Microsoft, Alianța ID2020, identificarea digitală universală și tu

Activitatea noastră digitală este din ce în ce mai mult paralelă cu activitatea noastră din lumea reală. Participarea la economia modernă, capacitatea de a cumpăra multe și vinde, de a obține un loc de muncă, asistență medicală, servicii sociale și altele sunt practice imposibile fără identitate digitală. În mai 2016, la sediul Națiunilor Unite din NY, ID2020, o alianță de guverne, organizații non-profit, mediul academic, peste 150 de companii din sectorul privat și 11 proiecte ale Națiunilor Unite au colaborat pentru a oferi o identitate digitală unică tuturor celorlalți. de pe planetă.

Cea mai mare parte a acoperirii Alianței ID2020 se concentrează pe obiectivul său nobil de a oferi identități digitale celor peste un miliard de refugiați, femei, copii și altele fără nicio formă de identificare. Mesajul de a oferi identificarea digitală pentru această porțiune „invizibilă” a populației pământului pentru a permite participarea în societate plasează față de umană peste adevărata misiune. De asemenea, creează un punct de raliu pe care această alianță deschisă speră că alte entități, precum Microsoft, vor îmbrățișa și vor deveni parte a acestui efort global.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Misiunea fundamentală a crea un sistem universal de identificare care să includă fiecare persoană de pe glob, utilizarea tehnologiei moderne și sprijinul diferitelor guverne, instituții financiare și altele aceste cauze ascunzilor în spatele umanitare.

Alianța ID2020 și obiectivul său pentru 2030

Potrivit materialului de guvernare al Alianței, „până în 2030, aceasta urmărește să fi facilitat extinderea unui sistem de identitate digitală sigur, verificabil și persistent, în concordanță cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă” convenite de Națiunile Unite.„Se concentrează pe termen scurt către acest obiectiv este dezvoltarea și testarea celor mai bune soluții tehnologice pentru identitatea digitală și colaborarea cu guvernele și alte entități în implementarea acestora. Accentul pe 1.5 miliarde de oameni fără identitate face parte din această viziune pe termen scurt.

Viziunea pe termen lung se învârte în jurul Alianțelor „Cazul pentru acțiune” care afirmă că o convergență a tendințelor oferă o oportunitate fără precedent de a face un impuls coordonat și concertat către obiectivul identității digitale universale. Aceste tendințe includ acordul politic între membrii Națiunilor Unite, creșterea conectivității globale, tehnologiile emergente și apelurile globale pentru un nou model de identitate.

  • Unitatea Politică: În 2015, toate țările Națiunilor Unite și-au luat angajamentul global de a oferi identitate legală tuturor până în 2030.
  • Conectivitate globală: Proliferarea dispozitivelor inteligente permite noi metode de înregistrare și permite interacțiunea consecventă cu datele de identitate.
  • Tehnologie emergentă: Tehnologia block-chain, ca cea folosită cu Bitcoin și în care Microsoft a investit pentru a crea un ID descentralizat (DID) face ca tehnologia sigură și verificabilă să fie accesibilă maselor.
  • Noul model de identitate: Consumatorii doresc o experiență digitală perfectă și sigură.

Microsoft, într-un anunț recent privind utilizarea tehnologiei blockchain pentru identificarea descentralizată, și-a exprimat în continuare sprijinul față de această iniție, declarând: „Fiecare dintre noi are nevoie de identitate digitală pe care o deținem, o care stochează în mod sigur. și private toate elementele identității noastre digitale."

Microsoft, blockchain și ID-uri universale

În anunțul de confirmare a poziției sale de membru fondator al Alianței ID2020, Microsoft a spus că acesta, dezvoltatorii și partenerii Alianței vor colabora la un sistem de identitate open source bazat pe blockchain. Acest sistem permite interoperabilitatea persoanelor, aplicațiilor, produselor și serviciilor între furnizorii de cloud, alte blockchain-uri și organizație.

