Microsoft Launcher oferă o experiență Android frumoasă

Microsoft Launcher este o versiune actualizată a proiectului Microsoft Garage Arrow Launcher și am acoperit principalele modificări care au venit cu această actualizare săptămâna trecută. Este gratuit și poate fi ridicat din Magazinul Google Play.

După o utilizare intensă în ultimele zile, defalcăm ce funcționează, ce nu și unde ar trebui să-și ia Microsoft lansatorul de aici.

Proiecta

Pe măsură ce Microsoft Launcher câștigă mai multă publicitate, au existat câteva zgomote despre cum nu arată ca Windows 10 Mobile. Este important să subliniem că nu pare să fie scopul Microsoft de a face Android să arate exact ca Windows 10 Mobile. De exemplu, nu veți găsi Live Tiles nicăieri în lansator. Dacă sunteți în căutarea cât mai aproape de un facsimil de Windows 10 Mobile pe Android, există și alte opțiuni, cum ar fi Squarehome 2.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Dar acesta nu este un lucru rău. Microsoft nu caută să transforme Android Windows 10 Mobile, ci expune să integreze serviciile Microsoft în industrie Android, adăugând și câteva elemente de design care vor fi familiari utilizatorilor Windows. Și în acest sens, Microsoft Launcher este fenomenal.

De exemplu, există și o opțiune pentru o temă transparentă. Cu toate elementele de design transparent care vin în Windows 10 Fall Creators Update, având un efect de sticlă pe toate dispozitivele dvs. îi ajută să se simtă mai mult ca niște frați. Transparența Microsoft Launcher se găsește pe fiecare pagină a lansatorului, inclusiv în fluxul de știri, calendar, secțiunea de persoane și multe altele.

Alte opțiuni, cum ar fi culorile de accent, vă permiteți să extindeți aspectul folosit pe computer, deși în acest moment culorile de accent sunt limitate la cinci opțiuni. Acest lucru trebuie să crească dramatic pentru a se apropia de nivelul de personalizare disponibil pe Windows 10.

Chiar dacă nu aveți telefon, nu vă interesează să vă faceți decât să vă simțiți ca Windows 10, Microsoft Launcher este o modalitate excelentă de a vă face să arate frumos. Atenția la detalii pe care dezvoltatorii o pun în lansator se adaugă. Lucruri precum fotografia dvs. de profil care se micșorează și se mișcă ușor pe măsură ce derulați prin fluxul de știri, interfața ușoară de navigare și paginile la îndemână pe care puteți fixa și apoi glisați între ele fac utilizarea unui telefon Android mai ușor și mai arătos decât multe alte lansate. , în special cele care vin preinstalate pe unele telefoane Android.

Integrare cu servicii și dispozitivele Microsoft

Arrow Launcher avea deja funcții precum Wunderlist și integrarea calendarului Outlook. Microsoft Launcher duce această idee mai departe, aducând „Continuați pe PC” pe Android. Acest lucru vă permite să începeți să faceți lucruri pe telefon și să sari cu ușurință pe alt dispozitiv. Acest lucru va fi familiar pentru oricine a profitat de Proiectul Roma.

Este un plus sperăm că se va bun pentru Android și timp. luați un document la care lucrați și puteți trimite pe computer. De asemenea, funcționează cu linkuri, chiar dacă navigați pe Chrome pe telefon și Edge ca browser implicit pe PC. Funcționează destul de bine, deși poate dura câteva secunde pentru a se deschide pe computer.

Deși este la îndemână, este limitat în acest moment. Dacă ascultați sau melodie pe Groove pe telefonul dvs. Android și faceți clic pe „Continuați pe PC”, se deschide aplicația de pe computer într-un browser care poate apoi să comute între aplicații și să deschidă melodia în aplicația Groove Music de pe computerul dvs. începutul cântecului. Acesta este mult mai puțin elegant și funcțional decât Spotify Connect, care va continua să redea aceeași melodie fără probleme. (Ar trebui să adăugăm că Groove este acum mort.)

Microsoft se concentrează pe funcții precum și editarea în comun în timp real în aplicațiile Office, așa că există speranța că o continuare mai simplă între dispozitive ar putea veni în viitor, dar nu este încă aici.

