Microsoft a anulat (din neatenție) capacitatea de a muta hărți offline pe cardurile de stocare

În 2013, Nokia a lansat o aplicație pentru linia lor Lumia de telefoane Windows, numită Lumia Storage Check Beta. Această aplicație a fost în plus față de Lumia Storage Check, care a fost versiunea principală a instrumentului care s-a integrat în setări și a făcut parte din versiunea originală a firmware-ului 1308.

Principala diferență dintre aplicația Beta și versiunea principală a fost includerea offline a controlului datelor Map în versiunea beta. Această nouă funcție le permite utilizatorilor să mute datele hărții offline pe cardul lor de stocare după bunul plac. Cel puțin, a făcut-o.

De atunci, Microsoft a preluat ideea și a construit sistemul lor numit Storage Sense în sistemul de operare directă pentru toate telefoanele care rulează Windows Phone 8.1. Storage Sense este acum o parte a Windows 10, chiar și pentru desktop-uri.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Puternic, dar îi lipsește ceva

Storage Sense este mai puternic decât Storage Check (Beta) din toate punctele de vedere, cu excepția uneia: control offline al datelor hărții. Deși Storage Sense vă permite să mutați aplicațiile pe cardul de stocare (și invers), nu permite această funcție pentru datele offline ale hărții.

Această misiune nu a fost o problemă pentru mulți, deoarece era un secret relativ cunoscut că puteți descărca Lumia Storage Check (Beta), chiar și în Windows Phone 8.1. Utilizatorii pot continua să mute datele hărții pe cardul SD (sau să aibă descărcări viitoare plasate automat acolo).

Cu toate acestea, în ultimele zile, Lumia Storage Check (beta) a devenit indisponibilă pentru descărcare. Aplicația este încă publicată în Magazin, dar există restricții privind descărcarea pe anumite dispozitive. Din păcate, această restricție pare să fie pentru toate Lumia e.g. Lumia 520, Lumia 730 și Lumia 1520, care sunt unele Lumia populare cu carduri de stocare externe.

După cum se detaliază în forumurile noastre, dacă ați instalat Storage Check (Beta) cu hărți setate pe cardul de stocare, acestea continuă să se descarce acolo chiar dacă aplicația este eliminată. Această capacitate se datorează faptului că a fost făcută sau modificarea unui registru care activează această funcție.

În Storage Sense, există o listă de director pentru Maps pe cardul de stocare, dar nu există nicio modalitate de a muta date offline ale hăr pe acesta. Chiar și setarea „Stocare noi descarcări pe cardul meu SD” nu permite stocarea datelor offline ale hărții acolo, ceea ce este cu siguranță confuz.

Dar Cum?

Nu este clar de ce Microsoft nu a adăugat capacitatea de a muta date offline ale hărților în stocarea externă sau de utilizatorii nu pot forța descărcarea offline de hărți pe micro SD. Este posibil ca decizia să fi fost luată din motive de performanță sau, poate, este o neglijare. De asemenea, nu suntem siguri de această aplicație Lumia Storage Check (Beta) nu mai este disponibilă pentru descărcare, dar versiunea non-beta este încă accesibilă. Încă o dată, poate este o greșeală.

Indiferent, incapacitatea de a muta date offline ale hărții este un motiv de îngrijorare pentru cei cu telefoane Lumia care au cantități mici de stocare internă. Sperăm că Microsoft remediază această situație, fie prin redeschiderea aplicației Storage Check (Beta), fie și mai bine, în viitor, activând direct în sistemul de operare.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here