Revizuirea bazei de performanță Microsoft Surface Book: prețul puterii și performanței

Noua carte Surface Book de ultimă generație de la Microsoft se adresează a două tipuri de persoane: celor care au nevoie de putere grafică suplimentară și celor cu buzunare adânci. În timp ce Surface cu Performance Base, încă rulează procesor Intel Core i7 Skylake dual-core, are o creștere semnificativă în grafică și, din fericire, în baterie.

Să aruncăm o privire la ce este nou și ce este diferit.

Specificații Surface Book

Specificații de categorie
Sistem de operare Actualizare de aniversare Windows 10
Dimensiunea vizualizajului 13.Ecran PixelSense de 5 inchi
Rezoluția afișajului 3000x2000 (267 ppi)
Procesor Intel Core i7 de a șasea generație @2.6GHz (6600U)
GPU Nvidia 965M
2 GB GDDR5
RAM 8 sau 16 GB DDR3
Stocare interna 256 GB, 512 GB sau 1 TB
Camera din spate 8MP cu video HD 1080P
Camera frontala Windows Hello autentificare facială și cameră de 5 MP
Baterie Până la 16 ore
Dimensiuni ca laptop 12.30 x 9.14 x 0.51 - 0.90 inci
312.3 x 232.1 x 13.0 - 22.8 mm
Dimensiuni ca tableta 8.67 x 12.3 x 0.30 inci
Greutate ca laptop 3.63 lbs. (1.647 g)
Greutate ca tableta 1.6 lbs. (725 g)
Preț Începe de la 2.399 USD
Max Config la 3.299 USD

Mai mult GPU

Anterior, Surface Book avea două niveluri diferite: unul care folosea grafică Intel HD 520 și unul cu un GPU Nvidia opțional (și mai scump). Acel GPU a fost o lucrare personalizată cu 1 GB de memorie video și a oferit performanțe similare cu un GTX 940M.

Acum, Microsoft a adăugat o a treia opțiune cu Performance Base. De date aceasta, în loc de un GPU personalizat cu specificații ciudate, are un Nvidia GTX 965M mai standard și mai puternic, cu 2 GB de memorie video GDDR5 dedicată. 965M este un solid performant, dar se bazează pe microarhitectura Maxwell mai veche anunțată în urmă cu doi ani. De asemenea, scade în performanță în comparație cu noua microarhitectură Nvidia Pascal găsită în seria GTX 10xx de laptop-uri pentru jocuri.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Este important de reținut pentru perspectivă. În timp ce Surface Book poate face acum jocuri mai grele – inclusiv titluri noi precum Gears of War 4 – nu va depăși cele mai recente laptop-uri de gaming care au apărut pe piață. Nici nu ne-am aștepta la asta.

Cu toate acestea, este o creștere semnificativă față de GPU-ul dedicat precedentului Surface Book.

Jucând la Gears of War 4, această mașină a avut o medie de 47 FPS, dar a mers adesea mai mult. Asta la rezoluția nativă de 3000 x 2000. Scăderea la 1621 x 1080 ("Full HD") și acel număr a crescut și mai mult. Acesta este un joc solid la setări medii, cu sincronizarea verticală dezactivată.

Forza Horizons 3 este, de asemenea, perfect jucabil, la fel ca multe alte jocuri Windows 10 din Magazin. Re cumpărați că și fanii șuierători ai Surface Book vor interveni. Probabil că veți dori să folosiți căști atunci când jucați greu pentru a evita distracția.

Nu vreau să mă aranjez aici: Surface Book cu Performance Base este perfect jucabil pentru unele jocuri high-end. Din păcate, Microsoft nu a actualizat procesorul la noul procesor Kaby Lake din a 7-a generație. Combinat cu 965M și Surface Book cu Performance Base, este un dispozitiv doi într-un mai puternic, dar oarecum învechit.

