Instrumentele de recunoaștere a gesturilor mâinii ale Microsoft Research reiau de unde a rămas Kinect

Divizia Microsoft Research continuă să lucreze la proiecte de recunoaștere a gesturilor de mișcare similare eforturilor companiei cu Kinect pentru platformele Windows și Xbox.

Într-o postare pe blog, Microsoft vorbește despre modul în care cercetătorii de la laboratoarele sale din Marea Britanie lucrează la noi instrumente, numite Handpose, pentru recunoașterea gesturilor mâinii pentru a fi utilizate cu căști de realitate virtuală:

Sistemul, încă un proiect de cercetare pentru moment, poate urmări mișcarea detaliată a mâinii cu un set cu cască de realitate virtuală sau fără acesta, permițând utilizatorului să împingă un iepuraș moale, umplut, să rotească un buton sau să miște un cadran. În plus, sistemul vă permite să vedeți ce fac mâinile voastre, reparând o deconectare obișnuită și încurcată care se întâmplă atunci când oamenii interacționează cu realitatea virtuală, dar nu își pot vedea propriile mâini.

Un proiect similar se lucrează la Laboratorul de tehnologii avansate al Microsoft din Israel. Scopul acestuia este de a înlocui mișcările mouse-ului PC-ului cu gesturi ale mâinii și ale degetelor. Echipa a înregistrat milioane de imagini ale mâinii și apoi a folosit acele date pentru a găsi fiecare poză sau mișcare posibilă a mâinii:

Scopul proiectului de cercetare, numit Project Praga, ar fi să ofere dezvoltatorilor gesturi de bază ale mâinii, cum ar fi cel care oprește computerul. Și, de asemenea, facilitează pentru dezvoltatori să creeze gesturi personalizate pentru propriile aplicații sau alte produse, cu foarte puțină programare suplimentară sau expertiză. Sistemul, care utilizează învățarea automată pentru a instrui sistemele să recunoască mișcările, rulează folosind o cameră 3D de vânzare cu amănuntul.

Echipa speră că instrumentele create pentru Proiectul Praga ar putea fi folosite de aplicații, astfel încât utilizatorii să poată, să zicem. răsfoiți paginile unei prezentări PowerPoint folosind mișcările mâinilor.

Este posibil să câștigăm un comision pentru achiziții folosind link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here