Brevetul Microsoft ar putea aduce material sensibil la atingere pe Surface, HoloLens și mai mult,

Una dintre caracteristicile definitorii ale Surface Pro și Surface Laptop este țesătura Alcantara folosită pe tastaturile lor. Dar, în timp ce aceștia acoperire din țesătură poate servi doar pentru a adăuga un aspect frumos, pentru moment, ar putea deveni mult mai funcțională în viitoarele viitoare - dacă un nou brevet de la Microsoft este vreo indicație.

Intitulat „Forming Touch Sensor on Fabric”, brevetul (prin Windows Latest) explorează metode de încorporare a senzorilor de atingere în suprafețele țesăturii, împreună cu posibilele utilizări. Datorită complexității construirii unei suprafețe capacitive în suprața neuniformă a unei țesături, Microsoft descrie diferite materiale și procese care ar putea fi folosite pentru a forma zone sensibile la atingere. În general, totuși, procesul ar implica utilizarea cernelii conductoare și a unei structuri dielectrice subțiri, netede, legat de material.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Rezultatul, așa cum descrie Microsoft, ar fi zone sensibile la atingere de material care ar putea fi aplicat pe orice, de la tabletă și articole portabile până la mobil. Indiferent de aplicare, materialul sensibil la atingere poate fi configurat pentru a răspunde la gesturi și a interacționa cu aplicațiile sau dispozitivele conectate.

Imaginează-ți, de exemplu, că poți glisa sau porțiune definită a Surface sau HoloLens pentru a-ți regla volumul sau a comuta rapid între aplicații. Pe o piesă de mobilier, suprafața sensibilă la atingere poate fi asociată cu un televizor pentru a schimba canalele sau cu un termostat pentru a regla temperatura.

Ca și în cazul tuturor brevetelor, merită să nu amintim că această tehnologie nu poate ajunge niciodată la un produs de expediere. Microsoft brevetează o mulțime de lucruri, multe dintre care fie nu văd niciodată lumina zilei, fie ajung să fie implementate în moduri complet diferite. Totuși, ideea de a folosi acel Alcantara cu gesturi tactile este ademenitoare.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here