Atacurile pe serverele Microsoft Exchange au fost efectuate de China, susțin U.S. si Marea Britanie

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • UE și Marea Britanie au lansat declarații în care susțin că recentele atacuri asupra serverelor Microsoft Exchange au venit din China.
  • Guvernul Regatului Unit afirmă că în spatele atacurilor s-au aflat grupuri susținute de statul chinez.
  • UE nu acuză direct guvernul chinez că este implicat, ci sugerează în această direcție.

Statele Unite (U.S.), Uniunea Europeană (UE) și Regatul Unit (Marea Britanie) susțin că recentele atacuri asupra serverelor Microsoft Exchange au venit din China. U.S. și Marea Britanie indică în mod specific guvernl chinez, declarând că în spatele atacurilor s-au aflat actori susținuți de stat chinez.

Atacurile asupra serverelor Microsoft Exchange au afectat mii de organizații. Infractorii cibernetici s-au grăbit pentru a profita de vulnerabilitățile descoperite, iar Microsoft a atenuat rapid problemele. Microsoft a lansat, de asemenea, un instrument de atenuare cu un singur clic pentru a ajuta organizațiile să se protejeze împotriva atacatorilor.

Atât UE, cât și Marea Britanie spun că Ministerul Securității Statului chinez a fost responsabil pentru alte activități de spionaj, după cum a raportat BBC.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

„Atacul cibernetic asupra serverelor Microsoft Exchange de către grupurile susținute de stat chinez a fost un tipar de comportament nechibzuit, dar familiar”, a declarat ministrul de externe al Regatului Unit, Dominic Raab. „Guvernul chinez trebuie să pună acest lucru sabotaj cibernetic sistematic și se poate aștepta să fie tras la răspundere dacă nu."

Guvernul Regatului Unit a emis un comunicat în care detaliază acuzațiile sale. Se spune că „Dovezile pe scară largă și credibile demonstrează că activitatea cibernetică susținută și iresponsabilă care provine din China continuă."

La sfârșitul lansării sale, guvernul Regatului Unit solicită Chinei să „reafirme angajamentul față de Regatul Unit în 2015 și, ca parte a G20, de a nu conduce sau sprijini furtul de proprietate intelectuală a secretelor comerciale, pe cale cibernetică."

În martie 2021, Microsoft a explicat că un grup cunoscut sub numele de Hafnium operează în afara Chinei și s-a aflat în spatele atacurilor asupra serverelor Exchange. This situație, și multe altele, au dus la declarația Casei Albe din 19 iulie 2021 cu privire la această problemă.

Declarația UE împărtășește un ton similar cu U.S. echivalent:

UE și state sale sale membre denunță cu fermitate aceste activități cibernetice rău intenționate, care sunt întreprinse în contradicție cu normele de comportament responsabil de stat aprobat de toate statele ONU. Îndemnăm în continuare să chinezească să adere la aceste norme și să nu permită teritoriul său să fie utilizat pentru activități cibernetice rău intenționate și să ia toate măsurile adecvate și măsurile rezonabile disponibile și fezabile pentru a detecta, investiga și aborda situația.

Deși UE nu acuză guvernul chinez că sprijină grupurile din spatele atacurilor, organizația îndeamnă autoritățile chinezești să nu permită ca China să fie folosită pentru activități cibernetice rău intenționate.

UE a detectat, de asemenea, „activități cibernetice rău intenționate” care vizează instituțiile guvernamentale și organizațiile politice din UE, state sale și mai multe industrii din Europa. Marea Britanie raportează aceleași activități, cunoscute ca „APT40” și APT31” de către experții în securitate cibernetică.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here