Microsoft, Facebook și alți giganți ai tehnologiei lucrează împreună pentru a lupta împotriva grupărilor extremiste

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Forumul global de Internet pentru combaterea terorismului va extinde baza de date pentru a include mai multe organizații și conținut extremist.
  • This extindere va face mai ușor pentru platformă să identifice conținut extremist, cum ar fi apelurile la violență.
  • Microsoft a fondat Global Internet Forum to Counter Terorism alături de Facebook, Twitter și YouTube în 2017.

Microsoft, Facebook, Twitter și YouTube au lansat Forumul global de Internet pentru combaterea terorismului (GIFCT) în 2017. Programul păstrează o bază de date care ajută companiile să elimine conținutul extremist de pe platformă. Deoarece GIFCT a început cu informații din lista Națiunilor Unite a grupurilor sancționate, s-a concentrat în mare parte asupra organizațiilor extremiste islamiste până în acest moment. Acum, se va extinde pentru a include alte tipuri de organizații extremiste, inclusiv Proud Boys, Three Percenters și neonazești.

Au existat incidente specifice asupra s-a concentrat și GIFCT, cum ar fi împușcătura din Christchurch din Noua Zeelandă din 2019, dar anunțul de astăzi va duce la o extindere semnificativă a bazei de date a forumului.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

GIFCT a vorbit cu Reuters despre extindere.

Un purtător de cuvânt GIFCT a declarat pentru The Verge că forumul va adăuga trei noi categorii de conținut. Acestea vor fi adăugate în următoarele trei luni și vor include fișiere PDF cu teroriști sau extremi violențe, publica teroriste și anumite link-uri partajate frecvent pe rețelele sociale.

Reddit, Snapchat, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn și anumite alte platforme pot accesa baza de date GIFCT. lucru facilitează găsirea și semnalarea conținutului care încalcă politicile sau termenii și condițiile pentru fiecare platformă respectivă. De exemplu, o rețea socială ar putea interzice apelurile la violență, astfel încât un manifest al unui grup extremist violent ar putea fi eliminat.

După cum a explicat Reuters, GIFCT va extinde lista pentru a include mai multe grupuri extremiste, inclusiv cele identificate de parteneriat internațional de informații Five Eyes și inițiativa ONU Tech Against Terrorism. Ca urmare, mai multe grupuri de extremiști de dreapta vor fi adăugate pe lista programului.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here