Microsoft separă aplicația Launcher de pe Surface Duo de Play Store, în schimbul se îndreaptă către „actualizări de sistem”

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Microsoft Launcher nu mai este disponibil prin Magazin Play pentru utilizatorii Surface Duo.
  • Actualizările viitoare vor veni prin actualizări lunare de sistem.
  • Mișcarea sugerează că Microsoft ar putea bifurca baza de cod pentru o experiență mai optimizată pe Surface Duo și Surface Duo 2.

Actualizați: Windows Central a auzit că acest lucru ar putea avea mai mult de-a face cu echipa. Cu toate acestea, așteptăm să confirmăm acest raport.

Microsoft Launcher este pe Google Play Store de câțiva ani încoace, iar cu Surface Duo și Surface Duo 2, compania a personalizat lansatorul pentru a se potrivi viziunii sale cu ecran dublu.

Din punct de vedere tehnic, versiunea Microsoft Launcher din magazin pentru toate telefoanele Android și Duo este exact aceeași aplicație, dar anumite funcții sunt dezactivate prin modificările politice pentru Surface Duo. Utilizatorii ar putea folosi versiunea de producție sau pot opta pentru varianta beta, unde unele remedieri timpurii au fost eliminate.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Dar, programul cu ultima săptămână, Microsoft Launcher nu mai apare în magazinele pentru utilizatorii Surface Duo și Surface Duo 2. Urmând link-ul hard, aplicația afirmă „această aplicație nu mai este compatibilă cu dispozitivul tău." În plus, utilizatorii beta sunt sfătuiți să "dezinstaleze și să reinstaleze această aplicație."

Majoritatea oamenilor au atribuit acest lucru erori tipice Microsoft. Proprietarii de Surface Duo au dat vina pe probleme de compatibilitate cu noul dispozitiv, în timp ce proprietarii de Surface Duo 2 au fost lăsați să se scarpină în cap.

Am luat legătura cu Vishnu Nath de la Microsoft, director partener PM Microsoft Mobile și X-Device, care lucrează la Launcher, pentru clarificări:

Actualizările lansatorului Duo vor avea loc prin actualizări de sistem

— Vishnu Nath ????⌨️? (@VishnuNath) 27 octombrie 2021

Deși este o explicație destul de concisă, confirmă că aceasta este deliberată și nu o eroare din Play Store. De acum înainte, proprietarii de Surface Duo și Surface Duo 2 ar trebui să aștepți actualizările Microsoft Launcher prin actualizări ale sistemului similar cu care să introducă săptămâna trecută pentru Surface Duo 2.

În ceea ce privește motivul pentru care Microsoft face acest lucru, îmi vin în minte două teorii:

  1. Microsoft vrea un control mai strict asupra Microsoft Launcher pentru Surface Duo
  2. Microsoft Laun poate merge în curând într-o direcție foarte diferită cu un cod nou care necesită o cerere de livrare diferită

Dintre aceste două explicații, numărul 2 este cel mai interesant. Revizuirea noastră Surface Duo 2 a remarcat că Microsoft Launcher a stagnat efectiv pentru cea mai mare parte a vieții sale pe Surface Duo, cu doar remedieri modeste de erori, dar fără funcții noi. În timp ce versiunea preinstalată pe Surface Duo 2 este înaintea versiunii publice, nu există prea multe noutăți în ea, cu excepția unor grafice actualizate pentru zona de feed.

Deoarece Surface Duo este o călătorie pentru Microsoft, este logic ca Microsoft Launcher să bifurcă în curând baza de cod pe măsură ce se îndreaptă spre Android 11 (și poate chiar pe teritoriile Android 12L tocmai anunțate). Dacă Microsoft Launcher devine, în esență, diferită de versiunea obișnuită de Android, este posibil ca metoda actuală „aplicație unică” să nu mai fie viabilă.

Desigur, nimic din toate acestea nu este confirmat de Microsoft, așa că vom continua săpăturile.

În timpul briefing-urilor pentru Surface Duo 2, Microsoft a confirmat Windows Central că explorează mai multe opțiuni de personalizare pentru telefoanele sale pliabile, sugerând că în sfârșit putem vedea mai multe inovații cu Microsoft Launcher. Separarea aplicației din Magazinul Play și legarea de actualizări lunare ar putea fi primul pas.

Priveste acest spatiu.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here