Microsoft le reamintește utilizatorii să fie atenți la BazaCall, o înșelătorie cu ransomware

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • BazaCall este o înșelătorie elaborată care implică centru de apel frauduloase.
  • Dacă faceți ceea ce vă cereți reprezentantul centrului de apeluri, veți ajunge cu ransomware și vi se va fura date.
  • Microsoft a abordat această înșelătorie înainte și acum o rezolvă din nou.

În iunie, Microsoft Security Intelligence a atras atenția asupra BazaCall, o înșelătorie falsă a centrului de apeluri dedicate răspândirii de ransomware și a obține un ban rapid din suferința victimelor. Acum, Microsoft a revenit cu o altă actualizare. Potrivit gigantului tehnologic, BazaCall este mai serios decât raportat blogurilor tehnologice și mass-media, inclusiv rapoarte bazate pe propriile descoperiri ale Microsoft.

Cât de periculos este malware-ul asociat campaniei BazaCall, exact? Iată cum îl descrie Microsoft:

„Pe lângă capacitatea de backdoor, utilă BazaLoader din aceste campanii oferă și unui atacator control manual de la distanță de la tastatură pe dispozitivul utilizatorului afectat, ceea ce permite un compromis rapid la reținere. În observația noastră, atacurile care provin de la amenințarea BazaCall s-ar putea mișca rapid în cadrul unei rețele, ar putea efectua o exfiltrare extinsă de date și furt de acreditări și să distribuie ransomware în 48 de ore de la compromisul inițial."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În rezumat: Dacă te îndrăgostești de e-mailul de înșelătorie BazaCall și treci cu următorul pas, care implică să urmezi instrucțiunile unui reprezentant fals al centrului de apeluri, vei oferi atacatorilor controlul practic asupra tastaturii dispozitivului tău, sau trece gratuit pentru a vă fura date. și acreditările și veți lăsa ușa larg deschisă pentru distribuirea de ransomware în două zile de la primire.

Sunt multe daune într-o fereastră mică de 48 de ore! Iar atacatorii nu sunt interesați doar să obțină ransomware pe un singur dispozitiv; vor merge după rețele dacă văd sau deschidere. Așa că presupuneți că lucrurile sunt pe cale să se înrăutățească mult decât o singură mașină ținută ostatică odată compromisă.

Ceea ce face ca înșelătoria să fie atât de vicleană este că e-mailul care o declanșează nu este în mod inerent periculos; mai degrabă, este apelul telefonic de după. Dacă escrocii te-au convins să-i suni de bunăvoie, asta înseamnă un prost pentru șansele tale de a evita pașii finali ai capcanei.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here