Microsoft Teams vă protejează acum de atacurile de tip phishing

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Microsoft Teams protejează acum împotriva atacurilor de phishing cu Safe Links în Microsoft Defender pentru Office 365.
  • Funcția scanează linkurile în momentul în care cineva face clic pe ele, deoarece atacatorii pot redirecționa clicurile după acestea au fost trimise.
  • Sistemele Microsoft blochează peste 100 de milioane de e-mailuri de phishing pe lună.

Microsoft Teams funcționează acum cu legături sigure în Microsoft Defender pentru Office 365. Caracteristica protejează împotriva atacurilor de phishing prin scanarea linkurilor atunci când faceți clic pe acestea în cadrul Teams. Atacurile de tip phishing sunt frecvente în e-mailuri, dar și-au făcut drum spre aplicații precum Microsoft Teams, pe măsură ce mai mulți oameni trec la lucru și învățarea distanței. Microsoft explică noua caracteristică într-o postare a comunității tehnologice.

Asistență pentru Legături sigure este acum disponibilă în general în Microsoft Teams. Funcționează în cadrul chaturilor și canalelor de grup. Protecția este disponibilă în Teams pentru organizațiile cu Microsoft Defender pentru Office 365, care funcționează deja cu aplicațiile OneDrive, SharePoint și Microsoft Office.

Funcția Legături sigure din Defender pentru Office 365 există din 2015. În fiecare lună, sistemul de detonare al Microsoft detectează „aproape 2 milioane de încărcări utile distincte bazate pe URL.Sistemul „Microsoft” blochează, de asemenea, peste 100 de milioane de e-mailuri de phishing cu adrese URL rău intenționate în fiecare lună. Acum, aceeași protecție este disponibilă în Microsoft Teams.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Sistemul Microsoft scanează linkurile în momentul clicului, deoarece atacatorii caută să găsească modalități de a evita formele normale de protecție.

„Pe măsură ce tehnologiile de detectare evoluează pentru a bloca mai rapid site-urile rău intenționate, trimiterea de linkuri rău intenționate către utilizatorii mai puțin eficientă. Deci atacatorii dezvoltă atacurile”, explică Microsoft. „În loc să trimită legături rău intenționate utilizatorilor, atacatorii trimit acum linkuri benigne. Odată ce linkul a fost livrat, atacatorul redirecționează linkul către un site rău intenționat."

Atacatorii pot redirecționa link-uri către site-uri web periculoase. Microsoft explică că cineva ar putea trimite un link care redirecționează către Microsoft.com când este trimis, dar apoi modificați linkul pentru a redirecționa către un site rău intenționat. Din acest motiv, este importantă scanarea linkului atunci când se face clic pe acesta, nu doar când este trimis.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here