Investitorii Microsoft cheamă compania pentru presupusa ipocrizie de supraveghere

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Trei propuneri ale acționarilor solicită Microsoft să determine dacă practicile sale se aliniază cu politicile sale declarate privind supravegherea.
  • O propunere cere un raport cuprinzător privind eforturile de lobby ale Microsoft se aliniază cu acțiunile sale.
  • Microsoft a declarat anterior că nu va vinde tehnologie de recunoaștere facială către departamentele de poliție până când nu vor fi aplicate legi federale care le reglementează.

Investitorii Microsoft împing compania să evalueze dacă acțiunile sale se aliniază cu angajamentele sale declarate față de drepturile omului și neatea rasială. Trei propuneri ale acționarilor au fost depuse în această săptămână și toate se concentrează pe tehnologia de confidențialitate și supraveghere. The Hill a revizuit și a împărtășit informații despre fiecare dintre cele trei propuneri.

Prima propunere a fost depusă de Harrington Investments, o firmă care se concentrează pe probleme sociale. Acesta solicită Microsoft să „interzice în general” vânzările de tehnologie de recunoaștere facială. De asemenea, solicită Microsoft să dezvăluie orice excepție de la regula.

Anterior, Microsoft a spus că nu va vinde tehnologia de recunoaștere facială către departamentele de poliție până când nu vor exista legi federale care să reglementeze tehnologia.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Problemele actuale ale tehnologiei de supraveghere

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Una dintre preocupările cu privire la tehnologia de recunoaștere facială este că majoritatea sistemelor au „diferențe demografice” care pot avea o acuratețe mai mică din cauza vârstei, sexului sau rasei oamenilor.

În 2019, Jason Ward a scris o lucrare pentru noi, care dezactivează prejudecățile rasiale și imaturitatea tehnologiei AI pentru recunoașterea facială.

Managerul de proiect pentru tehnologie și libertate al ACLU din Washington, Jennifer Lee, a declarat pentru The Hill că „dacă Microsoft se angajează cu adevărat să protejeze libertățile noastre democratice și să susțină dreptatea rasială, trebuie să renunțe definitiv la vânzarea tehnologiei de recunoaștere facială tuturor. entităților guvernamentale. , inclusiv aplicarea legii."

Cea de-a doua propunere de actiune vine de la surorile Religioase a Sfintei Inimi a Mariei. Solicită un raport privind dacă Microsoft respectă propriile angajări privind drepturile omului.

Propunerea indică contractul Microsoft cu Departamentul de Poliție din New York, ICE și armata care să intre în conflict cu angajamentele declarate ale Microsoft.

Sistemele de conștientizare a domeniului (DAS) ale NYPD utilizează camere, senzori radiologici și cititoare automate de plăcuțe de înmatriculare pentru supraveghere. Microsoft colaborează cu NYPD pe DAS.

Albert Fox Cahn, director executiv al Proiectului de Supraveghere a Tehnologiei de Supraveghere, a discutat despre parteneriatul Microsoft cu NYPD la The Hill.

„De ani de zile, Microsoft a colaborat cu NYPD pentru a vinde [DAS, care este probabil cel mai invaziv sistem de supraveghere din țară”, a spus Cahn. „Microsoft nu poate pretinde că se ridică la nivel moral în privința supravegherii atunci când vinde software-ul care este folosit pentru a urmări și a submina drepturile civile."

Aceeași propunere evidențiază și contractă Microsoft Azure cu ICE.

Cererea de responsabilitate

Sursa: Stephen Brashear/Getty Images pentru Microsoft

Ultima propunere este condusă de Congregația Surorilor Sf. Iosif al Păcii. Solicită un raport de la Microsoft despre modul în care eforturile de lobby ale companiilor se aliniază cu pozițiile sale publice.

Microsoft a suspendat donațiile PAC către membrii Congresului care au votat împotriva certificării alegătorilor în februarie. Această decizie a fost luată după ce mai mulți angajați Microsoft l-au chemat pe președintele Microsoft, Brad Smith.

Propunerea Congregației Surorilor Sf. Joseph of Peace subliniază faptul că Microsoft a susținut mai multe proiecte de lege de confidențialitate la nivel de stat care să contravină politicilor declarați ale Microsoft. De asemenea, subliniază că Microsoft a făcut lobby împotriva unui proiect de lege care ar limita sau interzice utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială de către guverne.

Microsoft nu a răspuns la cererea de comentarii din partea The Hill.

Următoarea adunare a acționarilor Microsoft este în decembrie, deși propunerile ar putea fi abordate înainte de atunci.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here