Microsoft actualizează EULA pentru Windows Phone, se concentrează pe colectarea datelor

Dacă ați descărcat o aplicație de pe Piață în ultimele ore, este posibil să fiți primit ecranul pop-up de mai sus înainte de a vă permite să continuați. Partea „Acceptare” este pentru un nou acord de licență pentru utilizatorul final (EULA) care pare să abordeze controversa privind urmărirea locației utilizatorilor care au nevoie de câteva săptămâni cu un proces. În acea înregistrare, se pretinde că Microsoft colecta date despre utilizatori fără consimțământul utilizatorului. Microsoft la început a acoperit, dar mai târziu a recunoscut că da, a existat sau eroare care a trimis date utilizatorilor înainte ca aceștia să aibă șansa de a accepta sau de a renunța la colectarea locațiilor.

Acea eroare a fost, desigur, eliminată odată cu actualizarea Mango, dar a persistat sau altă eroare în People Hub, care este încă prezentă. Acest bug este setat să fie remediat într-o reîmprospătare ulterioară a software-ului, probabil Tango. Între timp, Microsoft explică toate acestea în noul EULA actualizat, unde nu spuneți că nu folosesc datele în mod nefast și cât de importante sunt informațiile noastre pentru ei, yadda yadda.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Documentul în sine are aproape 19 pagini de text care explică cum funcționează anumite părți ale sistemului de operare a colectării de date - ce se trimite, poți fi identificat ("nu"), de ce sunt trimise informații.  Ei fac acest lucru pentru e-mail, internet, Office, Feedback pe telefon, People Hub, Facebook, Phone Update, Pictures Hub etc. După ce a explicat, Microsoft vă arată apoi cum să denunțați sau să controlați mai bine că informațiile sunt trimise - este un ghid destul de bun, deși puțin uscat și lung.

Ceea ce aflăm rapid este wow, o mulțime de informații sunt trimise la Microsoft și ar dura ceva timp pentru a opri. Dar aflăm, de asemenea, că informațiile nu pot fi folosite pentru a vă urmări, a vă identificați sau a dezvălui informații personale. În lumina controversei Carrier IQ, Microsoft pare să-și arate toate cărțile pe această temă. Desigur, doar tu știi cu ce te simți confortabil, așa că mergi la noul EULA, citește-l și poți decide cursul tău de acțiune: Declarație de confidențialitate Windows Phone.

Mulțumiri lui Brandon H. pentru poza si link!

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here