Alte servicii Microsoft funcționează bine pe Microsoft Launcher. Pagina calendarului vă asigură că sunteți la doar câteva glisări distanță de a vedea un aspect frumos al agendei dvs. avea o pagină pentru a trece la oricare dintre documentele dvs. recente. Și există, de asemenea, o pagină drăguță pe care o poți fixa pentru sarcinile tale de făcut, care se sincronizează cu Wunderlist.

Serviciile disponibile funcționează bine, dar Microsoft trebuie să ducă această tendință și mai departe în timp. Lista de activități funcționează foarte bine, dar momentan se sincronizează doar cu Wunderlist și nu cu Microsoft To-Do. Fluxul de știri din Microsoft Launcher este arătos și personalizabil, dar nu are opțiunea de sincronizare cu notebook-ul dvs. Cortana. Și vorbind despre Cortana, asistentul digital Microsoft nu are suport nativ în Microsoft Launcher. O pagină Cortana care poate fi fixată ar fi un plus excelent pentru aplicare.

Aplicația este, așa că este de înțeles că trebuie să aveți înainte funcții și să integrați, dar în acest moment mai trebuie să faceți câțiva pași suplimentari pentru a obține acea experiență Microsoft completă pe dispozitivul dvs. Android.

Performanţă

Apropo de asta, a fi în previzualizare aduce câteva erori de performanță. Unii utilizatori au observat decalaj în timp ce defilau vertical între pagina lor de aplicare. Am întâmpinat unele probleme cu lansatorul atunci când ne conectăm la un dispozitiv prin Miracast și apoi îl deconectam.

Dar, per total, lansatorul este foarte solid. Este rapid și în general fluid, în afară de unele probleme specifice. Ar fi o minciună să spunem că lansatorul este perfect, dar având în vedere că a apărut o săptămână trecută și a văzut deja o actualizare, este clar că Microsoft lucrează pentru a remedia eventualele probleme.

Una dintre loviturile pe Android este că poate fi nevoie de efort și cunoștințe pentru a configura. Microsoft Launcher este rapid și funcționează bine, fiind și simplu de utilizat. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe mai ușoare pe Android sau cunoașteți pe cineva care este, Microsoft Launcher s-a descurcat bine la testarea noastră.

Alte lucruri care trebuie adăugate

Pe lângă adăugarea de mai multă integrare cu serviciile Microsoft și câteva opțiuni suplimentare pentru personalizare, există câteva caracteristici care trebuie adăugate pentru a face Microsoft Launcher mai bun ca lansat sau Android. Unul mare este modul peisaj. Este posibil ca telefoanele să devină mai înalte și să fie mai orientate spre modul portret, dar există momente în care modul peisaj este mai bine, cum ar fi atunci când ești în mașină. Mai sus este cum arată Microsoft Launcher dacă este forțat în modul peisaj de o aplicație terță parte.

De asemenea, ar fi plăcut să nu aveți Microsoft Launcher să vină pe ecranul de blocare. Aplicația Microsoft Garage Next Lock Screen este disponibilă și foarte apreciată, dar urmează să fie reîmprospătată. Adoptarea Next Lock Screen în familia adecvată de aplicații Microsoft pe Android – așa cum a fost Arrow Launcher – ar presăra experiența telefonului Android cu praf Microsoft de la deblocare până la utilizarea de zi cu zi.

Gânduri generale

Arrow Launcher a fost bun, Microsoft Launcher este și mai bun. Deși nu este perfect, este un lansator bine conceput, bogat în funcții, care vă permite să vă extindeți experiența Microsoft către și de la telefonul dvs. Android.

De-a lungul timpului, Microsoft poate adăuga mai multe funcții și opțiuni pentru a reduce și mai mult decalajul dintre dispozitivele dvs., aveți și experiența telefonului dvs.

Dacă sunteți în căutarea unui lansator ușor de utilizat, care să vă îmbunătățească experiența generală a telefonului, precum și conexiunile telefonului cu servicii și designul Microsoft, Microsoft Launcher este un element obligatoriu.

Îți place decizia Microsoft de a lansa propriul lansator Android? Ați încercat încă Microsoft Launcher? Spune-ne în comentarii.

4 din 5

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here