Microsoft ucide adaptorul Kinect pentru Xbox One S, Xbox One X

Astăzi, compania a anunțat că a încheiat producția populară adaptor Kinect pentru Xbox One S și Xbox One X. Xbox One originală, lansată în 2013, conține un port Kinect dedicat, deoarece inițial, consola necesita accesoriul pentru a funcționa. Din cauza reacțiilor severe ale consumatorilor, Microsoft a decis să schimbe această politică, o Xbox One S rafinată lipsind portul câțiva mai târziu. Același lucru este valabil și Xbox One X lansat recent, pentru că la fel ca și Xbox One S, îi lipsește un port Kinect dedicat.

Aceasta veste va fi dezamăgitoare pentru mulți jucători care au dorit să folosească Kinect cu Xbox One S sau Xbox One X. Kinect nu numai că vă permite să vorbiți cu Cortana fără probleme, dar este și necesar atunci când jucați titluri precum Fru sau Kinect Sports Rivals. Anumite jocuri și aplicații precum Just Dance 2018 și Skype merg cu un pas mai departe, deoarece vă permiteți să vă înregistrați sau să transmiteți videoclipuri prin Kinect.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Nu numai asta, dar aceasta este și o veste îngrijorătoare pentru studiourile care produc exclusiv jocuri Kinect precum Virtual Air Guitar Company. Într-o declarație emisă pentru Polygon, un purtător de cuvânt al Microsoft a spus următoarea despre decizia companiei de a întrerupe adaptorul Kinect.

După o analiză atentă, am decis să încetăm fabricarea adaptorului Xbox Kinect pentru a ne concentra atenția asupra lansării de accesorii de jocuri noi, mai solicitate de fani, pe Xbox One și Windows 10.

Faptul că Microsoft nu va mai produce adaptorul Kinect a dus și la o creștere suplimentară a prețului pe piața terță parte, unele adaptoare ajungând până la 300 USD pe Amazon. Asta costă mai mult decât camera Kinect în sine! Între timp, este încă ușor să onați un Kinect 2.0 pe Amazon pentru aproximativ 80 USD.

Întreruperea efectivă înseamnă că cei care se îngrijesc să onoreze Xbox One S sau Xbox One X nu vor putea folosi Kinect, fără să se aprofundeze în revânzători terți. Studiouri precum Virtual Air Guitar Company se luptă deja când vine vorba de a-și vinde jocurile, deoarece nu mulți indivizi dețin perifericele, iar această schimbare nu face decât să-i amplifice luptele. Nu mulți jucători, dacă există, vor fi dispuși să scadă până la 300 USD pe un adaptor. Chiar și vânzătorii de pe site-uri precum eBay cer în jur de 100 USD pentru cele folosite.

Când a fost lansat Xbox One S, compania a oferit un adaptor Kinect gratuit celor care aveau o cameră. A existat o lipsă de adaptoare Kinect de luni de zile, iar compania încă nu oferă o soluție viabilă (și probabil nu va oferi niciodată) proprietarilor existenți. Întreruperea bruscă a adaptorului Kinect pare a fi reacția opusă acestei probleme.

Fii cu ochii pe WindowsCentral.com/Gaming pentru toate cele mai recente jocuri, accesorii, știri și recenzii pentru Xbox și Windows 10!

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here