Microsoft se alătură altor giganți din tehnologie pentru a ajuta U.S. Guvernul combate atacurile cibernetice

Sursa: Stephen Brashear/Getty Images pentru Microsoft

Ce trebuie sa stii

  • CISA angajează giganți din tehnologie pentru a-l ajuta să combată amenințările cibernetice.
  • Microsoft este una dintre companiile aduse pentru a lupta pentru țara sa.

Sectorul privat și cel public sunt pe cale să se confrunte din nou. Agenția pentru Securitate Cibernetică și Securitate a Infrastructurii (CISA) formează un Joint Cyber ​​​​Defence Collaborative (JCDC) pentru a „[... aduce oamenii împreună în timp de pace, astfel încât să putem planifica cum vom reacționa în timp de război”, potrivit Jen Easterly, directorul CISA (prin The Wall Street Journal).

Având în vedere gama largă de atacuri cibernetice, U.S. Guvernul și țara în ansamblu au suferit în ultimele luni, fie că este despre incidentul Kaseya, situația SolarWinds sau drama Colonial Pipeline, nu este șocant că principalele agenții de securitate ale țărilor sunt dornice să pună capăt. la ameninţări. Cum exact Microsoft va fi utilizat în S.U.A.S. Rămâne de văzut aruncările cibernetice ale guvernului cu China și Rusia (printre altele).

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Microsoft nu este singurul în JCDC. Amazon, Google și alții sunt introduse în amestec, de asemenea, într-un efort de a face cizmele infractorilor cibernetici să tremure și să clănțănească dinții.

consultă pagina web a JCDC pentru a înțelege mai bine ceea ce propune să realizeze colaborarea. Iată o declarație de misiune de pe pagină:

Joint Cyber ​​​​Defense Collaborative (JCDC) va conduce dezvoltarea planurilor de apărare cibernetică ale Națiunii, care conturează activitățile de prevenire și reducere a impactului intruziunilor cibernetice. Folosind noile compatibile de Legea de autorizare a apărării naționale (NDAA) din 2021, JCDC va reuni entități din sectorul public și privat pentru a unifica planificarea deliberării și a acțiunilor de criză, coordonând în același timp execuția integrată a acestor planuri. Planurile vor promova reziliența națională prin coordonarea acțiunilor pentru identificarea, protejarea, detectarea și răspunsul la activitățile cibernetice rău intenționate care vizează U.S. infrastructură critică sau interese naționale.

Rămâne de văzut dacă existența JCDC va însemna mai puține U.S.-poveștile vizate de atacuri cibernetice fac loc în ciclul zilnic de știri.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here