Scopul Microsoft este de a ajuta la stabilitatea standardelor și scalabile pentru aceste identități digitale descentralizate utilizate tehnologia blockchain. Într-un blockchain, informațiile există ca o bază de date partajată care este reconciliată în mod constant. Datele blockchain nu există într-o locație centralizată, dar sunt găzduite pe milioane de computere de pe internet. Alianța folosește acest sistem sigur și practic „nepirat” pentru a crea un cadru de identitate descentralizat pentru populația lumii.

Dacă blockchain-urile sună familiare, ar trebui. Aplicațiile de portofel precum cele folosite pentru a cumpăra lucruri cu criptomonede populare, cum ar fi Bitcoin, sunt interfața cu utilizatorii pe care îi îngrijesc pe oameni o asociază cu tehnologia blockchain. Această tehnologie este la baza managementului securizat al identității. În baza acestei tehnologii, Microsoft și Alianța dezvoltă aplicații pentru gestionarea globală a identității.

Este vorba despre o comunitate și o economie globală

Tehnologia mobilă devine din ce în ce mai importantă ca instrument pentru dovada identității în diferite scenarii de tranzacție, inclusiv cumpărarea și vânzarea de mărfuri online sau în persoane, utilizarea transportului în masă, deschiderea ușilor camerelor de hotel, participarea la parcuri de distracție și multe altele. Telefoanele noastre inteligente sunt în portalul principal care împletește în mod complex identitățile noastre prezente digitale cu lumea noastră fizică.

Înțelegând acest lucru, GSMA, o alianță de aproape 800 de operator de telefonie mobilă, să încerce să simplifice înregistrarea cartelei SIM prin promovarea unor abordări flexibile față de cerințele de dovadă a identităților pentru persoanele strămutate forța, astfel încât acestea să poată accesa servicii mobile, servicii. energetice bazate pe SIM și portofele.

Acest lucru integrează chiar și a celor lipsiți de drepturi în peisajul digital este esențială pentru obiectivul Alianțelor ID2020 de a oferi un sistem de identificare universal acceptat pentru toată lumea de pe planetă. Este important de menționat că obiectivul acestui sistem de identificare este a crea fundației pentru unificarea participării cetățenilor lumii la o comunitate globală și o economie digitală universală. Identitatea sigură și verificabilă, ca în cazul oricărei tranzacții digitale, este fundamentală pentru această viziune.

Preocupări evidente

Alianța că identitatea digitală este piatra de temelie a dezvoltării internaționale și despre faptul că o identitate digitală ar trebui să fie cu o persoană de la naștere până la moarte. Acest obiectiv este urmărit de o colaborare globală ridică multe preocupări etice.

Pe măsură ce peisajul digital devine mai răspândit, liniile dintre lumea fizică și lumea reală continuă să se estompeze. Dacă lipsa unei identități digitale în paradigma actuală limitează participarea la economia modernă, lipsa într-un sistem singular recunoscut la nivel global ar putea împiedica în totalitate participarea.

Dacă scopul Alianței este o identitate digitală recunoscută la nivel global pentru toată lumea, de la naștere până la moarte, va deveni un mandat global? Cum va fi pus în aplicare și de către cine? Ce se întâmplă cu acele persoane care nu doresc să participe? Vor fi ei persecutați? Și cum va evolua implementarea identificării cu tehnologia dincolo de smartphone-uri? Vor deveni o normă articolele purtabile, implanturile precum cele folosite în metrourile suedeze sau o formă de tatuaj digital?

Pe măsură ce toate mai multe tranzacții devin de natură digitală și sunt construite în jurul unui singur standard global de identificare, susținut de Microsoft, întrebarea cine va guverna această comunitate și economie globală în evoluția devine relevantă. Mai ales că neparticipanții la acest sistem nu ar putea să cumpere sau să vândă bunuri sau servicii.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here