Microsoft extinde suportul pentru Security Essentials până în 2015, dar încă încheie actualizările XP în luna aprilie

A existat un pic de confuzie pentru utilizatorii de Windows XP (da, încă există) cu privire la faptul că ar putea să nu obțină suport antivirus după iulie 2015. Să ne acordăm câteva momente pentru a vorbi despre ce suport antivirus nu veți avea după date din 2015, dar ce ar putea fi încă disponibil. În plus, luați sau secundă pentru a afla de ce veți fi în continuare în pericol după luna aprilie, chiar dacă alegeți să continuați să utilizați soluția de securitate a unui serviciu terță parte.

Dacă încă utilizați Windows XP și anxietatea de separare, este prea mult pentru a face față, veți putea rămâne protejat cu suport antivirus după iulie 2015. La data specificată anterior, Microsoft va înceta suportul pentru software-ul gratuit Security Essentials pentru sistemul de operare acum decrepit.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Ce înseamnă exact că încetează suportul pentru platformă? Ei bine, compania va înceta să ofere noi definiții antivirus pentru software. Ceea ce înseamnă asta, este că software-ul pur și simplu nu va fi actualizat după aceea dată. Dacă ați continuat să utilizați Microsoft Security Essentials cu Windows XP, veți fi protejat împotriva virușilor din baza de date înainte de iulie 2015, dar computerul dvs. va fi susceptibil la software rău intenționat creat după aceea dată.

În esență, acest lucru înseamnă că veți dori să abandonați Microsoft Security Essentials atunci când date din 2015 vine în oraș. Neînțelegerea este că unii oameni cred în prezent că tot suportul antivirus va înceta pentru sistemul de operare - pur și simplu nu este adevărat. În timp ce Microsoft renunță la Windows XP și încurajează creșterea cu Windows 8, alte companii terțe vor oferi în continuare soluții de securitate. Veți putea în continuare să obțineți soluții de securitate a companiilor precum Norton, AVG, Trend Micro și Kaspersky. Va depinde de compania exactă, dar unii promit să continue să ofere asistență până în 2019.

Acestea sunt spuse, Windows XP are doisprezece ani și chiar este timpul să trecem mai departe. Deși Microsoft Security Solutions poate oferi asistență până în 2015, securitate și remediere erorilor pentru sistemul de operare vor înceta pe 8 aprilie. Chiar dacă continuați să utilizați o suită de securitate terță parte până în 2019, actualizările și corecțiile pentru sistemul de operare se vor opri și asta creează în continuare o circumstanță îngrozitoare. Dacă se găsesc noi exploatări în sistemul de operare după luna de care hackeri ar putea profita pentru a vă compromite date, Microsoft nu va emite niciun fel de patch sau protecție - veți fi pe cont propriu.

Windows XP se apropie cu adevărat de sfârșit și vă îndemnăm cu tărie pe oricare dintre voi care încă utilizați sistemul de operare să vă obțineți lucruri și să treceți la un sistem de operare mai modern. După luna aprilie, pur și simplu nu va mai fi suficientă protecție pentru utilizatorii care se află încă pe platformă. Totuși, nu așteptați până pe 8 aprilie pentru a vă muta, fă-o acum și instalați-vă în viitor. Dacă urăști cu adevărat Windows și Windows 8, atunci aș prefera să te 7 pe o platformă Mac sau Linux - cel puțin vei fi în siguranță.

Vă rugăm să cumpărați un upgrade la Windows 7 sau Windows 8 în curând - este cu adevărat pentru binele dvs. și bunăstarea securității.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here