Microsoft și Google sunt gata să ducă un război legal unul împotriva celuilalt

Sursa: Stephen Brashear/Getty Images pentru Microsoft

Ce trebuie sa stii

  • În 2015, Google și Microsoft au convenit să o răcească cu procese.
  • Acum, șase ani mai târziu, acel pact a expirat.
  • Părțile implicate nu l-au reînnoit.

Războiul juridic a revenit în stil, dacă Microsoft și Google își lasă expirarea armistițiului în litigiu este un indiciu. Pactul din 2015 încheiat de cele două companii pentru a pune capăt proceselor restante și a preveni procesele viitoare nu mai este în funcțiune.

După cum a raportat The Financial Times, acordul din 2015 a însemnat că niciuna dintre companii nu va recurge la plângeri sau procese ale autorităților de reglementare fără a escalada dezacordurile la nivel intern în căutarea unei soluții amiabile. Acum că acel acord și-a urmat cursul și nu a fost reînnoit de ambele părți, totul este valabil.

Pactul părea a fi o modalitate pentru ambele companii de a menține concurența directă, îndepărtând în același timp elementele juridice de „smecherie murdară” din înjunghiurile lor dus-întors. Dar momentul kumbaya de ani de zile s-a prăbușit, așa cum demonstrează recentele discuții publice între companii legate de chestiuni precum controversata lege a presei recent introdusă în Australia.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Pe măsură ce luptele se revarsă în ochiul publicului și companiile continuă să se bată capul cu tot felul de probleme, se pare că litigiile vor fi un instrument natural de escaladare pentru unele certuri, un instrument pe care ambele părți sunt dornici să-l aibă încă o dată în arsenale.

Există, de asemenea, unghiul de reglementare de luat în considerare. După cum s-a menționat în acoperirea subiectului de către The Financial Times, decizia Microsoft și Google de a-și lăsa pactul să expire fără reînnoire a avut loc în timp ce autoritățile de reglementare din întreaga lume au luptat împotriva practicilor care împiedică concurența deschisă și protejează companiile de top din domeniul tehnologiei. Două dintre cele mai mari corporații tehnologice din lume care refuză să se lupte între ele în instanță ar fi putut fi o privire neplăcută într-o perioadă de intensificare a controlului autorităților de reglementare.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here