Este posibil ca atacurile pe serverele Microsoft Exchange să fi fost combustibil pentru eforturile Chinei de IA

Sursa: Surface Book 2

Ce trebuie sa stii

  • Atacurile asupra serverelor Microsoft Exchange de la începutul anului 2021 ar fi putut face parte dintr-un efort al guvernului chinez de a dezvolta inteligența artificială.
  • Un nou raport susține că atacurile au vizat colectarea de date, nu doar spionarea oamenilor.
  • Atacurile pe serverul Exchange au folosit informații personale care au fost probabil adunate într-un atac anterior.

Povestea atacurilor asupra serverelor Microsoft Exchange poate că tocmai a câștigat un alt capitol. Deși se știa deja că atacurile au vizat un număr masiv de oameni și PC-uri, motivele din spatele acestor atacuri sunt încă descoperite. Un articol scris de Dina Temple-Raston de la NPR explică că atacurile au fost probabil efectuate pentru a colecta date pentru a dezvolta inteligența artificială.

Piesa NPR oferă o detaliere extinsă a istoriei atacurilor pe serverul Exchange, a implicațiilor acestora în mai multe industrii și a modului în care Microsoft și alte organizații au răspuns la atac. De asemenea, adaugă un nou unghi la saga, susținând că China a folosit atacurile pentru a aduna date pentru a dezvolta AI.

NPR a petrecut luni de zile analizând atacurile și intervievând oameni, de la angajații Microsoft până la U.S. oficiali de informații pentru a întocmi un raport care descrie imaginea că finalul conducerii de la Beijing pentru date încălcării este inteligența artificială, care ar fi folosit pentru sarcini rezervate în mod tradițional oamenilor.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Potrivit lui William Evanina, fostul director al Centrului Național de Contrainformații și Securitate, „chinezii au mai multe date decât avem noi despre noi înșine.„Evanina a fondat Grupul Evanina, care este o companie de consultanță de risc. Un raport al grupului afirmă că guvernul chinez a furat informații personale de la aproximativ 80% dintre americani. Aceste date ar putea fi folosite în scopuri de informații.

Datele culese din aceste tipuri de atacuri ar putea fi folosite pentru a dezvolta IA care afectează aspectele majore ale vieții de zi cu zi a oamenilor. NPR notează că AI este folosită pentru a calcula ratele de asigurare și scorurile de credit ale oamenilor, precum și pentru a determina dacă oamenii pot obține un credit ipotecar.

Kiersten Todt, fost director executiv al comisiei bipartizane pentru securitate cibernetică a administrației Obama și actual șef al Institutului de pregătire cibernetică, a avertizat despre pericolele colectării de date din China. „Nu știm ce construiesc chinezii, dar ceea ce știm este că diversitatea datelor, calitatea agregării datelor, acumularea de date vor fi esențiale pentru succesul său."

Citirea completă a NPR include discuții cu persoane precum Microsoft VP Tom Burt, care se ocupă de unitatea de infracțiuni digitale a companiilor. În raport, el a subliniat care a fost procesul de gândire la Microsoft pe măsură ce atacurile au progresat, precum și a detaliat implicarea lui Hafnium în haosul care a urmat. Alte priviri interesante din interior asupra operațiunilor Microsoft, cum ar fi filozofia din spatele Patch Tuesdays, sunt, de asemenea, în raport.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here