Microsoft îmbunătățește experiența Excel cu această mică modificare

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Microsoft testează derularea lină în Excel.
  • Caracteristica vă permite să opriți derularea în mijlocul unui rând sau al unei coloane.
  • Derularea lină este disponibilă în canalul beta sau în previzualizarea canalului curent cu versiunea 2109 (build 14430).20000) sau mai târziu.

Microsoft testează o funcție care poate scăpa de una dintre cele mai iritante părți ale derulării foilor de calcul în Excel. În prezent, Excel se fixează în partea de sus a unei celule atunci când derulați. Acest lucru poate face dificilă vizualizarea conținutului într-o celulă mai mare, cum ar fi una cu mai multe rânduri de conținut. Derularea lină remediază acest lucru, permițând Excel să se oprească în mijlocul unui anumit rând sau coloană atunci când derulați.

Postarea Microsoft Tech Community despre această funcție subliniază că implementarea derulării fluide este destul de complexă. „Deși s-ar putea să credeți că aceasta este o soluție ușoară, care pur și simplu trebuie să modifice câtorva linii de cod, există de fapt mult mai multe”, spune Steve Kraynak de la Microsoft. „De fapt, am aflat că această modificare afectează multe aspecte ale Excel, inclusiv înghețarea panourilor, redimensionarea rândurilor, tăierea și lipirea, filtrarea, stilurile de celule, comentariile, glisarea și completarea și multe altele."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Sursa: Microsoft

Pentru utilizatorii obișnuiți de Excel, lucrul important este că Microsoft lucrează la derularea liniei. Este disponibil pentru utilizatorii din interiorul Windows în canalul beta sau previzualizarea canalului curent cu versiunea 2109 (build 14430).20000) sau mai târziu. Dacă sunteți interesat de aspectele tehnice ale modului în care Microsoft a dezvoltat derularea lină, postarea comunității tehnologice intră în mai multe detalii.

Un aspect al postării este că Excel calculează unde ar trebui să fie un anumit conținut pe baza distanței de la celula din stânga sus. Microsoft a trebuit să muncească mult pentru a se asigura că elementele precum diagramele vor apărea în locul corect atunci când se oprește la jumătatea unei celule.

Dacă nu sunteți încă un Insider, puteți urma ghidul nostru despre cum să vă anunțați în programul Office Insider.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here