Microsoft se duce în instanță pentru a combate domeniile impostoare

Sursa: Stephen Brashear/Getty Images pentru Microsoft

Ce trebuie sa stii

  • Anumite domenii sunt folosite pentru a uzurpa identitatea lor Microsoft în încercările de a comite fraude.
  • Microsoft a urmărit o decizie judecătorească pentru a elimina aceste domenii.
  • A asigurat hotărârea judecătorească.

Digital Crimes Unit (DCU) a Microsoft a obținut o victorie prin aplicarea zonei unei hotărâri judecătorești care cere înregistratorilor domeniilor să-și dezactiveze serviciile pentru domeniile găzduite care participă la activitățile de uzurpare a identității Microsoft. Ce înseamnă asta: registratori de domenii cu nume de domenii "MICROS0FT.com" (în care al doilea "o" este înlocuit cu un "0") sunt vânați de Microsoft, care sunt acum o decizie judecătorească pentru a-și susține cererile de eliminare.

Aceste domenii de impostori rău intenționate (cunoscute și sub denumirea de homoglif) uzurpă identitatea clienților legitimi ai companiilor - în acest caz, ai Microsoft - și păcălesc persoane de contact ale acestora să aprobe sau să trimită plăți.

Într-un caz specific care a atras atenția DCU a Microsoft, imitatorii au aflat despre un client Office 365 și-a fost compromis contul și a trimis e-mail pentru asistență pentru procesarea plății. Escrocii s-au injectat apoi în amestec, trimițând un e-mail cu greșeli de scriere, încercând să escrocheze o plată de la ținta lor.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Și, deși s-ar putea crede că greșelile de tipar și problemele de gramatică sunt un semnal evident de activitate suspectă, nu uitați de tipurile de e-mailuri pe care Microsoft le trimite oamenilor atunci când au probleme cu, de exemplu, Microsoft Store. Broken English nu este tocmai o garanție că ai de-a face cu un impostor Microsoft, oricât de trist ar fi.

Deci, care a fost dead giveaway, în cazul în care acest client Office 365, dacă nu textul corpului e-mailului? Era un singur caracter în domeniul schimbului de e-mail.

Pentru a vedea e-mailul complet și pentru a afla mai multe despre războiul pe care Microsoft îl poartă pe omoglife, consultați postarea de blog Microsoft despre acest subiect. Microsoft a lansat un avertisment puternic îndreptat către cei care intenționează să folosească domenii asemănătoare pentru a comite fraude cibernetice.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here