Criterii de referință CrystalDiskMark (SSD Samsung)

Scor de categorie
Seq Q33T1 Citește: 1646 | Scrie: 1263
4K Q33T1 Citește: 375.1 | Scrie: 334.3
Seq Localitate: 950.1 | Scrie: 944.2
4K Citește: 40.62 | Scrie: 110.7

Geekbench 4.0 puncte de referință (GTX 965M)

Scor de categorie
Nucleu unic 3948
Cu două nuclee 7415
CUDA 63029
OpenCL 64108

3DMark

Scor de categorie
Spionul timpului 1559

Deși nu este un monstru de jocuri, Performance Base este cu o crestătură mai mare decât aproape toate notebook-urile. Datorită GPU-ului de ultimă generație și fiind „doar” o mașină dual-core, Surface Book lovește pereții în comparație cu laptopurile de jocuri quad-core mai robuste. Cu toate acestea, PC-urile de jocuri. pot scoate ecranele pentru a deveni sau tabletă? Au 10 ore de viață a bateriei? Cu siguranta nu.

Nu vă supărați de cocoașele noastre

Microsoft a avut o problemă cu GTX 965M: căldură. Pentru a ține sub control termic, compania a trebuit să mărească dimensiunea bazei Surface Book pentru a adăuga un al doilea ventilator pentru răcire. Rezultatul este o cocoașă oarecum bombată lângă afișaj, iar acum partea din față a bazei nu se micșorează.

Cu toate acestea, echipa Surface a fost inteligentă. Cea mai mare parte a dimensiunilor crescute este împinsă în golul creat de balamaua unică Surface Book. Asta înseamnă că această variantă nu se simte prea diferită când este închisă. În timp ce baza se ridică oarecum în jurul tastaturii, cursa tastelor nu s-a schimbat, iar tastarea se simte la fel între modele.

În ceea ce privește căldura, laptopul a atins vârful la 113 ° F (45 ° C) cu 20 de minute de joc intens în Gears of War 4. Căldura a fost izolata spre centrul de sus al tastaturii lângă tastele funcționale. De asemenea, puteai simți căldura de jos, deși nu a devenit niciodată incomod de utilizare.

Mai multă baterie

Într-un fel, acea schimbare fizică a Surface Book este o binecuvântare deghizată. Microsoft a folosit spațiul suplimentar pentru a crește bateria principală cu 30%, un salt de la 52 Wh la 63.4 Wh. Combină asta cu bateria de 18 Wh din jumătatea superioară și obții un impresionant 81.4 Wh de putere totală.

Pentru a pune acest număr în perspectivă: majoritatea Ultrabook-urilor sunt în intervalul de 50 Wh și niciun laptop nu depășește 100 Wh din cauza restricțiilor de siguranță ale companiilor aeriene.

Microsoft susține că această baterie mai mare va alimenta Surface Book timp de 16 ore. Ca de obicei, aceste afirmații sunt în condiții ideale. Cu toate acestea, în testele din lumea reală, bateria mărită face sau diferență reală. În testele mele din ultima săptămână, am sporit constant 10 ore de productivitate în lumea reală și am oprit încărcătorul timp de două zile. Când vă gândiți această mașină rulează 16 GB de, un SSD de 1 TB și un GPU RAM, este foarte impresionant. Aceasta este, de asemenea, aproximativ creșterea de 30% la care m-aș aștepta de la 7-8 ore de viață a bateriei pe care o primesc în mod obișnuit pe cartea mea mai veche, non-Performance Surface.

Re cumpărați, totuși, dacă taxați GPU-ul GTX 965M la 100% e.g. jocuri, editare video etc. probabil vei epuiza 5 ore. Am un laptop de gaming care poate face maxime de 90 de minute în acele situații, așa că, din nou, Surface Book impresionează.

Aceasta este nouă cărămidă de putere mai mare de 102 W pentru Surface Book

This durată de viață crescută a bateriei înseamnă că poți lăsa cu ușurință încărcătorul AC acasă. Acesta este, de asemenea, un lucru bun, deoarece această mașină vine cu o sursă de alimentare de 102 W mai mare și mai grea (11).4 oz/323 g) față de 65 W standard (7.2 oz/204 g) unul. De asemenea, mai greu este Surface Book în sine, Performance Base aduce greutatea până la 3.63 lbs (1.647 g), un mic salt de la precedentele 3.48 lbs (1576 g).

