Microsoft ar putea investi în Oyo, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Se pare că Microsoft este în discuții pentru a investi în Oyo, un lanț hotelier important cu sediul în India.
  • Investiția potențială de la Microsoft ar putea face ca Oyo să devină public.
  • Acordul ar putea fi încheiat chiar astăzi, potrivit celor apropiați de situație.

Microsoft este în discuții pentru a investi în Oyo, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume, potrivit unui raport la TechCrunch. Oyo este evaluat la 9 miliarde de dolari, conform oamenilor familiarizați cu situația care au vorbit cu TechCrunch. Valoarea investiției potențiale a Microsoft nu a fost raportată în acest moment.

Oyo a fost fondată în 2013. În prezent, este unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din India și al șaselea ca mărime din lume, potrivit CEO-ului său, Ritish Agarwai. Gigantul hotelier se gândește, de asemenea, să devină public, potrivit Agarwai.

Rapoartele indică faptul că investiția de la Microsoft ar urma să vină înaintea ofertei publice inițiale (IPO) a Oyo. TechCrunch raportează că o afacere s-ar putea încheia încă de astăzi (30 iulie 2021). Reuters afirmă că acordul ar putea fi anunțat în următoarele săptămâni.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

O parte din afacerea Microsoft cu Oyo ar putea implica ca lanțul hotelier să treacă la serviciile cloud ale Microsoft, potrivit TechCrunch.

Oyo a fost critică în trecut pentru unele dintre presupusele sale practice. Un raport al The New York Times a susținut că lanțul hotelier a folosit practici discutabile pentru a se extinde. Lanțul ar fi enumerat camere care nu erau disponibile pentru a-și crește numărul de înregistrări.

De asemenea, New York Times a raportat că Oyo va oferi poliției și altor oficiali cazare gratuită pentru a evita probleme.

Nici Microsoft, nici CEO-ul lui Oyo nu au emis declarații cu privire la vreo investiție potențială.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here