_Fizzy", "aib_productname")), 'Purchase Date', Descendent), 10)," pot scrie doar "Afișați 10 comenzi care au Super Fizzy în numele produsului și sortați după date potrivite cu cele mai noi în partea de sus.

Tehnologia AI poate înțelege codul natural și poate avea grijă de partea tehnică pentru tine. De asemenea, Power Apps va solicita oamenilor să confirme formulele Power Fx care sunt create cu funcția AI.

Deși caracteristici sunt, arată potențialul utilizării AI pentru o limită de codare.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here