O poți simți și tu. În timp ce un 3.Laptopul de 6 lire nu este greu în sine, varianta Performance Base pare densă pentru dimensiunea sa, ceea ce este în regulă. Atunci când este combinat cu șasiul din magneziu, Surface Book se simte substanțial și premium. Cu toate acestea, este multă putere de calcul și celule de baterie ambalate într-un 13.Laptop de 5 inchi — este mai mic și mai ușor decât multe așa-numite laptopuri de nivel profesional (cu privire la tine, noul Apple MacBook Pro de 15 inchi), dar oferă totuși toată performanța așteptată.

Este timpul să plătiți

Totuși, toate acestea au un preț. Surface Book cu Performance Base începe de la 2.399 USD. Asta pentru 256 GB de stocare SSD și 8 GB de RAM. Dacă aveți 512 GB de stocare și 16 GB de RAM, va trebui să câștigați 2.799 USD.

Toată această putere și performanță la un preț, totuși: până la 3.299 USD

În vârful muntelui se află unitatea noastră de revizuire care are 16 GB de RAM și un SSD masiv de 1 TB pentru a ucide a portofelului de 3.299 USD. Și nu, Microsoft nu are de gând să vândă doar baza cu GPU nu în cazul în care trebuie să faci upgrade la Surface Book. Deși ați putea oricând să cumpărați sau de bază de performanță Surface Book și să vă vindeți pe cea mai veche pe Swappa pentru a compensa o parte din diferență

A cumpăra sau a aștepta?

Microsoft a făcut o treabă incredibilă cu Surface Book cu Performance Base. În timp ce câștigă ceva în greutate și devine mai groasă la mijloc, tot zdrobește concurența. În orice caz, noua bază de performanță se simte mai bine de ținut și de utilizare. GPU-ul 965M face minuni pentru jocuri de nivel mediu și sarcini grafice intensive.

Dezavantajul este ceea ce urmează. Se așteaptă ca Microsoft să lanseze un adevărat Surface Book 2 când va anul viitor. Există puține motive îndoială că nu vor include Kaby Lake, care aduce o durată de viață cretă de bateriei și o creștere cu 10% a performanței. De asemenea, probabil vom vedea includerea USB Type-C și Thunderbolt 3.

Ce înseamnă toate acestea pentru Surface Book cu Performance Base? Poate nu prea mult. Microsoft poate păstra acest nivel SKU „ca atare” pentru anul următor, fără upgrade. Deși seria Nvidia 10xx Pascal este excelentă, nu sunt convins că Microsoft este gata să pună asta într-o mașină atât de subțire. Cu toate acestea, există îngrijorarea unei rate următoare a mare iterație.

Este important să caute oamenii care se îngrijesc de la Surface Book cu Performance Base primesc pentru nivelul actual de performanță și durata de viață extraordinară a bateriei. Cu toate acestea, nu este aceeași mulțime ca jucătorii de elită care trebuie să depășească limitele.

Judecând Surface Book cu Performance Base după concurența de astăzi și nu există nimic asemănător. Personal vorbind, consider că Surface Book este laptopul perfect. Tastatura, trackpad-ul și raportul de aspect unic 3x2 îl fac o plăcere de utilizare. Cu o dispozitiv grafică vietă și o durată de și mai bună a bateriei - un schimb rar - și va trebui să depărtezi acest de mine înainte de a-l preda.

Presupunând că există bani, nu puteți învinge Surface Book și nici o variantă să aveți Performance Base. Dacă sunteți în căutarea celor mai buni din această clasă, acesta este.

Vezi la Microsoft

Pro:

  • Performanță GPU multă
  • Potențială pentru alegeți
  • Durată remarcabilă a bateriei
  • Încă cel mai bun laptop complet
  • Are încă porturi și un cititor de carduri SD

Contra:

  • Scump!
  • GTX 965M sunt 2 ani
  • Fără CPU Kaby Lake

5 din 5

Aveți să întrebați să vorbiți despre Surface Book cu Performance Base? Accesați forumurile noastre dedicate pentru Surface Book astăzi și începeți!

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here