Microsoft patentează balama pentru telefoane mobile cu ecran dublu, computere

Microsoft este unul dintre cei mai prolifici deținători de brevete din SUA. Firma de la Redmond profită cu adevărat de licențe legate de sistemul de operare Android și nu se știe să depună un brevet pentru aproape orice, de la banane cu realitatea augmentată la susținerea inteligentă cu senzori de emoții.

Multe dintre aceste invenții s-ar putea să nu vadă niciodată lumina zilei și sunt pur și simplu menite să-și alunge rivalii, dar aceste ultime brevete, atunci când sunt combinate cu comentarii recente ale vicepreședintelui marketing Lumia, Tuula Rytilä, creează o posibilitate intrigante.

„Această dezvăluire se referă la mecanismele balamale pentru dispozitivele electronice mobile, cum ar fi telefoanele mobile și computerele mobile.„Dispozitivele electronice mobile convenționale cu balamale, cum ar fi „telefoanele cu rabat”, includ de obicei două porțiuni de corp sau frunze, articulate în jurul unei singure axe de pivotare. În închisă, această axă de pivotare unică este poziționată chiar și cu planul de contact dintre cele două foi. Din cauza acestei geometrii, cele două foi nu se pot deschide la 180 de grade și/sau balamaua iese în sus din planul cu fețele frunzelor.

În esență, ceea ce Microsoft caută să rezolve acest ultim brevet este incapacitatea telefoanelor flip de a se deschide la un unghi orizontal de 180 de grade fără vreo formă de compromis, cum ar fi balamaua să iasă în afara liniei cu planul plat creat prin deschiderea. celor două jumătăți. Lenovo a realizat recent această performanță cu Yoga 3 Pro și balamaua sa unică, ilustrată în fotografia principală a acestui articol.

„Dezvăluite aici sunt exemple de realizare ale mecanismelor balamale cu mai multe ax pentru dispozitive electronice mobile care permis o mișcare de pivotare determinată de cel puțin 180” între două porțiuni ale dispozitivelor."


Deși telefoanele flip au tastaturi hardware în a doua porțiune, desenele de mai sus prin să reprezinte ecrane apăsate unul împotriva celuilalt. Companiile din contingentul Android s-au jucat cu telefoanele cu ecran dublu, dar nici unul nu si-a pus toata greutatea in spatele acestui factor de forma pana in prezent.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Am ajuns să vorbesc cu vicepreședintele de marketing Lumia la Mobile World Congress 2015 cu câteva săptămâni în urmă, ca parte a unui grup de fani și bloggeri de tehnologie. Când a răspuns criticilor că Microsoft nu a creat suficientă diferențiere între telefoanele Lumia low-end și high-end, Tuula a lăudat inovația Surface Pro 3, invocând echipa Lumia va căuta să aducă acel spirit de invenție în viitor. dispozitive.

„Când ne gândim la telefoanele de ultimă generație, nu cred că un dreptunghi de 5 inci este sfârșitul modului în care vrem să lucrăm sau să trăim când suntem mobili și folosim tehnologia mobilă. Cred că există o mulțime de modalități în care putem încă inova și reinventa și pentru noi, ca challenger în acel spațiu, asta este ceea ce trebuie să facem."

Ar putea aceste desene de brevet să reprezinte viitoarele telefoane Lumia?? Opțiunea pentru un al doilea ecran pentru a vizualiza sau a doua aplicație sau tastatură qwerty mai mare este o destul de atrăgătoare. Având în vedere concentrarea Microsoft pe productivitate, se pare că oamenii de la Redmond se joacă cel puțin cu acest tip de design cu ecran dublu.

Sursa: Oficiul de Brevete din SUA

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here