Veniturile Microsoft Surface au scăzut cu 26% în treilea trimestru, dar asta nu este chiar atât de rău

Dacă ieri ați acordat o atenție deosebită celui de-al treilea raport trimestrial al veniturilor Microsoft, este posibil să fi observat că afacerea Microsoft Surface a scăzut cu 26% comparativ cu trimestru al anului trecut. În aceeași perioadă, anul trecut, Surface a câștigat 1 USD.1 miliard, dar de date aceasta a făcut doar 831 de milioane de dolari. Deci ce s-a întâmplat acolo?

Simplu spus: nu s-a întâmplat nimic. Microsoft spune că Surface se descurcă oarecum rău în acest trimestru, care este cel mai bun motiv pentru hardware-ul terți care construiesc dispozitive cu grozave și au consumat ușor veniturile Surface, ce este exact pentru care Microsoft a construit Surface în primul rând. Producătorii de hardware și-au ajuns cu adevărat jocul în ultimul timp, ceea ce este o situație câștigătoare pentru întreaga piață de computer.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Un alt motiv pentru care veniturile Surface au scăzut este simplu: nu a existat hardware nou în 2016. Microsoft nu a lansat un „nou” dispozitiv Surface pentru publicul său mai larg din 2015. Noua bază de performanță Surface Book nu este o „nouă” Surface Book, este un nou SKU pentru vechiul Surface Book, care a fost introdus și în 2015 alături de Surface Pro 4.

Microsoft a lansat Surface Studio în 2016, cu toate acestea, nu se așteaptă ca Studio să se vândă oricum la nivel similar cu celelalte produse ale și, având în vedere că Studioul a fost disponibil doar în SUA pentru cea mai mare parte a anului 2016. , nu este. greu de imaginat că acel dispozitiv s-a vândut doar în cantități mici în comparație cu linia de dispozitive Surface Pro sau Surface Book. Similar cu modul în care Surface Hub vinde mai puțin decât alte dispozitive Surface.

Pur și simplu, linia de dispozitive Surface Pro este cel mai popular produs Microsoft Surface de pe piață. Este mai popular decât Surface Book și cu siguranță mai popular decât Linia non-pro Surface și Surface Studio. Așadar, lipsa noului hardware Surface Pro este semnificativă și probabil că joacă un rol major în ceea ce privește motivul pentru îngrijirea veniturilor.

Nu numai asta, dar nici Microsoft nu a lansat un nou Surface „non-pro” de peste doi ani. Cei care au cumpărat marca Surface cu Surface 3 caută acum un înlocuitor, iar Microsoft nu are o ofertă pe piață în acest moment. Așadar, cei care au cumpărat Surface 3 fie se uită la hardware terță parte pentru a face upgrade, fie stau strânși și așteaptă să vadă dacă Microsoft lansează ceva nou anul acesta, ceea ce ar putea să-l facă pe 2 mai.

Deci, pe scurt, veniturile Surface au scăzut din cauza hardware-ului nou, extraordinar de la terți, ceea ce așează că este un lucru bun și a faptului că Microsoft nu a lansat un nou Surface Pro de peste un an.

Microsoft este de așteptat să vorbească despre hardware nou, Windows 10 S și piața educației pe 2 mai. Zvonurile sugerează că va fi dezvăluit și un nou dispozitiv Surface în cadrul evenimentului, conceput să preia Chromebook-urile de la vârful pieței, cum ar fi noul Samsung Chromebook Pro. De asemenea, sperăm să vedem în curând un alt eveniment hardware în care Microsoft va anunța sau actualiza iterativă a liniei Surface Pro.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here