Venituri Microsoft T3 2021: 41 USD.7 miliarde de venituri, o creștere mare pe fondul pandemiei

Sursa: Stephen Brashear/Getty Images pentru Microsoft

Ce trebuie sa stii

 • Microsoft a adus 41 de dolari.7 miliarde de venituri în ultimul trimestru.
 • Aceasta este o creștere de 19% de la an la an.
 • Veniturile din cloud comerciale au crescut cu 33% față de anul trecut.

Microsoft și-a raportat astăzi din trimestrul III al anului fiscal 2021, dezvăluind că a încasat 41 USD.7 miliarde de venituri în ultimul trimestru. Iată un punct culminant din raportul privind veniturile din T3:

 • Venitul a fost de 41 USD.7 miliarde și a crescut cu 19%
 • Venitul din exploatare a fost de 17 USD.0 miliarde și a crescut cu 31%
 • Venitul net a fost de 15 USD.5 miliarde GAAP și 14 USD.8 miliarde non-GAAP și a crescut cu 44%, respectiv 38%
 • Câștigul diluat pe acțiune a fost de 2 USD.03 GAAP și 1 USD.95 non-GAAP și a crescut cu 45%, respectiv 39%

„La peste un an de pandemie, curbele de adoptare digitală nu încetinesc. Acceleră, iar acesta este doar începutul”, a declarat CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, în comunicatul de presă la treilea. „Construim cloud-ul pentru următorul deceniu, extinzându-ne piața adresabilă și inovând în fiecare nivel al stivei tehnologice pentru a nu ajuta să fie rezistați și să se transforme."

Cloudul și reclamele aduc vânzări mari

Microsoft a raportat 13 USD.6 miliarde de venituri în Productivitate și Procese de afaceri, o creștere de 15%. Produsele de birou, veniturile LinkedIn și serviciile cloud au câștiguri mari. Acestea au fost cele mai importante:

 • Veniturile din produse Office Commercial și servicii cloud au crescut cu 14% (cu 10% în valoare constantă) ca urmare a creșterii veniturilor Office 365 Commercial cu 22% (creștere cu 19% în valoare constantă)
 • Veniturile din produsele Office Consumer și serviciile cloud au crescut cu 5% (cu 2% în valoare constantă), iar abonații Microsoft 365 Consumer au crescut la 50.2 milioane
 • Veniturile LinkedIn au crescut cu 25% (cu 23% în valoare constantă)
 • Veniturile din produse Dynamics și servicii cloud au crescut cu 26% (cu 22% în valoare constantă) ca urmare a creșterii veniturilor Dynamics 365 cu 45% (creștere cu 40% în valoare constantă)

Între timp, spațiul Intelligent Cloud a câștigat 15 USD.1 miliard de venituri, marcând o creștere de 23%. Creșterea veniturilor Azure a crescut cu 50%, permițând o creștere cu 26% a veniturilor din produse server și din servicii cloud.

Sursa: Microsoft

Câștiguri în jocuri: Xbox, Game Pass și multe altele ridică ștachetă

Veniturile din More Personal Computing au fost de 13 USD.0 miliarde, ceea ce privește creșterea de 19%. Iată cele mai importante momente:

 • Venitul Windows OEM a crescut cu 10%
 • Veniturile din produse comerciale Windows și servicii cloud au crescut cu 10% (cu 7% în valoare constantă)
 • Veniturile din conținut și servicii Xbox au crescut cu 34% (cu 32% în valoare constantă)
 • Venitul din publicitate în Rețeaua de căutare, excluzând costurile de creștere a traficului, a crescut cu 17% (cu 14% în valoare constantă)
 • Venitul de suprafață a crescut cu 12% (cu 7% în valoare constantă)

Veniturile din jocuri în ansamblu au crescut cu 50%, o parte din creșterea de 34% a conținutului Xbox menționată mai sus atribuită abonamentului Game Pass și jocuri puternice de jocuri constând din titluri primare și terțe.

Venitul de suprafață este de până la 1 USD.5 miliarde sau 12% YoY. Acest număr se compară favorabil cu vârful de 2 miliarde de dolari din ultimul trimestru, determinat de vânzările de sărbători. În general, Surface continuă să crească într-un ritm constant și modest, în ciuda penuriei de cipuri și a concurenței crescute.

Veniturile OEM din Windows 10 au crescut, de asemenea, cu 10%, determinate de cerere solidă de PC-uri pentru consumatori (licențele Pro au scăzut cu 2%, dar veniturile non-Pro au crescut cu 44%). Chiar și publicitatea în căutarea Bing a cu 17% față de anul trecut, cu „cheltuielile de publicitate a crescut ale acestora”."

Sursa: Microsoft

După cum arată rapoarte, pandemie nu a făcut decât să accelereze creșterea Microsoft în multe domenii.

Microsoft va susține apelul său trimestrial standard privind câștigurile la 17:30.m. ET va oferi mai multe informații despre vânzarea din trimestrul trei, care pot fi ascultate pe site-ul Microsoft.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here